تیروئید از جمله غدد بدن است که وظایف فراوانی را در بدن به عهده دارد. این غده به شکل سپر است و به همین دلیل این نام را گرفته است. مشکلات مختلفی ممکن است برای تیروئید به وجود آید که از جمله آنها می توان به کم کاری و یا پرکاری تیروئید اشاره کرد که هرکدام نوعی بیماری به حساب می آیند. با دکتر سلام همراه باشید

تیروئید غده ای است که در پایه گردن قرار دارد و اندکی به پاپیون یا پروانه شباهت دارد .

این غده ی خیلی مهم تیروکسین تولید می کند که هورمونی است که به تنظیم سوخت و ساز بدن، ضربان قلب و رشد فرد کمک می کند. عدم تعادل تیروئید به پرکاری و کم کاری منجر می شود. می توانید با رعایت رژیم غذایی به تنظیم تیروئید خود کمی کمک کنید.

۱_ارتباط میان تغذیه و عملکرد تیروئید را درک کنید. تیروئید برای عملکرد درست به تغذیه خوب و جذب ید، سلنیوم و ویتامین نیاز دارد. بدون تعادل مناسب غذایی، تیروئید نمی تواند به درستی عمل کند.

۲_مواد غذایی فرآوری شده و از قبل بسته بندی شده را کاهش دهید. فرآوری غذا به طور کلی سبب اضافه شدن شکر به مواد غذایی می شود. این موضوع می تواند مشکل تیروئید را افزایش دهد. استفاده از غذاهای کامل که فرآوری نشده اند، حاوی ویتامین های اصلی، مواد معدنی و دیگر مواد مغذی است.

قانون کلی این است که مواد غذایی بیش از حد سفید، مانند نان سفید، برنج سفید، ماکارونی سفید، بیش از حد فرآوری شده اند. نان گندم کامل و برنج قهوه ای و ماکارونی با غلات کامل مصرف کنید.

۳_میوه و سبزیجات را در رژیم غذایی خود بیشتر کنید. در صورت امکان، محصولات محلی و فصلی تازه و ارگانیک مصرف کنید. نگران تولید سبزیجات نباشید. بهتر از هیچ است. حتی میوه ها و سبزیجات یخ زده هم بهتر از مواد فرآوری شده اند.

۴_مصرف گوشت خود را کاهش دهید. سعی کنید کمتر گوشت، به خصوص گوشت قرمز مصرف کنید.

اگر گوشت گاو مصرف می کنید، نوع بدون چربی آن را تهیه کنید و در مورد مرغ پوست آن را جدا کنید. تمام گوشت های مصرفی باید فاقد هورمون و آنتی بیوتیک باشند. روی بسته بندی برخی گوشت ها عبارت سبز نوشته شده است. این نوع گوشت برای شما مناسب است.

۵_مصرف ماهی خود را بیشتر کنید. ماهی پروتئین با کیفیتی را دارا می باشد و اغلب دارای مقادیر بالایی از چربی سالم امگا ۳ است. اما در انتخاب نوع ماهی دقت بیشتری کنید. ماهی هایی که جیوه ی بالایی دارند برای تیروئید شما می توانند سم باشند.

۶_لوبیا و حبوبات را در رژیم غذایی خود بگنجانید. عدس، ماش و نخود شامل خیلی از ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز برای کارکرد درست تیروئید هستند. در عین حال، برای شما که مصرف گوشت را محدود کرده اید بسیار ضروری می باشند.

۷_مصرف قند خود را کم کنید. برای پایین نگه داشتن سطح قند خود، کربوهیدرات های کامل، مانند غلات را انتخاب کنید.

از قند و جایگزین های شکر اضافی مانند کیک و شیرینی اجتناب کنید. قند ساده، یا قند گرانول یا شربت ذرت دارای فروکتوز بالایی است و مانند داروی اعتیادآور عمل می کند. از موادی که حاوی این نوع قند است پرهیز نمایید.

۸_به مقدار کافی ید استفاده کنید. اگر در رژیم غذایی خود از مقدار متوسطی نمک و گوشت قرمز استفاده می کنید، احتمالا مقدار زیادی ید دریافت می کنید.

اما، اگر در تلاش برای کنترل فشار خون خود، گوشت و نمک را قطع نموده اید باید ید را از منابع دیگر دریافت کنید. بدین منظور می توانید از مواد زیر استفاده کنید: غذاهای دریایی و ماهی، ماست، شیر،

تخم مرغ
۹_مکمل دریافت کنید. با پزشک خود در مورد مزایای استفاده از مکمل های زینک و سلنیوم و مواد معدنی لازم برای عملکرد مناسب تیروئید صحبت کنید. مشکل تیروئید با کمبود ویتامین D3 نیز در ارتباط است. با پزشک در این مورد هم مشورت کنید.

۱۰_آب برای شما بسیار لازم است. مقدار کافی آب در طول روز بنوشید.

منبع: تدبیر و امید