مشاوره زیبایی
طراح طب
طراح طب
مرکز اسکن و طراحی سه بعدی جراحی زیبایی صورت
ساج
کلینیک ساج
زنان و زایمان
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک
دکتر هادی صادق /کلینیک
دکتر پژمان هادی صادق و دکتر پریسا هادی صادق
متخصص ارتودنسی
کلینیک سیب سرخ
دکتر داوود مقامی
هایفو:لیفت صورت بدون جراحی
کلینیک سیب سبز
کلینیک سیب سبز
آفر ویژه برای پکیجها
دکتر ایمانی
دکتر محمدتقی ایمانی
فوق تخصص جراحی پلاستیک، زیبایی و ترمیمی
دکتر عارفی
دکتر وحید عارفی
جراح و متخصص بیماری های لثه
دکتر مجید صالح
دکتر مجید صالح
متخصص جراحی فک وصورت،زیبایی بینی
کلینیک یکتا/ساختمان پزشکان
کلینیک یکتا
مجهزترین کلینیک پوست و مو زیبایی با دستگاه لیزر الکساندرایت
گروه پزشکان برنا
دکتر غلامرضا اکبری
پزشک پوست و مو
ساختمان پزشکان، دکتر حبیب سهرابی
دکتر حبیب سهرابی
متخصص گوش،حلق،بینی جراح زیبایی بینی
دکتر فرزاد فرامرزی
دکتر فرزاد فرامرزی
فوق تخصص آندوسکوپی و کولونوسکوپی بدون درد
کلینیک دندانپزشکی پارسا/ساختمان پزشکان
کلینیک دندانپزشکی پارسا
ایمپلنتوژیست
ایران نوین
کلینیک ایران نوین
کاشت مو
دکتر مقیمی
دکتر مهرداد مقیمی
فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی

کالری گوجه فرنگی بسیار پایین است اما سرشار از ویتامین و مواد معدنی است. از جمله ویتامین های میوه ی گوجه فرنگی میتوان به C، A و K اشاره کرد. منبعی کاملی از منگنز و پتاسیم است و سرشار از فیبر می باشد. گوجه فرنگی تاثیر زیادی در سلامت گوارش دارد.

کالری گوجه فرنگی

یک گوجه فرنگی متوسط به قطر ۶.۳ سانتی متر ۲۲ کالری دارد که تقریبا معادل یک درصد از کل رژیم غذایی ۲۰۰۰ کالری است. همچنین حاوی ۴.۸ گرم کربوهیدرات و ۱ گرم پروتئین بوده که این میزان از پروتئین به هضم و گوارش کربوهیدرات کمک می کند. گاهی اوقات کربوهیدرات به سرعت وارد جریان خون می شود که منجر به افزایش قندخون و سپس افت آن شده که برای سوخت و ساز بدن مضر است. ۱.۵ گرم فیبر موجود در این ماده غذایی باعث حس سیری و کاهش اشتها شده و از زیاده روی در مصرف غذاهای ناسالم و پرکالری جلوگیری می کند.

 

موادمغذی موجود در گوجه فرنگی

ویتامین C

آسکوربیک اسید که به ویتامین C معروف است، یک ویتامین محلول در آب بوده که نقش ضروری در متابولیسم موادمعدنی و عملکرد سلولی ایفا می کند. ویتامین C همچنین به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل کرده و از سلول ها در برابر آسیب اکسیداتیو محافظت می کند. همچنین این ویتامین برای کارکرد درست ریه و سیستم ایمنی مهم است.

یک فنجان از گوجه فرنگی ریز ۲۰ میلی گرم از ویتامین C را برای بدن فراهم می کند که شامل ۲۷ درصد از نیاز روزانه توصیه شده برای مردان و ۳۳ درصد از نیاز روزانه توصیه شده برای بانوان است. این ماده غذایی حاوی مقدار کمی کالری بوده، به طوریکه به عنوان ترکیبی شیرین و بی نظیر برای یک میان وعده ی سالم به حساب می آیند.

ویتامین A

ویتامین A یک ویتامین محلول در چربی بوده که نقش حیاتی در بینایی و رشد سلولی دارد. یک گوجه فرنگی متوسط حاوی ۱۰۲۵ واحد بین الملل ویتامین A بوده که یک سوم نیاز روزانه توصیه شده به این ویتامین را برای بزرگسالان تامین می کند.

پتاسیم

پتاسیم یک ماده معدنی و الکترولیت بوده که برای کارکرد طبیعی بدن ضروری است. این ماده معدنی به رشد سلولی و بافت ها، ارتباطات سیستم عصبی و ماهیچه ای و تعادل آب در بدن کمک می کند. گوجه فرنگی و فرآورده های آن منابع خوبی از پتاسیم محسوب می شوند. نصف فنجان از سس گوجه حاوی ۴۰۵ میلی گرم پتاسیم بوده که ۱۰ درصد از نیاز روزانه توصیه شده به این ویتامین را برای بزرگسالان فراهم می کند. یک چهارم فنجان رب گوجه همچنین حاوی ۶۶۵ میلی گرم از پتاسیم یا ۱۴ درصد از نیاز روزانه توصیه شده به این ویتامین است.

