کدام خوراکی ها پروتئین دارند؟ خوراکی های پروتئین دار پروتئین کامل

بدن انسان همواره به پروتئین نیاز دارد و سلامت بدن بستگی به دریافت انواع پروتئین ها دارد.انرژی گرفتن،پردازش مواد غذایی،تقویت سیستم ایمنی،احساس سیر شدن،ترمیم و ساخت عضلات و … همه مواردی هستند که به بدن پروتئین ربط دارند.میخواهیم شما را با 9 خوراکی آشنا کنیم که مصرف آن ها باعث میشود بدن تان پروتئین کاملی دریافت نماید.

حد مجاز غذایی توصیه شده (RDA) که مقدار حداقلی مورد نیاز برای حفظ سلامت محسوب می شود، روزانه ۰.۸ گرم پروتئین در هر کیلوگرم از وزن بدن است.

به گزارش ریدرز دایجست، اما همه منابع پروتئین برابر نیستند. تنها برخی از آنها پروتئین کامل هستند که به معنای وجود تمامی اسید آمینه های ضروری در آن منبع است. بدن به برخی از اسیدهای آمینه همواره نیاز دارد و به برخی دیگر نیاز کمتری دارد. محصولات حیوانی منابع اصلی پروتئین محسوب می شوند و اگر قصد دارید تا یک رژیم گیاهخواری یا وگان را دنبال کنید یافتن منابع پروتئین کامل از اهمیت ویژه ای برخوردار می شود.

تخم مرغ محلی

تخم مرغ یکی از بدیهی‌ترین انتخاب ها به عنوان منبع پروتئین محسوب می شود. تخم مرغ های محلی از میزان پروتئین و اسیدهای چرب امگا-۳ بیشتر سود می برند و میزان چربی های اشباع شده در آنها کمتر است.

ماست یونانی

به طور معمول، هشت اونس (۲۲۷ گرم) ماست یونانی حاوی ۱۸ گرم پروتئین است. توجه داشته باشید همه ماست های یونانی انتخابی سالم محسوب نمی شوند و نمونه های طعم‌دار می توانند سرشار از قند باشند. برای بهره‌مندی از بیشترین فواید این منبع پروتئین کامل باید نمونه های ساده را انتخاب کنید و در صورت تمایل با افزودن عسل یا میوه تازه طعم دلخواه را به آنها ببخشید.

دانه کدو تنبل

دانه کدو تنبل بوداده خوراکی خوشمزه ای است و به عنوان یک میان وعده سالم و مقوی می توانید آنها را مصرف کنید. دانه کدو تنبل یک منبع پروتئین کامل است و هر ۹ اسید آمینه مورد نیاز بدن را در اختیار دارد. هر فنجان دانه کدو تنبل دارای ۱۲ گرم پروتئین است و مصرف یک چهارم فنجان از این ماده غذایی نصف نیاز روزانه بدن به منیزم را تامین می کند. منیزیم می تواند تعداد دفعات شکل گیری میگرن و آثار افسردگی را کاهش دهد. همچنین، دانه کدو تنبل سرشار از تریپتوفان است که بدن از این اسید آمینه برای بهبود شرایط خواب استفاده می کند.

جو و عدس

این منابع پروتئین گیاهی در صورتی که به تنهایی مصرف شوند، پروتئین کامل نیستند، اما مصرف آنها به همراه هم موجب می شود تا کمبودهای اسید آمینه یکدیگر را پوشش دهند. بر همین اساس، جو و عدس به همراه هم یک منبع پروتئین کامل محسوب می شوند. هر فنجان جو دارای ۲۳ گرم پروتئین است و مصرف آن برای کنترل قند خون مفید است. افزون بر محتوای پروتئین بالا، عدس سرشار از فیبر و فولات نیز است.

برنج و لوبیا

برنج و لوبیا یک ترکیب دیگر است که دو ماده مکمل یکدیگر محسوب می شوند و منبعی برای پروتئین کامل را شکل می دهند. لوبیا حاوی اسید آمینه لیزین است که برنج فاقد آن است.

