عسل دارای خواص درمانی فراوانی است که می تواند شما را از بسیاری بیماری ها در امان نگه دارد.اما آیا خواص درمانی ای که برای عسل طبیعی وجود دارد برای عسل صنعتی هم می توان ذکر کرد؟!در این مطلب قصد داریم شما را با روشی برای تشخیص عسل طبیعی از صنعتی آشنا نماییم.

دو دانش آموز ایرانی موفق به ابداع یک کیت شیمیایی برای تشخیص عسل طبیعی از عسل صنعتی شدند که بدون نیاز به تجهیزات تخصصی آزمایشگاهی و صرف هزینه های زیاد، میزان خلوص عسل را تعیین می کند.

سید حسین صفوی و عباس ابراهیمی دانش آموزان سال چهارم دبیرستان از آذربایجان شرقی با ارائه طرح خود در هجدهمین جشنواره جوان خوارزمی، موفق به کسب رتبه دوم گروه شیمی در بخش دانش آموزی این جشنواره شدند.
صفوی روز پنجشنبه درباره جزییات این طرح نوآورانه به خبرنگار علمی ایرنا گفت: یکی از دغدغه های مصرف کنندگان عسل، اطمینان از کیفیت این ماده غذایی و اصل بودن آن است و با توجه به وجود ترکیبات مختلف در عسل، تعیین کیفیت آن به آزمایشگاه و صرف هزینه های زیاد نیاز دارد.
وی افزود: برای پاسخگویی به این نیاز، یک کیت شیمیایی برای تشخیص میزان فعالیت آنزیم های موجود در عسل ساختیم که طراحی آن براساس ارزیابی دو آنزیم گلوکز اکسیداز و دیاستاز و ماده هیدروکسی متیل فورفورال در عسل است.
این پژوهشگر نوجوان خاطرنشان کرد: آنزیم های گلوکز اکسیداز و دیاستاز از طریق زنبور وارد عسل طبیعی می شوند درحالیکه عسل های صنعتی فاقد این آنزیم هستند.
وی ادامه داد: هیدروکسی متیل فورفورال نیز تحت حرارت یا شرایط اسیدی از فروکتوز (قند طبیعی) حاصل می شود و عسل های ناخالص و تقلبی تهیه شده از طریق هیدرولیز مواد قندی، حاوی مقادیر فراوانی از این ترکیب هستند، هرچند در عسل طبیعی نیز براثر حرارت یا نگهداری طولانی مدت، این ترکیب به تدریج در مقادیر کم تشکیل می شود.
صفوی اظهار داشت: ما در طرح خود، کیت ساده و کم هزینه ای برای شناسایی این مواد، طراحی کرده و ساخته ایم که می تواند به آسانی برای تشخیص کیفیت عسل و میزان خلوص و طبیعی بودن آن مورد استفاده قرار گیرد.
به گفته وی، با اضافه کردن محلول های شناساگر به کیت و تغییر رنگ، امکان تشخیص میزان خلوص عسل برای همه افراد به راحتی امکان پذیر است.
هجدهمین جشنواره جوان خوارزمی همزمان با هفته پژوهش امسال (22 آذرماه 95) در بخش دانش پژوهان و فناوران و بخش دانش آموزی برگزار شد.

منبع ایرنا

5 1000
ارسال شده در 14 دی 1395 توسط با موضوع عمومی

پیشنهاد سردبیر

  • مشکلات خواب و تاثیرات مختلف آن روی بدن
  • دانستنی هایی مهم درمورد افسردگی
  • آیا آبمیوه های صنعتی ارزش غذایی دارند؟
  • شناگران حتما شیر کاکائو بنوشند
  • رفع مشکلات ریوی با موسیقی
  • مراقبت در برابر نیش مار در طول سفر
  • بهترین ماسک ها برای فصل تابستان
  • آشنایی با برخی از ویتامین های سنگ ساز!
  • محبوبترین ها

  • پیام وزیر بهداشت به مناسبت روز جهانی معلولیت
  • مراقب جیوه درون ماهی ها باشید
  • قابلیت سازگاری و استقرار میکروب ها در بدن انسان
  • نکات مهم برای پیشگیری از بیمارنشدن
  • ازافت وزن ناگهانی بترسید
  • نان سنگک سالم ترین نان در ایران است
  • فلفل برای بیماران با مشکلات عصبی و گوارشی ممنوع
  • سخنان خیابانی بعد از عمل جراحی
  • رپورتاژ

  • علائم بارداری در روزهای نخست
  • ارائه بهترین خدمات دندانپزشکی در کلینیک رویال
  • نگاهی به لیزر و کارکرد آن در پوست و زیبایی
  • دکتر دندانپزشک امینی عضو انجمن ایمپلنتولوژی آمریکا
  • درمانی بدون درد در نهایت آرامش با یک دندانپزشک حرفه ای
  • الو دکتر

    دندانپزشکی دکترسلام
    تلگرام دکتر سلام

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما