کلینیک سیب سرخ
دکتر داوود مقامی
هایفو:لیفت صورت بدون جراحی
کلینیک دندانپزشکی رویال
کلینیک دندانپزشکی رویال
دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
جراح و متخصص پوست و مو ، لیفت با نخ
دکتر علیرضا فقیهی
دکتر علیرضا فقیهی
جراحى زيبايى بينى ( رينوپلاستى)
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک
دکتر نوروزعلی
دکتر علیرضا نوروزعلی
جراح - دندانپزشک
دکتر عباسی
دکتر محسن عباسی
متخصص جراحی دهان، فک و صورت، ایمپلنتولوژیست
دکتر بابایی
دکتر بابایی
متخصص پوست،مو، زیبایی، لیزر
دکتر گوگانی
دکتر صابر سید گوگانی
متخصص ارتودنسی
دکتر فرزاد فرامرزی
دکتر فرزاد فرامرزی
فوق تخصص گوارش و كبد و آندوسكوپی
کلینیک شارلوت
کلینیک شارلوت
کلیه خدمات پوست،مو و زیبایی
دکتر آزاده آقازاده
دکتر آزاده آقازاده
ماموگرافی، سونوگرافی دیجیتال
دیبا
کلینیک تخصصی دیبا

همه چیز درمورد انواع آجیل ها خواص درمانی آجیل آجیل

این خوراکی ها در اوایل سال در کشور ما مضرفشان به اوج می رسد ، کمتر کسی است که از آجیل بدش بیاید. این خوراکی هم مفید است هم مضر. فایده داشتن یا ضرر داشتن آن ، بسته به وضعیت جسمانی فردی دارد که می خواهد از آن استفاده کنید.

 

آجیل چرب است، اما چربی اش از نوع اشباع نشده است که کلسترول خون را پایین می آورد و خطر بیماری های قلبی و عروقی را کم می کند.

شما نیز ممکن است دچار اشتباهاتی درباره تهیه و مصرف آجیل شوید که در این جا به ۶ مورد از آن ها پرداخته ایم.

۱ بعضی ها خیال می کنند آجیل ارزش غذایی ندارد و به قول معروف، شکم پرکن است!

اصلا این طور نیست! آجیل منبع سرشاری از پروتئین، آهن، روی، کلسیم، پتاسیم و بسیاری دیگر از مواد معدنی و ویتامین های آنتی اکسیدان است

۲ بعضی ها فکر می کنند چربی آجیل، سلامت قلب را تهدید می کند .

البته آجیل چرب است، اما چربی اش از نوع اشباع نشده است که کلسترول خون را پایین می آورد و خطر بیماری های قلبی و عروقی را کم می کند. اغلب مغزهای موجود در آجیل شامل ۹۰ درصد اسیدهای چرب اشباع نشده هستند.

۳ – برخی می گویند آجیل سرطان زاست .

برعکس! انواع آجیل حاوی آنتی اکسیدان هایی است که باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان می شود. این آنتی اکسیدان ها از اکسید شدن و تخریب سلول ها و بروز بیماری هایی مانند دیابت هم جلوگیری می کنند. البته دیابتی ها برای مصرف آجیل باید میزان تقریبی انرژی و کربوهیدرات آجیل مصرفی روزانه خود را محاسبه کنند و آن را از کل کالری و کربوهیدرات دریافتی روزانه شان کم کنند.

۴ – بعضی ها هم از آن ور بام می افتند و می گویند آجیل هیچ ضرری برای بدن ندارد .

این هم اشتباه است! بالاخره آجیل ها پرکالری هستند و هر گرم آجیل، لااقل ۵ کالری انرژی غذایی تولید می کند. از نظر ارزش تغذیه ای، یک نعلبکی آجیل تقریبا ۶۰۰ کالری انرژی غذایی دارد؛ یعنی معادل ۲ بشقاب برنج! و به همین دلیل توصیه می شود مصرف آجیل و مغزها به عنوان میان وعده و در حد متعادل باشد. وجود چربی های متراکم در انواع آجیل در افزایش وزن و بروز چاقی موثر است. ضمن این که آجیل، سلامت دندان ها را هم به خطر می اندازد و بعضی از محتویات آجیل، مانند بادام زمینی، برای بعضی افراد به شکل آلرژن عمل می کند و حساسیت زا هستند.