کوینوآ

این منبع پروتئین گیاهی به تازگی از محبوبیت بالایی در میان دوستداران مواد غذایی سالم برخوردار شده است. بسیاری از مردم فکر می کنند کوینوآ یک غله است، اما در حقیقت یک دانه محسوب می شود. به صورت طبیعی این محصول فاقد گلوتن است و از محتوای ویتامین B، منیزیم، کلسیم، و دیگر مواد مغذی سود می برد. یک وعده کوینوآ برابر با یک چهارم فنجان و حاوی شش گرم پروتئین است.

گندم سیاه

گندم سیاه با بهره‌مندی از ۲۳ گرم پروتئین از جمله غلات کامل محسوب می شود که باید آن را در رژیم غذایی خود جای دهید. آرد گندم سیاه می تواند برای پخت و پز استفاده شود.

سویا

سویا یکی از جایگزین های گیاهی عالی برای گوشت محسوب می شود. تنها یک فنجان سویای پخته شده می تواند ۲۹ گرم پروتئین را تامین کند. توفو که از سویا تهیه می شود، اگرچه از کیفیت بالای پروتئین سویا برخوردار نیست، اما می تواند ۲۰ گرم پروتئین را تامین کند. استفاده از محصولات سویا به عنوان منبعی برای پروتئین این امکان را فراهم می کند تا مصرف گوشت را کاهش دهید و از فواید سلامت این کار بهره‌مند شوید زیرا گوشت به طور معمول از محتوای چربی اشباع شده بالایی برخوردار است.

دانه چیا

چیا (تخم شربتی) از جمله دانه های خوراکی است که قدمت استفاده از آن به دوران مایا و آزتک باز می گردد. اگرچه یک قاشق غذاخوری از دانه چیا تنها ۳ گرم پروتئین دارد، اما از منابع پروتئین کامل محسوب می شود و همچنین سرشار از مواد مغذی دیگر مانند اسیدهای چرب امگا-۳، کربوهیدارت ها، فیبر، آنتی اکسیدان ها، و کلسیم است.

منبع : تراز

ارسال شده در 1 دی 1395 توسط سلمان آرین با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • رانندگی آقایان با خانم ها چه تفاوتی دارد؟
  • مردان تهرانی رکورد سرطان پروستات را شکستند
  • عوارض داروی وارفارین
  • ابتلای جنین به آسم با اضطراب مادر در حاملگی
  • سامانه بارش زای جدید در کشور
  • تعریق زیاد با این لباس ها
  • فواید ریلکسیشن در هنگام زایمان
  • يک نمونه تمرين دايره‌ای با استفاده از وزن بدن
  • با تورم پا خداحافظی کنید
  • برای تشخیص سرطان در منزل چه کنیم
  • برای قلب فنرهای قابل جذب ساخته شد
  • سرطان با این علائم ناچیز
  • بیماری های ناشی از نوشیدن زیاد قهوه
  • 5نکته درباره رژیم سرخپوشان
  • بيماران تالاسمي مينور منعي در مصرف قرص آهن ندارند
  • محبوبترین ها

  • در سال 87، 28 تن داروي اعتياد‌آور ترامادول در كشور مصرف شد
  • نخستين داروي توليد شده ازحيوانات اصلاح شده ژنتيكي تاييد شد
  • داروهای آرتروز
  • كلنگ‌زني واحد توليد فاکتور هشت انساني نوترکيب در مشهد
  • خطرات مصرف بیش از اندازه استامینوفن
  • استفاده از دارو در مهد‌ كودك‌ها ممنوع است
  • از ريختن مواد غيردارويي در چشم خودداري كنيد
  • کودکان و زنان خانه دار، بهترين گزينه‌ها براي آموزش مصرف منطقي دارو
  • برخي داروخانه‌ها به دليل عدم احساس امنيت، ناگزيربه عرضه بدون نسخه‌اند
  • چه وقتهایی نباید سراغ آنتی‌بیوتیک رفت؟
  • استفاده از داوري ضد افسردگي به جوانان توصيه مي شود
  • کسب عنوان مقاله برتر سمینار داروسازی بریتانیا از سوی یک ایرانی
  • متادون چيست؟
  • ژاپنی ها واكسن آنفلوآنزای مرغی می سازند
  • داروهاي جديد درمان سرطان كليه و افزایش اميد به زندگي در بيماران
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است