دکتر گوگانی
دکتر صابر سید گوگانی
متخصص ارتودنسی
دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
جراح و متخصص پوست و مو ، لیفت با نخ
بیوتی لیزر
بیوتی‌لیزر
دکتر کیان‌پیشه
کلینیک صدف
دکتر فرح آل قیس
متخصص کاشت و پیوند مو
دکتر نوروزعلی
دکتر علیرضا نوروزعلی
جراح - دندانپزشک
دکتر شاهین شمس
دکتر شاهین شمس
متخصص جراحی فک و صورت
دکتر عباسی
دکتر محسن عباسی
متخصص جراحی دهان، فک و صورت، ایمپلنتولوژیست
دکتر بابایی
دکتر بابایی
متخصص پوست،مو، زیبایی، لیزر
ایران نوین
کلینیک ایران نوین
کاشت مو
کلینیک دندانپزشکی رویال
کلینیک دندانپزشکی رویال
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک
کلینیک سیب سرخ
دکتر داوود مقامی
هایفو:لیفت صورت بدون جراحی
دیبا
کلینیک تخصصی دیبا

 

سبزیجات معطر علاوه بر اینکه در کنار غذا استفاده می شوند برای خوش عطر و طعم کردن غذاها هم کاربرد زیادی دارند.اما خواص این سبزیجات تنها به این موارد محدود نمی گردد.در این مطلب قصد داریم شما را با خواص درمانی سبزیجات معطر آشنا نماییم.

ریحان

ریحان تازه یا خشک سرشار از خواص آنتی اکسیدانی بالا بوده و طعم ویژه ای دارد که ناشی از وجود همین آنتی اکسیدان‌ها است. ریحان حاوی فلاوونوئید و ترپنیک است. نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهند که این ترکیبات در کاهش میزان کلسترول بد خون و همچنین جلوگیری از رشد تومورها تاثیر دارند. توصیه می‌کنیم علاوه بر سبزی خوردن در تهیه پاستاها، پیتزا، سوپ‌ها و خورش‌ها و همچنین سس گوجه فرنگی و پستو و دیگر غذاها از این سبزی استفاده کنید. ریحان همچنین برای طعم دهی به ماهی و مرغ و همچنین در ترکیب پوره‌ها قابل استفاده است. می‌توانید داخل ساندویچ‌ها نیز ریحان گذاشته و از طعم خواص آن بهره ببرید.

گشنیز

طعم شاخص و دلنشین گشنیز باعث معروفیت و محبوبیت گشنیز در تهیه غذاهای چینی؛ هندی و مکزیکی شده است. گشنیز تازه طعم بهتری از انواع خشک آن دارد. این سبزی معطر حاوی کومارین، فتالید، پولی آکتیلن و ترکیبات درمانی دیگری است که باعث تحریک آنزیم‌های ضدسرطان در بدن می‌شوند. توصیه می‌کنیم در تهیه سس سالسا، پستو و انواع دیگر سس‌های مخصوص پاستاها، انواع سالادها و حتی سالاد میوه نیز از این سبزی استفاده کنید. ساندویچ نان و پنیر و سبزی نیز گزینه مناسبی برای بهره مندی از خواص سبزی‌های معطر است.

شوید

شوید پلو یکی از پلوهای رایج و خوشمزه ایرانی است. شوید تازه حاوی خواص فوق العاده ای بوده و ترکیبات آن شامل کارون، کومارین، فلاوونوئیدها، لیموئن و فتالیدها است. نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد که کارون و لیموئن موجود در شوید باعث نابودی تومورها شده و فلاوونوئیدهای موجود در آن، رادیکال‌های آزاد را خنثی می‌کند. کومارین و فتالیدها نیز ترکیباتی هستند که باعث تحریک آنزیم‌های مقابله کننده با سرطان در بدن می‌شوند. توصیه می‌کنیم از این سبزی معطر نیز در تهیه سالادها و در ترکیب سس‌ها استفاده کنید.

