برای رهایی از بوی بد دهانتان راهکارهای مختلفی می توانید در پیش بگیرید برخی موادخوراکی در این زمینه کمک زیادی به شما خواهند کرد بد نیست با عاملین ایجاد کننده بوی بد در دهانتان آشنا شوید و از شدت یافتن آن ها در بدنتان بکاهید بدبویی نفس می تواند به مشکلات گوارشی نیز بازگردد همچنین خرابی دندان ها و عفونت لثه ها نیز در این زمینه بی تاثیر نخواهند بود.

دندان های تان را دست کم دو بار در روز مسواک بزنید، روزانه یک بار نخ دندان بکشید و سالی دو بار به دندان پزشک مراجعه کنید؛ این ها اولین راهکارهای داشتن دهانی خوشبو می باشند.اما غذاهایی نیز هستند که می توانند به خوشبویی دهانتان کمک کنند. با مصرف ترکیبی از غذاهایی که به تمیزی تنفس و بهداشت دهان کمک می کنند می توانید دهانتان را خوشبو کنید. اگر با وجود اقدامات لازم، بدبویی نفستان ادامه پیدا کرد، به پزشک مراجعه کنید چون ممکن است این حالت علامتی از یک بیماری باشد.

غذاهایی که بوی بد دهان را از بین می برند

آب

مبارزه با بوی بدن دهان می تواند به سادگی نوشیدن آب بیشتر باشد. آب کمک می کند تا ذرات و خرده های غذا از دهانتان خارج شده و تولید بزاق دهان بیشتر شود. این مایع بدون رنگ و بو، با شست‌وشوی مانده‌های غذا و باکتری‌های همراه آن از دهان و دستگاه گوارش، مانع بوی بد دهان می‌شود.

باکتری هایی که دلیل بدبویی دهان هستند در محیط خشک بیشتر رشد می کنند و مصرف مداوم آب باعث افزایش تولید بزاق و در نتیجه نابودی این باکتری ها شده و به تنفس فرد بوی خوب می بخشد. پس سعی کنید همیشه آب بدنتان را حفظ کنید تا مانع رشد این باکتری ها در دهانتان شوید.

میوه‌ها و سبزیجات ترد یا حاوی ویتامین C

مواد غذایی غنی از ویتامین C، نظیر مرکبات و فلفل قرمز و کلم بروکلی، با ایجاد محیط نامطلوب برای رشد باکتری‌ها از رشد آن‌ها در دهان جلوگیری می‌کنند. این سبزیجات در صورتی که خام مصرف شوند تأثیر بیشتر و بهتری در از بین بردن بوی بد دهان خواهند داشت.

سبزی ها و میوه های تُرد مانند هویج، فلفل شیرین یا سیب هم می توانند به برطرف کردن بوی بد دهان کمک کنند زیرا با دارا بودن خاصیت ساینده و تراشنده خود می‌توانند باعث پاک شدن پس مانده‌های غذا از دهان و دندان‌ها شود. بنابراین سعی کنید میوه و سبزی بیشتری در وعده ها و میان وعده های تان بگنجانید.

ماست

خوردن ماست و سایر منابع پروبیوتیک به تمیزی و تازگی تنفس کمک می کند. یادتان باشد بهترین انتخاب ها برای منابع پروبیوتیک، انواع خالص آن هستند که قند اضافی ندارند. باکتری های دهان می توانند از قند و شکر تغذیه کنند، بنابراین توصیه می شود که مصرف قند اضافی را محدود کنید.

در واقع ترکیبات پروبیوتیک با تأثیر بر ترکیبات سولفیدی و از بین بردن آن‌ها به کاهش بو در دهان منجر خواهند شد. محققان نظر بر آن دارند که ماست‌های حاوی باکتری‌های استرپتوکوک و لاکتوباسیل‌ها برای کاهش بوی دهان بهترین ماست‌ها خواهند بود.

تحقیقات نشان داده ماست می تواند به برطرف کردن بوی بد دهان ناشی از باکتری کمک کند. محققان ژاپنی طی پژوهشی دریافتند که مصرف روزانه دو لیوان (معادل ۱۷۰ گرم) ماست بدون شیرین‌کننده، و به مدت ۶ هفته می‌تواند به کاهش بوی بد دهان منجر شود.

سبزیجات معطر

جعفری و ریحان تازه می توانند بوی بد ناشی از ترکیبات موجود در خوراکی هایی مانند سیر و پیاز را برطرف کنند. پلی فنول های موجود در گیاهان تازه مانند پروبیوتیک ها، ترکیبات سولفور موجود در غذاهای بودار را تجزیه می کنند بنابراین آن ها را در دهان خنثی کرده و به طراوت نفستان کمک می کنند.

برای اینکه بیشترین بهره را از این سبزی ها ببرید، توصیه می شود همراه با غذاهایی که حاوی سیر و پیاز هستند از ریحان و جعفری نیز مصرف کنید. مثلاً می توانید سس ریحان درست کنید. نعنای تازه هم به برطرف کردن بوی بد دهان که ناشی از باکتری هاست کمک می کند.

افزودن نعنای تازه به آب نوشیدنی یا اضافه کردن نعناع به اسموتی راه های ساده ای برای استفاده از نعنای تازه در تغذیه تان است.

فواید مصرف سبزیجات برگ تیره بی شمار است و یک دلیل دیگر برای خوردن این نوع سبزی ها مانند اسفناج این است که بوی بد دهان را برطرف می کنند. اسفناج مانند ریحان و جعفری، سرشار از آنتی اکسیدان بوده و بوی ناشی از سولفور موجود در خوراکی های بودار را برطرف می کند.

چای غیر شیرین

چای سبز و چای سیاه منابع خوبی از آنتی اکسیدان ها هستند. این آنتی اکسیدان های چای می توانند از سلول ها در برابر آسیب ناشی از عوامل سرطان زا محافظت کرده و همچنین با باکتری های عامل بوی بد در دهان مبارزه کنند.

نوشیدن چای، یک راه ساده برای استفاده از این ترکیبات ضد بوی بد دهان در تغذیه تان است. اما هشیار باشید که افزودن قند و شکر به چای می تواند رشد باکتری در دهان را تقویت کند، پس چای را بدون قند و شکر بنوشید.

آدامس بدون قند

جویدن آدامس باعث سست شدن پیوند غذاها و سلول‌های مرده با دندان‌ها، لثه، و زبان شده و ترشح بزاق را افزایش خواهد داد. آدامس‌های بدون قند و شیرین شده توسط زایلیتول به طور ویژه‌ای در مقابله با بوی بد دهان موثرند. چرا که زایلیتول ترکیبی است که رشد باکتری‌های موجود در دهان را مهار می‌کند.

برای رسیدن به تأثیرات آدامس حاوی زایلیتول در کاهش بوی بد دهان، بهتر است حداقل پنج دقیقه بعد از صرف غذا آن را مصرف کنید.

 

منبع : سلامتی