کارشناسان نشان می دهند که اختلال نقص توجه و بیش فعالی (ADHD) حدود 8 درصد از کودکان در سنین مدرسه را تحت تاثیر قرار می دهد و حدود دو سوم از کودکان مبتلا به بیش فعالی نشانه هایی از اختلال را در بزرگسالی نیز نشان می دهند.بیش فعالی تداخل با توانایی فرد برای تنظیم فعالیت های حرکتی (بیش فعالی)، کنترل رفتارهای کلیدی (تکانشی) و تمرکز بر وظایف (بی توجهی) است.

وقتی که بیش فعالی وجود ندارد، گاهی اوقات به نام اختلال نقص توجه (ADD) نامیده می شود؛ هر چند اصطلاح دقیق تر بی توجهی بیش فعالی است.به طور کلی، زنان و دختران ممکن است کمتر علائم مرتبط با بیش فعالی را در خود نشان دهند. به عنوان مثال، دختران مبتلا به بیش فعالی به احتمال زیاد بیش فعال محفوظ می باشند.

ویژگی دختران بیش فعال:

آنها تمایل کمتری به مبارزه و سازگاری بیشتری با این بیماری نسبت به پسران و مردان دارند. مانند پسران و مردان مبتلا به بیش فعالی، با این حال، زنان مبتلا به این بیماری ممکن است مشکل انجام وظایف و سازماندهی آن هارا دارند و معمولاً  به جای این که برای آن ها آزمایش بیش فعالی ، تجویز شود اغلب به آن ها به دمدمی مزاج می گویند.

بنابراین، دختران کمتر احتمال دارد اخلال در کلاس و بد رفتاری  داشته باشند. در نتیجه، بسیاری از دختران و زنان به کمک نیاز ندارند و شاید پیگیر درمان خود نشوند. اغلب، دختران از کمی عزت نفس رنج می برند آنها که به مشکلات تحصیلی در مدرسه روبرو می شوند. آنها ممکن است در ایجاد روابط بین فردی و همچنین چالش های اجتماعی مشکل داشته باشد.

این مشکلات ثانویه ممکن است در افسردگی، اختلالات اضطرابی، مشکلات خواب، رفتارهای مضر و  یا سوء استفاده از مواد منجر شود. علاوه بر این، دختران مبتلا به بیش فعالی در معرض خطر بیشتری برای اوایل بارداری و بیماری مقاربتی هستند. یک مطالعه  در سال های اخیر نشان می دهد دختران به طور قابل توجهی  در معرض خطر بالاتری برای اقدام به خودکشی و آسیب به خود در مقایسه با گروه سالم  قرار دارند.

به محض تشخیص، بسیاری از زنان ممکن است تجارب دردناک دوران کودکی و یا مشکلات در مدرسه را که به احتمال زیاد به بیش فعالی مرتبط بوده اند به یاد می آورند. اما در آن زمان  این مشکلات به علل دیگر، مانند تنبلی یا عدم توانایی نسبت داده می شد. این اشتباه در تشخیص می تواند خود منجر به آسیب قابل توجهی به عزت نفس و اعتماد به نفس فرد شود و نهایت هم باعث تضعیف روحیه می شود.

لینک مرتبط: فرق اختلال پیش فعالی با بازیگوشی

دکتر سلام