10

ادویه ها در تمام خانه ها به ویژه آشپزخانه ی ایرانی ها به چشم می خورد ، بیشتر افراد از این مواد غذایی برای دادن طعم و رنگ به غذا استفاده می کنند ، اما فواید این دسته از مواد غذایی بیشتر از این می باشد ، ادویه جات حتی در کم کردن وزن شما نیز موثر اند.

ادویه های جادویی برای کاهش وزن

فلفل ترکیبات شیمیایی ای دارد که می تواند توانایی سوختن چربی ها در بدن را افزایش داده و به کاهش اشتها کمک کند.

تحقیقات دانشمندان کانادایی نشان می دهد، تندکردن طعم غذاهای دارای چربی، می تواند به سوزانده شدن آنها در بدن کمک کرده و مانع افزایش وزن شود. مطالعات بیشتر هم نشان داده مردان و زنانی که غذاهای تند می خورندکمتر از دیگران احساس گرسنگی می کنند و با احتمال کمتری بعد از صرف غذای اصلی سراغ میان وعده ها می روند.

همه ما بعد از خوردن غذاهای تند که شامل کاری یا فلفل هستند، احساس گرما می کنیم. در صورتی که میزان این تندی بیشتر شود حتی ممکن است صورتمان قرمز شده و بدنمان عرق کند. دلیل این موضوع وجود یک ترکیب شیمیایی به نام کاپسایسین در ادویه هاست که طعم تند بعضی از آنها نیز از این ماده سرچشمه می گیرد. احساس گرم شدن بعد از مصرف ادویه های تند به این معناست که بدن ما به جای ذخیره کردن کالری ها در حال سوزاندن آنهاست. یکی دیگر از فواید مصرف ادویه های تند، فریب دادن مغز است. در این حالت مغز تصور می کند، غذا چرب تر از آن چیزی است که در عالم واقع است و از خوردن آن لذت بیشتری می برد. این روش کمک بسیاری به کنترل اشتها در افرادی می کند که مدتی است رژیم گرفتن را شروع کرده اند، زیرا مغز این افراد بعد از مدتی علاقه بسیار شدیدی به مصرف چربی ها پیدا می کند. البته باید توجه داشت که فقط با مصرف فلفل نمی توان به کاهش وزن امیدوار بود بلکه در کنار آن شما باید به فکر کاهش میزان کالری دریافتی و افزایش فعالیت بدنی هم باشید.

 

 

می خواهید لاغر شوید؟ تنبل باشید!

برای لاغرشدن رفتن به باشگاه های ورزشی و شمردن تعداد کالری های موجود در مواد غذایی خود را فراموش کنید. تحقیقات نشان می دهد، روش آسان تری هم برای کاهش وزن وجود دارد و آن افزایش تعداد ساعت های خواب است!

دانشمندان معتقدند اگر فردی به دلایل ژنتیک دچار اضافه وزن است، بهترین روش برای لاغری او گرفتن یک رژیم خواب است. خوابیدن کمتر از ۷ ساعت در طول شب باعث تحریک ژن هایی از بدن می شوند که مرتبط با چاقی هستند و در عوض خواب بیشتر از ۹ ساعت فعالیت این ژن ها را کاهش می دهد. به نظر می رسد خواب کم، محیط مناسبی را برای فعالیت ژن های چاق کننده بدن فراهم می کند و یکی از دلایل همه گیر شدن چاقی در سطح جهان کاهش میانگین ساعت خواب بین مردم باشد. تخمین زده می شود انسان های امروزی نسبت به ۱۰۰ سال گذشته به طور متوسط یک ونیم ساعت کمتر می خوابند. کم خوابی اثرات سوئی هم روی سلامت بدن دارد. سال گذشته محققان دانشگاه وارویک متوجه شدند، زنانی که کمتر از ۵ ساعت در شب می خوابند با احتمال دو برابر بیشتر به فشار خون بالا مبتلا می شوند. این در حالی است که مشابه این وضعیت در مردان مشاهده نشده است.

 

 

چرا پیتزا ضدسرطان است!

با اینکه ما همیشه درباره ضررهای فست فودها برای سلامت شنیده ایم اما وجود یک گیاه در پیتزا، این غذا را استثنا کرده است.

