لبخند لثه‌ ای چیست؟

در مورد لبخند لثه‌ ای چه می دانید؟ برخی افراد هنگام خنده با مشکل نمایان نشدن دندان ها به دلیل بافت بزرگ لثه مواجه می شوند که این موضوع باعث عدم ایجاد طرح لبخند زیبا می شود به همین دلیل روش های درمانی اصلاح طرح لبخند لثه ای توسط دندانپزشکان همواره استفاده می شود.

آیا هنگام خندیدن لثه های شما نمایان می شود؟ آیا هنگام خندیدن دستتان را جلوی دهانتان می گیرید یا اینکه سعی می کنید طوری نخندید که طرح لبخند لثه ای شما آشکار شود؟ اگر به دنبال راه هستید که لبخند لثه‌ای خود را تصحیح کنید و طرح لبخند دندان زیبا داشته باشید ، جواب شما همین جاست و جای درستی آمده اید.

 

لبخند لثه ای چیست؟

لبخند لثه ای به حالتی می گویند که شخص در هنگام خندیدن میزان زیادی ( بیش از حد معمول) از لثه اش  نمایان می شود و نسبت نمایان شدن دندان ها به لثه ها در هنگام خندیدن شخص نا متناسب است. این درست است که داشتن لبخند لثه ای یکی از انواع حالاتی است که اناتومی صورت یک فرد می تواند داشته باشد و این امری طبیعی است ، اما برخی افراد به خاطر داشتن لبخند لثه ای احساس خجالت  و عدم اعتماد به نفس می کنند و از ظاهر خود راضی نیستند. این افراد شکل چهره خود هنگام خندیدن را دوست ندارند و تمایل دارند راهی برای اصلاح طرح لبخند لثه ای بیایند. خبر خوب این است که راهی وجود دارد که میتوان به سادگی با جراحی لبخند لثه ای و یا روش های غیر جراحی آن را درمان کرد.

 

 

دلایل ایجاد لبخند لثه ای

لبخند لثه ای می تواند بر اثر عوامل متعددی به وجود آید از جمله:

  • رشد بیش از اندازه بافت لثه ای بر اثر مصرف داروهایی مانند دیلانتین،سیکلوسفورین و داروهای گروه مسدود کننده کانال کلسیم می تواند از دلایل ایجاد لبخند لثه‌ای شود.
  • رشد بیش از اندازه بافت لثه ای بر اثر انجام ارتودنسی
  • التهاب لثه ها بر اثر نبود بهداشت دهان و دندان ، بیماری لثه یا عمل های ترمیمی دندان که به خوبی و درستی انجام نشده اند.
  • بزرگ بودن بافت لثه ای بر اثر عوامل ارثی و اختلالات متابولیک
  • بزرگ بودن فک بالایی
  • فعالیت بالای ماهیچه لب بالایی که باعث می شود هنگام خندیدن لب بالایی بیش از اندازه بالا برود
  • رشد بیش از اندازه قسمت بیرونی استخوان فک بالا

 

 

آشنایی با انواع لبخند لثه ای

میزان لثه ای بودن لبخند و نیاز به تقبل هزینه اصلاح لبخند لثه ای با اندازه گیری ارتفاع لثه ای که هنگام خندیدن نمایان است مشخص می شود و این میزان نسبت، با ارتفاع دندان ها مقایسه می شود. لبخند لثه نما میتواند خفیف، متوسط،پیشرفته و شدید باشد.

لبخند لثه ای خفیف: در صورتی که نسبت ارتفاع لثه نمایان شده در هنگام خندیدن به ارتفاع دندان کمتر از 25% باشد ، میزان لثه ای بودن لبخند، خفیف است.

لبخند لثه ای متوسط: در صورتی که نسبت ارتفاع لثه نمایان شده در هنگام خندیدن به ارتفاع دندان بین 25% تا 50% باشد ، میزان لثه ای بودن لبخند، متوسط است.

لبخند لثه ای پیشرفته: در صورتی که نسبت ارتفاع لثه نمایان شده در هنگام خندیدن به ارتفاع دندان بین 50% تا 100% باشد ، شخص لبخند لثه نما پیشرفته دارد.

لبخند لثه ای شدید: در صورتی که نسبت ارتفاع لثه نمایان شده در هنگام خندیدن به ارتفاع دندان بیش از 100% باشد ، به این معنی است که ارتفاع لثه از ارتفاع دندان بیشتر است و میزان لبخند لثه ای شدید است.

نحوه نمایان شدن لثه ها هنگام خنده می تواند متفاوت باشد ، با نقبل قیمت اصلاح لبخند لثه ای برای همه آنها راهکاری موجود است . مثلا ممکن است لثه ی بالای تنها یکی از دندان ها نمایان باشد یا این که لثه ی گروهی از دندان ها نمایان باشد.

 

 

راه های درمان لبخند لثه‌ای

در صورتی که از داشتن لبخند لثه ای رنج می برید، مجبور نیستید تا آخر عمر با آن زندگی کنید چرا که راهی برای درمان و اصلاح لبخند لثه ای هست. سه روش برای درمان لبخند لثه ای وجود دارد : جراحی زیبایی لثه برداری ، جراحی افزایش طول تاج و جراحی پایین آوردن لب بالایی. اینکه از چه روشی باید برای درمان لبخند لثه ای شما استفاده شود.

 

1-جراحی لثه برداری:

جراحی لثه برداری یک روش ساده است که برای درمان لبخند لثه ای خفیف و متوسط به کار می رود. این روش برای برداشتن بافت اضافی لثه و شکل دادن به خط لثه استفاده می شود. برای برداشتن بافت لثه اضافی از لیزر مخصوص دندانپزشکی یا روشی به نام جراحی با پرتو استفاده می شود. این روش بدون درد است و نیازی به بخیه زدن لثه در آن نیست و دو هفته پس از انجام این روش لثه ها کاملا بهبود می یابند.

 

2-جراحی افزایش طول تاج:

لبخد لثه ای شدید تر به روش های پیشرفته تری نیاز دارد. در این موارد برای کاهش بافت لثه ای از روشی به نام افزایش طول تاج دندان استفاده می شود. جراحی افزایش طول تاج تحت بی حسی موضعی انجام می شود تا بیمار دردی را حس نکند. در حین انجام این جراحی لثه بافت لثه ای کنار زده می شود تا جراح به قسمت بافت استخوانی که دندان را در بر گرفته دسترسی پیدا کند.

 

3-پایین آوردن لب فوقانی با تزریق بوتاکس:

تحرک بیش از حد عضله لب فوقانی را می‌توان با چند تزریق بوتاکس کوچک در عضلات بالابرنده لب فوقانی، کاهش داده و آن را ریلکس کرد. بوتاکس باعث می‌شود که انقباض عضلات بالا برنده لب کمتر شود، به طوری که لب بالا در هنگام لبخند زدن کمتر به سمت بالا کشیده می‌شود. به عبارت دیگر لثه‌های شما زمانی که لبخند می‌زنید، کمتر مشاهده خواهند شد. اما حالات چهره شما همچنان طبیعی خواهند بود.

 

 

هرگونه استفاده و کپی برداری با درج نام مجله پزشکی دکتر سلام (لینک دهی مستقیم) مجاز می باشد.

 

مطالب مرتبط :

ارتودنسی در بزرگسالان، مراحل و هزینه

علل اصلی ابتلا به ورم لثه (ژنژیویت) و راه های درمان آن

ارتودنسی و تغذیه

درمان های ارتودنسی در کودکان