از علائم و نشانه های بیماری قلبی و عروقی در زنان می توانیم به گرگفتگی اشاره کنیم، خانم هایی که بیشتر عرق میکنند و احساس گرما در بدنشان میکنند در معرض سکته قلبی، مغزی قرار دارند، بهتر است بانوانی که زیاد دچار گرگرفتگی می شوند به پزشک متخصص قلب و عروق مراجعه کنند.

متخصصان معتقدند گُرگرفتگی که اکثر زنان در دوران یائسگی آن را تجربه می‌کنند می‌تواند نشان‌دهنده خطر ابتلا به بیماری قلبی باشد.

در این بررسی متخصصان دریافتند بین گرگرفتگی‌های شایع زنان در دوران یائسگی و سلامت عروقی ارتباط وجود دارد. در واقع گرگرفتگی ممکن است نشانه‌ای در مورد خطر بیشتر ابتلا به بیماری قلبی باشد.

در این بررسی ارتباط بین گرگرفتگی و خطر بیماری قلبی – عروقی مورد مطالعه قرار گرفت. همچنین به طور خاص به ارتباط بین گرگرفتگی و عملکرد اندوتلیال پرداخته شد. اندوتلیوم لایه نازکی از سلول‌هاست که لایه داخلی عروق خونی را پوشانده است.

ارزیابی عملکرد اندوتلیال فاکتور کلیدی در تشخیص تصلب شرایین است؛ این عارضه نوعی بیماری قلبی – عروقی است که بر توانایی رگ‌های خونی در انقباض و انبساط تاثیر می‌گذارد. در صورتیکه تصلب شرایین درمان نشود می‌تواند مشکلات قلبی – عروقی جدی‌تری همچون سکته قلبی، مغزی و نارسایی قلبی را به دنبال داشته باشد.

این مطالعه روی ۲۷۲ زن ۴۰ تا ۶۰ ساله انجام گرفت که یا به طور روزانه دچار گرگرفتگی شده‌اند یا هرگز تجربه گرگرفتگی نداشته‌اند. همچنین این زنان سابقه استعمال دخانیات یا ابتلا به عارضه قلبی – عروقی نداشتند.

محققان در بررسی‌های انجام گرفته دریافتند بین گرگرفتگی و اختلال عملکرد عروقی در زنان مسن‌تر یعنی افرادی با سن ۵۴ تا ۶۰ سال ارتباطی وجود ندارد اما مشخص شد گرگرفتگی با اختلال عملکرد آندوتلیال در زنان جوان‌تر که بین ۴۰ تا ۵۳ سال سن دارند مرتبط است.

به گزارش مدیکال نیوزتودی، این مطالعه نشان می‌دهد زنان جوان‌تر که دچار گرگرفتگی هستند عملکرد عروقی ضعیف‌تری دارند.

ایسنا