دانشمندان متوجه شدند، گیاه آویشن که معمولا در پیتزا و دیگر غذاهای ایتالیایی استفاده می شود، یک سلاح قدرتمند در مبارزه با سرطان پروستات است. خواص ضد سرطان آویشن به قدری بالاست که از آن می توان داروهایی با قدرت چند برابر داروهای فعلی ساخت. مواد شیمیایی موجود در آویشن می تواند به خوبی با سرطان مبارزه کرده و ظرف مدت چند روز درصد زیادی از سلول های سرطانی را نابود کند، به همین دلیل است که در بعضی از تحقیقات ادعا شده، خوردن پیتزا می تواند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد. یکی از این دلایل، وجود ماده ای به نام لیکوپناست که در سس گوجه فرنگی وجود دارد. دلیل دیگر هم که به تازگی کشف شده، استفاده از آویشن در این ماده غذایی است.لیکوپن که رنگ قرمز گوجه فرنگی ها از آن نشأت می گیرد، فواید زیادی برای سلامت دارد که از جمله آنها می توان به پیشگیری از ابتلا به سرطان و بیماری قلبی اشاره کرد. سرطان پروستات یکی از بیماری های شایع بین مردان به حساب می آید و هر سال باعث مرگ بیش از ۱۰ هزار نفر می شود.

 

 

بهترین غذا برای صبحانه چیست؟

همان طور که بارها شنیده اید، صبحانه مهم ترین وعده غذایی در روز است اما با این حال بسیاری از ما این وعده را فراموش می کنیم یا نسبت به آن توجه کافی نداریم.

تحقیقات مختلف نشان داده است، خوردن صبحانه فواید زیادی برای سلامت انسان دارد. این وعده می تواند به کاهش وزن کمک کرده و حتی میزان مسمومیت بر اثر فلز سرب را که در بسیاری از محصولات روزانه ما به کار رفته، کاهش دهد. دانشمندان انگلیسی ادعا کرده اند صبحانه ایده آل یک املت شامل ۲ سفیده تخم مرغ، یک زرده، مقداری اسفناج به همراه یک لیوان آب گیلاس یا آلبالوست. این صبحانه مقادیر زیادی پروتئین دارد که نیاز بدن به انرژی در طول روز را تامین می کند. وجود تخم مرغ در وعده غذای صبحانه می تواند میزان مصرف کالری را در طول روز تا ۱۸درصد کاهش دهد. این غذای سرشار از پروتئین، احساس سیری و پربودن شکم را به شما می دهد و به این ترتیب شما دیگر تمایلی برای خوردن بیشتر نخواهید داشت. تحقیقات دیگر هم نشان داده، مردانی که در وعده صبحانه خود تخم مرغ می خورند در مقایسه با مردانی که صبحانه ای سرشار از کربوهیدرات مصرف می کنند هنگام ناهار تمایل کمتری به خوردن غذا دارند و کالری کمتری را وارد بدن خود می کنند.

 

 

غذاهایی که اگر زمین افتادند هم می توانید بخورید

بعضی از ما بعد از افتادن یک تکه نان روی زمین، آن را برمی داریم، فوت می کنیم و معتقدیم به این ترتیب خوردن آن خطری ندارد. اما آیا واقعا این چنین است؟

براساس یک باور قدیمی اگر یک تکه غذا را تا ۳ ثانیه بعد از افتادن، از روی زمین بردارید میکروب های زیادی روی آن قرار نگرفته است. این نظریه باعث شد تا بعضی از دانشمندان آزمایش های بسیار دقیقی انجام دهند تا درستی یا نادرستی آن را اثبات کنند. محققان دانشگاه منچستر برای بررسی این نظریه ۵ نوع غذا شامل نان و مربا، پاستا، همبرگر، بیسکویت و میوه های خشک شده مانند آجیل را انتخاب کردند. این تحقیقات نشان داد، خوردن غذاهایی که شامل نمک یا شکر زیادی هستند بعد از افتادن روی زمین مطمئن تراند، زیرا باکتری های خطرناک شانس کمتری برای رشدکردن روی آنها دارند. کمترین خطر از این نظر را غذاهای فراوری شده دارند، زیرا معمولا میزان نمک یا شکر در آنها بسیار بالاست. به این ترتیب غذاهایی مانند همبرگر، محصولات شور، نان و مربا از این آزمایش سربلند بیرون آمدند و اگر ظرف مدت ۳ ثانیه برداشته شوند، معمولا باکتری های خطرناکی در سطح آنها وجود ندارد. اما درباره میوه های خشک شده و پاستا وضعیت کاملا متفاوت است. بعد از آنکه ۳ ثانیه از افتادن این غذاها روی زمین می گذرد یک باکتری به نام کلبسیلا در سطح آنها دیده می شود که می تواند باعث ابتلا به دسته گسترده ای از بیماری ها مانند عفونت های ادراری و ذات الریه شود. بیسکویت از غذاهایی بود که بعد از افتادن روی زمین حتی بعد از گذشت ۱۰ ثانیه قابل خوردن بود. در این خوراکی میزان آب بسیار پایین است و میکروب ها شانس زیادی برای رشد در سطح آن را ندارند. البته تمام این نظریه ها با این شرط درست هستند که سطح زمین بیش از حد آلوده نباشد.

