بر اساس گفته ی رئیس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران، وجود یک سری رنگ های صنعتی در خامه های بعضی از شیرینی ها، باعث شده است که مشتریان به خرید این نوع شیرینی خامه ای علاقه ی بیشتری نشان دهند که برای بدن ضررهای زیادی دارد.

محمد حسین عزیزی در گفتگو با خبرنگار جامعه خبرگزاری میزان گفت: جذابیت در رنگ و لعاب برخی خوراکی ها، بسیاری از مردم را به خرید و مصرف آن‌ها ترغیب می‌کند. این در حالی است که نظارت بر برخی مغازه‌ها نشان می‌دهد در آلوچه، آبمیوه و شیرینی جات از رنگ‌های صنعتی استفاده می‌شود و ترکیبات نفتی و غیرخوراکی را به مواد خوراکی اضافه می‌کنند.

وی افزود: با وجود رنگ‌های خوراکی، بسیاری از فروشندگان، مصرف رنگ‌های شیمیایی در مواد غذایی را از لحاظ اقتصادی، به صرفه می‌دانند. سرب، جیوه و فلزات سنگین از جمله مواد تشکیل دهنده رنگ‌های صنعتی ای، چون رنگ فرش است که مصرف آن در بدن مسمومیت‌ های شدید و بیماری‌ های گوارشی را به وجود آورده و به راحتی از بدن دفع نمی‌شود.

رئیس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران خاطر نشان کرد: جوهر لیمو از جمله طعم دهنده‌های رایج در ترشیجات است که با مزه ترش، حس ولع را به هر بیننده‌ای می‌دهد. در حالی که بسیاری از چرخی‌ها و آلوچه فروشی‌های غیربهداشتی از جوهر لیموی صنعتی درمحصولات خود استفاده می‌کنند.

وی عنوان کرد: جوهر لیموی صنعتی ماده‌ای است که برای امور شست و شو مصرف می‌شود و به هیچ عنوان قابلیت خوردن ندارد، اما به دلیل مقرون به صرفه بودن، در آبمیوه‌ها و آلوچه‌های غیر بهداشتی مصرف می‌شود.

عزیزی اذعان داشت: جز در مواردی طعم و مزه، روش خاصی برای تشخیص این مواد سمی در خوراکی هایی، چون کیک‌ها و شیرینی‌های خامه‌ای رنگی، آبمیوه‌ها و آلوچه‌ها وجود ندارد و به مردم هشدار داده می‌شود تحت هیچ شرایطی از مغازه‌های آلوده و غیر مجاز، مواد خوراکی را تهیه نکنند.

وی یادآور شد: وظیفه رسیدگی و نظارت بر بهداشت و تست مواد خوراکی مغازه‌ها و چرخی‌های غیر مجاز برعهده وزارت بهداشت است با این حال مردم خود نیز باید نسبت به خرید مواد غذایی هوشمندانه عمل کنند و نباید فریب رنگ و ظاهر‌های هوس انگیز را خورد.

میزان آنلاین