افرادی که به بادام زمینی یا به دیگر اقلام موجود در آجیل حساسیت داشته باشند، با مصرف آن دچار واکنش های حساسیتی می شوند که این واکنش ها در بعضی از موارد می تواند بسیار شدید و حتی کشنده باشد. به همین خاطر توصیه می شود این قبیل افراد از خوردن آجیل یا آن اقلام خاص چشم پوشی کنند. ضمنا افراد مبتلا به آسم هم باید از خوردن آجیل و خشکبار به طور کلی پرهیز کنند.

۵ – می گویند فشارخونی ها باید قید تمام انواع آجیل را بزنند .

نه! به فشارخونی ها توصیه می شود در صورت تمایل به مصرف آجیل، تا حد ممکن از آجیل های خام استفاده کنند و دور آجیل های بو داده و شور را خط بکشند. آجیل اگر به اندازه و به عنوان منبع تامین کننده بخشی از انرژی غذایی روزانه مان مصرف شود، ضرر که ندارد هیچ، مفید هم هست. اما بیماران مبتلا به فشار خون بالا باید حسابی مواظب باشند چون تحقیقات نشان داده مصرف آجیل های شور می تواند در افراد مبتلا به فشار خون بالا، منجر به شوک ناگهانی و ایست قلبی شود.

۶ – خیلی ها موقع خرید آجیل، پسته های لب خندان را ترجیح می دهند .

می دانید پسته ها را چطوری لب خندان می کنند؟ اولش، آنها را می ریزند در ظرف آبگرم تا پسته ها حسابی باد کنند و بعدش بلافاصله می ریزندشان توی ظرف آب سرد تا به قول خودشان، پوست پسته بترکد. اما این شوک حرارتی ( اختلاف دمای ناگهانی )، روی کیفیت پسته تاثیر منفی می گذارد و علاوه بر آن، موجب نم کشیدن پسته می شود.

خلاصه این که پسته های لب خندان هم ارزش غذایی شان پایین تر است، هم زودتر فاسد می شوند. حتی تخمه های لب خندان هم انتخاب مناسبی نیستند؛ چون مغز تخمه وقتی در مجاورت هوا قرار می گیرد، علاوه بر طعم، کیفیتش را هم از دست می دهد و زودتر از انواع دربسته فاسد می شود.

5 1000
ارسال شده در 26 فروردین 1393 توسط با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • چرا نباید گوشت را به صورت کبابی بخوریم
  • نوآوری جدید در اینستاگرم برای محاسبه کالری از روی تصاویر مواد غذایی
  • یک ساعد قابل اطمینان مستلزم چه نکاتی است
  • رفع اضطراب تغذیه ای با این روش
  • سالاد شنبلیله و گردو
  • استفاده از ماسک‌ها و تقویت‌کننده‌های طبیعی بجای جراحی پلاستیک
  • انگیزه های مختلف برای سقط جنین
  • افزایش آمار ازدواج‌های موفق
  • محبوبترین ها

  • تهران نفس کشید
  • از کودکی تا پیری امگا3 مصرف کنید
  • زخم را از نزدیک ببینید
  • نوشیدنی مضر برای قد بلندشدن فرزندتان
  • رابطه افسردگی با افرادی که سکته مغزی داشته اند
  • روش جالب برای ثبت رفتارهای ناشایست دانش آموزان
  • واکسینه شدن بیش از 99 درصد کودکان ایرانی
  • ای بی بلای جای کودکان
  • رپورتاژ

  • لیزرهای نوین راه حلی آسان برای لبخندی زیبا
  • آیا شیر گاو کلسیم مورد نیاز مادران در دوره شیردهی را تأمین می‌کند؟
  • کلینیک ارتودنسی دکتر گوگانی
  • دکتر حسن عامری جراح زیبایی گوش و بینی
  • کلینیک پوست و زیبایی دکتر فاطمه بامداد
  • ارکید
    دندانپزشکی دکترسلام
    تلگرام دکتر سلام

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما
    x