نعنا

نعنا جزو سبزیجاتی است که تنوع زیادی دارد. نعنای سبز و تازه و همچنین نعنای خشک طعم بی‌نظیری به غذاها می‌دهند. حتما شما هم سیب زمینی آب پز را با نعنای خشک مصرف کرده اید و به خوبی می‌دانید این سبزی خشک چه تاثیری در بهتر شدن طعم سیب زمینی دارد. در طب سنتی از این سبزی معطر برای تسکین دل درد، بوی بد دهان و گلودرد استفاده می‌شود. ترکیبات قوی موجود در برگ نعنا مانند کارون، لیمون، مانتول و غیره مانع از رشد تومورها می‌شوند. توصیه می‌کنیم به چای سبز و دیگر نوشیدنی‌های تان نعنای تازه اضافه کنید. نعنای خشک یا تازه را به ماست، انواع سس‌ها، پاستاها و حتی پنیر اضافه کرده و میل کنید. افزودن این سبزی معطر به غذاهای گوشتی نیز علاوه بر خوش طعم شدن آن‌ها باعث افزایش خواص آن‌ها نیز می‌شود.

جعفری

جعفری یکی از سبزیجات معطر پرمصرف در سرتاسر جهان است که خواص و طعم فوق‌العاده‌ای دارد. توصیه می‌شود جعفری تازه میل کنید و از مصرف جعفری خشک بپرهیزید چون فواید جعفری تازه به مراتب بیشتر است. جعفری تازه حاوی فلاوونوئیدها، کومارین و ترکیبات دیگری است که قدرت آنتی‌اکسیدانی بالایی دارند و باعث تحریک دستگاه ایمنی بدن و مسدود شدن مواد سرطان زا می‌شوند. میزان بالای کلروفیل در جعفری نیز باعث مقابله با بوی بد دهان و خوشبو شدن نفس می‌شود. توصیه می‌کنیم علاوه بر تزئین غذاها در تهیه انواع سس‌ها، خورش‌ها، سالادها، پاستاها و دیگر غذاهایتان از جعفری استفاده کنید.

منبع: روزنامه آرمان

 

5 1000
ارسال شده در 19 دی 1395 توسط با موضوع خواص میوه و سبزیجات
ویزیت یاب

مطالب پیشنهادی

پیشنهاد سردبیر

  • پیشگیری از عود سرطان پستان با غیر فعال کردن یک ژن
  • شایع ترین مخدر غیر مجاز
  • درمان آسیب های مغزی با روشی جدید
  • 5 خاصیت طلایی زیره که شما را ملزم به استفاده از آن می کند!
  • نامهربانی به پیرزن مضطرب که در هواپیما
  • اهمیت رسیدگی به برخی دندان های عقل
  • آیا دوست دارید لاغر شوید؟ مهم ترین نکات در این زمینه کدامند؟
  • تغذیه صحیح در ماه مبارک رمضان
  • محبوبترین ها

  • وقتی ماست را با اسفناج همراه می کنیم
  • در فصل بهار کله پاچه نخورید!
  • دستور سوپ سالم موسمی: سوپ لوبیا قرمز تند
  • کوچک کردن شکم با این پنج غذای معجزه گر
  • تقسیم بندی غذاها از نظر کیفی و ظاهری
  • بررسی ارزش تغذیه ای تخمه هندوانه
  • ویتامین B1 و عوارض کمبود آن
  • چگونه بفهمیم که یک زعفران مرغوب است؟
  • رپورتاژ

  • بهترین راه حل برای افراد پرمشغله جهت تناسب اندام
  • جراحی لیفت ابرو دکتر نداف کرمانی
  • دکتر مقدم ارائه دهنده برترین خدمات پیشرفته دندان پزشکی
  • بیماری های پستان (اعمال جراحی-کنترل و بررسی توده ها و سرطان پستان)
  • جراحی ترمیمی،پلاستیک و زیبایی دکتر شاهین بهجو
  • کلینیک صدف
    دندانپزشکی دکترسلام

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما پذیرش آگهی
    x