 

 

میوه ضد پیری کشف شد

دانشمندان به تازگی متوجه شدند با خوردن میوه آووکادو نه تنها می توان به جنگ پیری و بیماری های خطرناک رفت بلکه سن رسیدن به پیری هم با مصرف این میوه تا حد ممکن به تاخیر می افتد.

آزمایش ها نشان داده، روغن استخراج شده از آووکادو می تواند با رادیکال های آزاد مبارزه کند. رادیکال های آزاد مولکول های خطرناکی هستند که در بسیاری از بیماری ها از جمله سرطان، پیری زودرس و مشکلات قلبی نقش دارند. رادیکال های آزاد داخل میتوکندریا قرار دارند که مرکز تولید انرژی داخل سلول های بدن به حساب می آیند. با وجود آنکه بسیاری از میوه و سبزیجات آنتی اکسیدان های ضد رادیکال آزاد دارند، متاسفانه ترکیبات شیمیایی آنها توانایی واردشدن به داخل میتوکندریا را ندارند، اما آنتی اکسیدان های آووکادو این قدرت را دارند و به همین دلیل خواص ضد سرطان و ضد پیری در این میوه بسیار بالاست. متاسفانه انجام کارهایی مانند مصرف سیگار یا قرارگرفتن در معرض آلودگی هوا می تواند میزان تولید رادیکال های آزاد داخل بدن را افزایش دهد که این عامل باعث تخریب قشای سلولی، پروتئین ها و حتی آسیب رسیدن به «دی ان ای» (نسخه ژنیکی بدن) می شود. به اعتقاد دانشمندان این عامل یکی از مؤثرترین دلایل ظهور چین و چروک و علائم پیری روی صورت بوده و خطر ابتلا به دسته گسترده ای از بیماری ها را افزایش می دهد.

 

 

چراگاهی رژیم گرفتن ما را چاق می کند ؟

اگر شما هم دچار مشکل اضافه وزن هستید، حتما چاق شدن بعد از رژیم غذایی را تجربه کرده اید. این بار دانشمندان به طریق علمی دلیل این پدیده را اثبات کرده اند.

کاهش میزان کالری های دریافتی می تواند سوخت وساز بدن و عملکرد مغز را تغییر دهد. در اثر این حالت، بدن چربی بیشتری را بعد از خوردن غذا ذخیره می کند و مغز به شدت نسبت به غذاخوردن علاقه مند می شود.

این تحقیقات یکی دیگر از قوانین ظالمانه طبیعت علیه افراد چاق را فاش می کند. در این بررسی ها مشخص شد، رژیم گرفتن باعث افزایش میزان هورمون های اشتهاآور در بدن و کاهش هورمون های کنترل کننده اشتها می شود. اسکن های مغزی هم نشان می دهد کاهش وزن، انجام کارهایی مانند ورزش کردن، کنترل اشتها و مقاومت برابر غذاها را سخت تر می کند. از همه بدتر هر قدر انسان ها بیشتر رژیم بگیرند، اثرات گفته شده قوی تر می شود، به همین دلیل است که کاهش وزن اضافی برای بسیاری از مردم یکی از دشوارترین کارها به شمار می آید. این تغییرات در حقیقت مکانیسم طبیعی بدن انسان برابر رژیم گرفتن است. میزان ترشح هورمون های اشتهاآور در بدن بعد از رژیم گرفتن تا ۲۰درصد افزایش پیدا می کند و در عین حال سطح هورمون های کنترل کننده اشتها به طور غیرمعمولی در بدن کم می شود. زمانی که شما ۱۰درصد از وزن خود را کم می کنید، بدن این شرایط را اضطراری تصور می کند، بنابراین به شدت سوخت وساز را کاهش داده و مصرف کالری را کم می کند. مشکل زمانی آغاز می شود که شما به پایان دوره رژیم خود رسیده و شروع به خوردن می کنید. در این زمان که سوخت وساز بدن کاهش پیدا کرده، چربی های اضافی در بدن ذخیره شده و یکباره وزن شما حتی از دوره قبل از رژیم هم بیشتر می شود.