دکتر گوگانی
دکتر صابر سید گوگانی
متخصص ارتودنسی
دکتر عباسی
دکتر محسن عباسی
متخصص جراحی دهان، فک و صورت، ایمپلنتولوژیست
دکتر فرزاد فرامرزی
دکتر فرزاد فرامرزی
فوق تخصص گوارش و كبد و آندوسكوپی
دکتر بابایی
دکتر بابایی
متخصص پوست،مو، زیبایی، لیزر
کلینیک سیب سرخ
دکتر داوود مقامی
هایفو:لیفت صورت بدون جراحی
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک
کلینیک شارلوت
کلینیک شارلوت
کلیه خدمات پوست،مو و زیبایی
دیبا
کلینیک تخصصی دیبا
کلینیک دندانپزشکی رویال
کلینیک دندانپزشکی رویال
دکتر آزاده آقازاده
دکتر آزاده آقازاده
ماموگرافی، سونوگرافی دیجیتال
دکتر نوروزعلی
دکتر علیرضا نوروزعلی
جراح - دندانپزشک
دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
جراح و متخصص پوست و مو ، لیفت با نخ

سوزش در ناحیه سردل ترش کردن برگشت محتویات معده التهاب مزمن مری التهاب حاد مری

ترش کردن و یاسوزش سردل می تواند بسیار دردناک و ناراحت کننده باشد می خواهیم به بررسی عوامل آسیب رسان به معده بپردازیم چگونه قادر خواهیم بود با این عارضه مقابله و آن را درمان کنیم پیشنهادات و توصیه های مختلف متخصصین در این زمینه چیست رژیم درمانی تا چه حد به ما در درمان این عارضه کمک میکند؟

برگشت محتویات معده (اسید) به داخل مری، باعث التهاب مخاط مری می شود. یکی از علائم معمول این بیماری، ترش کردن یا سوزش در ناحیه سردل است. التهاب حاد مری بر اثر مصرف یک عامل تحریک کننده، التهاب ویروسی یا قرار دادن لوله در مری (به طور مثال جهت استفاده در تغذیه با لوله) ایجاد می شود.

عواملی که التهاب مزمن مری را افزایش می دهند عبارتند از:

  • فتق هیاتال
  • کاهش فشار اسفنکتر تحتانی مری
  • افزایش فشار شکمی
  • استفراغ مکرر
  • تاخیر در تخلیه معده

هدف از رژیم درمانی در این بیماران:

  • پیشگیری از درد و تحریک پذیری مخاط مری در مرحله حاد بیماری
  • پیشگیری از برگشت محتویات معده به داخل مری
  • کاهش ترشح اسید معده

مشخصات رژیم:

  • مصرف تعداد وعده های بیشتر با حجم کمتر
  • باتوجه به تحمل بیمار، رژیم غذایی می تواند حاوی اکثر مواد غذایی باشد. در صورت عدم تحمل مرکبات، می توان از دیگر منابع ویتامین C استفاده کرد.
  • پرهیز از خوردن مواد غذایی با PH اسیدی، مانند مرکبات، گوجه فرنگی و نوشابه های گازدار، انواع ادویه جات مانند فلفل سیاه در زمان التهاب
  • پرهیز از خوردن غذاهایی که فشار وارد بر اسفنگتر تحتانی مری را کاهش می دهند و باعث برگشت اسید معده به داخل مری می شوند، مانند: مواد غذایی پرچرب، نعناع، شکلات، نوشابه های کافئین دار (قهوه و چای) و الکل
  • پرهیز از خوردن مواد غذایی که باعث تحریک ترشح اسید معده می شوند، مانند: قهوه، شراب و آبجو
  • پرهیز از خوردن مواد غذایی حجیم و پر چرب،‌به خصوص ۲ تا ۳ ساعت پیش از خواب
  • در مواقع التهاب، برخی بیماران ممکن است ترجیح دهند که رژیم مایع مصرف کنند و از مصرف غذاهایی که باعث انسداد مری می شوند پرهیز نمایند (مانند انواع چیپس و ذرت بو داده)

سوزش در ناحیه سردل ترش کردن برگشت محتویات معده التهاب مزمن مری التهاب حاد مری

◊ نمونه رژیم غذایی در التهاب مری

این رژیم حاوی ۱۳۵۰ کیلو کالری انرژی، ۱۶۰ گرم کربوهیدرات، ۶۶ گرم پروتئین و ۵۲ گرم چربی است.

  • صبحانه:

نان ۲ برش + پنیر کم چرب ۱ قوطی کبریت + چای ۱ لیوان + شکر ۱ ق م

  • میان وعده:

میوه ۱ عدد + بیسکویت ساده ۲ عدد کوچک

  • ناهار:

چلو خورش کرفس (برنج ۱۰ ق غ + گوشت کم چربی ۶۰ گرم + کرفس پخته ۱ لیوان) + ماست کم چربی ½ لیوان

  • میان وعده:

میوه ۱ عدد + نان ۱ برش + پنیر کم چرب نصف قوطی کبریت

  • شام:

خوراک مرغ (سینه مرغ ۶۰ گرم + سیب زمینی متوسط ۱ عدد پخته + هویج پخته ½ لیوان + روغن زیتون ۱ ق م)

♦ نکات مهم:

  • مصرف به موقع وعده های غذایی، به خصوص صبحانه بسیار مهم است، زیرا معده نباید مدت طولانی خالی بماند.
  • بیمار باید از مصرف سیگار اجتناب کند.
  • پس از صرف غذا از پوشیدن لباس های تنگ که بر ناحیه شکم فشار می آورند خودداری کنید.

تهیه و تنظیم: ساناز مطلبی خامنه کارشناس تغذیه و رژیم درمانی


لینک مرتبط: آشنایی با مشکلات رایج مری

منبع: دکتر سلام

 

 

 

 

5 1000
ارسال شده در 6 دی 1395 توسط با موضوع تغذیه
ارکید
دندانپزشکی دکترسلام
تلگرام دکتر سلام

درباره ی دکتر سلام

مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

خبرنامه

با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما
x