با صنعتی شدن جوامع میزان استفاده از سوخت های فسیلی و آلاینده ها به میزان بسیار زیادی افزایش یافت. این میزان افزایش استفاده از سوخت های فسیلی سبب آلودگی هوا می شود. این مسئله در کشور های جهان سوم به علت استفاده از تکنولوژی های قدیمی تر بحرانی تر است. با دکتر سلام همراه باشید.

هنگامی که کودکانی که در مناطقی با سطح بالایی از آلودگی هوا زندگی می‌کردند وارد سن 18 سالگی شدند، خود سلول‌های تولیدکننده انسولین آنها در لوزالمعده – به نام سلول‌های بتا – دارای 13 درصد کارایی کمتر از میزان طبیعی بودند. انسولین هورمونی است که کمک می‌کند تا سطح مناسب قند خون حفظ شود.

یک مطالعه جدید نشان می‌دهد میزان بالای آلودگی هوا به احتمال زیاد خطر ابتلا به دیابت نوع 2 در تعدادی از کودکان لاتین‌تبار را افزایش داده است.

به گفته مایکل گوران، نویسنده این مطالعه و مدیر مشترک دانشگاه دیابت کالیفرنیای جنوبی و موسسه تحقیقات چاقی: «قرار گرفتن در معرض آلودگی هوای شدید در دوران کودکی، خطر چاق شدن را در کودکان لاتین‌تبار بالا برده و مستقل از آن، ابتلا به دیابت نوع 2 را نیز افزایش می‌دهد.»

گوران می‌افزاید: «به نظر می‌رسد کیفیت پایین هوا، به عنوان یک کاتالیزور برای چاقی و دیابت در کودکان عمل می‌کند؛ اما این بیماری‌ها احتمالا از طریق مسیرهای مختلفی پیشرفت می‌کنند.»
محققان برای این مطالعه، 314 کودک لاتین‌تبار دارای اضافه وزن یا چاق را در شهر لس‌آنجلس آمریکا بررسی کردند. در زمان آغاز این مطالعه، کودکان بین 8 تا 15 سال سن داشتند. هیچ‌کدام از آنها مبتلا به دیابت نبودند.
هنگامی که کودکانی که در مناطقی با سطح بالایی از آلودگی هوا زندگی می‌کردند وارد سن 18 سالگی شدند، خود سلول‌های تولیدکننده انسولین آنها در لوزالمعده – به نام سلول‌های بتا – دارای 13 درصد کارایی کمتر از میزان طبیعی بودند. انسولین هورمونی است که کمک می‌کند تا سطح مناسب قند خون حفظ شود.
نویسندگان این مطالعه می‌گویند، هنگامی که سلول‌های بتا توانایی خود برای کاری که باید انجام دهند را از دست می‌دهند، خطر ابتلا به دیابت نوع 2 افزایش می‌یابد.
اگرچه این مطالعه نشان‌دهنده ارتباطی بین آلودگی هوا و خطر ابتلا به دیابت نوع 2 است، برای اثبات رابطه علت و معلولی طراحی نشده بود. هیچ‌یک از نوجوانان در طول دوره مطالعه مبتلا به دیابت نوع 2 نشدند.
بیماری دیابت در ابعادی همه‌گیر در ایالات متحده و جهان توسعه‌یافته رخ می‌دهد. عقیده عمومی بر این است که این افزایش در ابتلا به دیابت، در نتیجه افزایش چاقی ناشی از زندگی‌های کم‌تحرک و رژیم‌های غذایی پرکالری است. این مطالعه آشکار می‌کند که آلودگی هوا نیز با خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ مرتبط است.
بر اساس آمار سازمان کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا، دیابت در این کشور طی چهار دهه گذشته، چهار برابر شده است. به گفته پژوهشگران، در صورت عدم بروز تغییرات، یک‌سوم از آمریکایی‌ها می‌تواند تا سال 2050 به دیابت مبتلا شوند که آنان را در معرض خطر عوارضی مانند نابینایی، نارسایی کلیه، قطع عضو یا مرگ زودهنگام قرار می‌دهد.
آلودگی هوا در همه‌جا حضور دارد، به خصوص در لس‌آنجلس. مهم است که والدین عواملی را که می‌توانند کنترل کنند، در نظر داشته باشند، برای مثال، آگاه باشند که زمان‌های رفت‌وآمد روزانه در صبح و عصر، ممکن است بهترین زمان برای دویدن نباشد. برنامه خود را به نحوی تغییر دهید که فعالیت‌های پرتنشی در نزدیکی منابع آلودگی یا در ساعات اوج آن انجام ندهید.
منبع: Reuters