یکی از مواد غذایی محبوب و عامیانه میان مردم که حداقل هفته ای 1 بار هر خانه شاهد وجود آن است برنج میباشد.مصرف برنج در هر کشوری بالاست و به همین دلیل هر چند وقت یکبار شایعاتی در خصوص آن میان مردم پخش میشود که مردم را گیج و سردرگم میکند.آیا ورود برنج پلاستیکی به ایران شایعه بوده است یا صحت دارد؟

سمیره صباح معاون اداره کل نظارت بر فراورده‌های غذایی سازمان غذا و دارو گفت: متأسفانه سرعت انتشار شایعه در کشور ما بسیار بالاست و درمان این مشکل نیز راهکارهای دراز مدت و متخصصانه می طلبد.

وی ادامه داد: هر از چند گاهی موضوعی جدید آن هم با محوریت غذا که به عنوان نیاز اولیه و ضروری مردم محسوب می شود برای مردم دغدغه ایجاد می‌کند و اصلا زیبنده کشور ما نیست و بایسته است برای آن راه حل اساسی اندیشید.

وی بیان کرد: اخیرا صحبت‌هایی مربوط به واردات نوعی برنج مصنوعی تحت عنوان “برنج پلاستیکی” به کشور مطرح می شود که ظاهرا هم منسوب به کشور چین است؛ فارغ از چیستی و هستی این موضوع با صراحت اعلام می کنیم که نظارت بر این محصولات از نظر اینکه سلامت مردم را تهدید نکند، برعهده سازمان غذا و داروست، لذا بر اساس برنامه های مدونی که تا کنون از عهده این مهم به شایستگی بر آمده‌ایم.

صباح توضیح داد: این سازمان در زمینه برنج چه ایرانی و چه خارجی برنامه‌های خوبی را اجرا کرده است، به طور مثال در زمینه برنج وارداتی از اول فروردین ماه ۹۳ اجرای طرح ردیابی و کدگذاری برنج از کشور مبدا با توجه به انجام ثبت منبع و محصول الزامی شد.

معاون اداره کل نظارت بر فرآورده‌های غذایی سازمان غذا و دارو تأکید کرد: به محموله‌های فاقد برچسب گذاری مناسب شامل کد واحد بسته بندی کننده ثبت منبع شده، محصول ثبت شده، کشور مبدا ، وارد کننده ،نوع برنج، سری ساخت، تاریخ تولید و انقضا، اجازه ورود به کشور داده نشد.

وی اضافه کرد: همچنین از اول فروردین ماه همان سال علاوه بر بازرسی و انجام آزمون های کنترل سلامت و کیفیت بر روی هر محموله وارداتی، این محموله ها مشمول ثبت منبع و محصول شدند و فقط محموله هایی اجازه ورود به کشور را یافتند که محصول خود را از مزارعی درکشور مبدا تامین کنند که حداقل آلاینده ها در خاک آن مناطق وجود داشته باشد و در واحدهای فراوری و بسته بندی مناسب از نظر بهداشتی تولید شده باشند.

معاون اداره کل نظارت بر فرآورده های غذایی سازمان غذا و دارو، عنوان کرد: در باره برنج داخل کشور نیز به منظور امکان ردیابی در سطح عرضه، واحدهای بسته بندی برنج در داخل کشور نیز از ابتدای مهر ماه جاری مشمول اخذ پروانه ساخت یا شناسه نظارت کارگاهی شده و مقرر شد واحدهای بسته بندی برنج حداکثر تا آن تاریخ نسبت به تامین شرایط لازم بهداشتی و اخذ پروانه ساخت یا شناسه نظارت کارگاهی اقدام کرده و شماره پروانه تولید و الزامات برچسب گذاری را مطابق ضوابط سازمان غذا و دارو روی بسته بندی درج کنند.

وی در پایان گفت: بنابراین از مردم می خواهیم شایعات را وقعی ننهند و با توجه به نشان سازمان غذا و دارو و برچسب اصالت از فراورده های غذایی دلخواه استفاده کنند.

منبع : ایران ویج

ارسال شده در 6 دی 1395 توسط سلمان آرین با موضوع اخبار پزشکی

پیشنهاد سردبیر

  • آکنه و نوعی داروی آنتی بیوتیکی
  • در دنیای پزشکی پلی یورتان چه کاربردی دارد؟
  • شنیده های درست و غلط در مورد پیاده روی
  • همه چیز درباره لوچ بودن چشم کودکان
  • چگونه میکروب در اب استخر منتقل و باعث بیمارتان می‌شود؟
  • رفع گرفتگی گوش در هنگام پرواز
  • آموزش ادویه ای برای طبخ غذاهای مرغی
  • سیگاری ها اغلب خشن هستند!
  • درباره سفید شدن موهایتان بیشتر بدانید
  • مهم ترین وعده غذایی را هرگز از دست ندهید
  • 5 دلیلی که نشان میدهد تخم مرغ لاغر کننده است
  • گلبرگ رز برای زیبا شدن چه خاصیتی دارد
  • ناشادی در جامعه ما
  • این کار برای سالم ماندن چشم هایتان ضروری ست
  • درمان اضطراب و استرس با ماست پروبیوتیک
  • محبوبترین ها

  • عامل خلق و خوی و اشتها سروتونین ا ست
  • پیشنهادات خوراکی برای افراد ورزشکار
  • بررسی رژیم های غذایی گیاهخواری و فواید و مضرات آنها
  • چگونه کربوهیدارت و الیاف گیاهی را به بدنمان برسانیم؟
  • مفیدترین تداخلات خوراکی های طبیعی
  • از این مواد خوراکی سمی روزمره فاصله بگیرید
  • بدون اینکه رژیم غذایی داشته باشید ، وزن کم کنید
  • با غذاهای کنسروی بدنتان را بیمار خواهید کرد
  • اضافه وزن هم فواید دارد!
  • چطور اشتهارا افزایش دهیم
  • خواص ماست را باهم مرور کنیم
  • استفاده از چای سبب تشدید زخم معده میشود
  • آموزش تهیه ساندویچ ایتالیایی سالم و مقوی برای کودک
  • مصرف بیش از حد پروتئین این پیامدها را برای بدن به همراه دارد
  • پنج غذای مشکل ساز در فصل تابستان
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است