ویتامین K

گوجه فرنگی منبع خوبی از بسیاری موادمغذی دیگر به ویژه ویتامین K و منگنز به حساب می آید. ویتامین K برای تشکیل استخوانی و انعقاد خون موثر است. ماده معدنی منگنز نیز به مقدار کم مورد نیاز بوده اما برای سوخت و ساز بدن ضروری است. یک عدد از این ماده غذایی اندازه متوسط ۵ تا ۱۰ درصد از نیاز روزانه توصیه شده بزرگسالان به این ویتامین را تامین می کند.

فواید آب گوجه فرنگی

آب گوجه فرنگی سرشار از موادمغذی بوده، به طوریکه میزان کالری و چربی کمی دارد. همچنین آب این ماده غذایی، تامین کننده ی بسیاری از موادمغذی مورد نیاز بدن از جمله ویتامین های مختلف و آنتی اکسیدان ها برای عملکرد درست است.

گوجه منبع خوبی از ویتامین A و C محسوب می شود. آب گوجه فرنگی آماده شده به صورت کنسرو یا بطری اغلب غنی شده بوده، به طوریکه ویتامین های موجود در آن افزایش یافته است. براساس وزارت کشاورزی امریکا، نصف فنجان از آب گوجه ۱۰ درصد از نیاز روزانه توصیه شده به ویتامین C و ۳۵ درصد از نیاز روزانه توصیه شده به ویتامین A را برای بدن فراهم می کند. این نوشیدنی سرشار از موادمغذی همچنین حاوی ویتامین های B، پتاسیم و فیبر است.

یکی از ویژگی های مهم سلامتی آب این ماده غذایی به دلیل آنتی اکسیدان های موجود در آن بوده، همچنین سرشار از بتاکاروتن و لیکوپن است. رنگ قرمز تیره گوجه فرنگی به دلیل وجود لیکوپن بوده، همچنین این ماده با کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی و سرطان در ارتباط است. این آنتی اکسیدان قوی و ماده مغذی گیاهی از بدن در برابر رادیکال های آزاد دفاع کرده و مانع از آسیب سلولی می شود. براساس مطالعه انجام شده توسط آکادمی عصب شناسی در امریکا، میزان بالای لیکوپن موجود در گوجه فرنگی و فرآورده های به دست آمده از آن می تواند خطر سکته و سکته مغزی ایسکمیک را کاهش دهد.

آب این ماده غذایی علاوه بر فواید بسیاری برای سلامتی حاوی سدیم نیز می باشد. سدیم در عملکرد عصبی و تنظیم فشار خون موثر است، اما مصرف زیاد آن می تواند منجر به افزایش فشارخون در بیماران قلبی شود. بنابراین آب گوجه فرنگی با خلوص ۱۰۰ درصد و با میزان سدیم بسیار پایین را انتخاب و خریداری کنید.

 

فواید گوجه فرنگی پخته شده

محصولات گوجه فرنگی پخته شده شامل کنسرو، سس و رب است. این ماده غذایی در گروه سبزیجات قرمز و نارنجی قرار دارد، به طوریکه براساس راهنمای تغذیه ی امریکا، مصرف میزان بالایی از آن توصیه می شود. درحالیکه گوجه فرنگی حاوی موادمغذی بسیاری است، اما تاکید تحقیقات اخیر بیشتر بر روی فیتوکمیکال لیکوپن است که مقدار آن در نوع پخته شده ی آن بیشتر از سایر موادغذایی می باشد.

درحالیکه پخت گوجه فرنگی باعث کاهش سطح ویتامین های موجود در آن می شود، اما برخی از این ترکیبات مفید سالم و کامل باقی می مانند. پوست گوجه فرنگی همچنین حاوی فیبر و موادمغذی بوده، بنابراین پخت این ماده غذایی با پوست بهتر از بدون پوست است.

حفظ سلامت قلب و عروق

مفیدترین ترکیب موجود در گوجه فرنگی ویتامین یا ماده معدنی نبوده، بلکه فیتوکمیکال لیکوپن است. این ترکیب دارای خواص آنتی اکسیدانی می باشد. همچنین مصرف میزان بالایی از لیکوپن باعث کاهش خطر بیماری قلبی و انواع خاصی از سرطان خواهد شد. براساس مقاله منتشر شده در مجله شیمی مواد غذایی و کشاورزی، پخت این ماده غذایی به مدت ۲ دقیقه، ۱۵ دقیقه و ۳۰ دقیقه به ترتیب باعث افزایش سطح لیکوپن تا ۶، ۱۷ و ۳۵ درصد می شود.

گوجه فرنگی پخته شده باعث کاهش سطح کلسترول می شود. مصرف روزانه ۲۵ میلی گرم لیکوپن باعث کاهش ۱۰ درصدی کلسترول خواهد شد. دریافت مقدار زیادی لیکوپن از گوجه فرنگی تازه بسیار مشکل است، اما می توان همین میزان را از سس گوجه فرنگی یا سایر محصولات گوجه فرنگی پخته شده به دست آورد.

پیشگیری از پوکی استخوان

گوجه فرنگی و محصولات آن می تواند به جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان، آسیب پوستی ناشی از اشعه فرابنفش خورشید و اختلال شناختی در افراد کمک کند. همچنین سطوح بتاکاروتن موجود در این ماده غذایی باعث افزایش سلامت چشم می شود، به طوریکه میزان بتاکاروتن موجود در گوجه فرنگی پخته شده بیشتر از نوع تازه ی این ماده غذایی است. همچنین گوجه فرنگی باعث جلوگیری از سرطان معده می شود.

ملاحظات

محصولات گوجه فرنگی با میزان پایینی از افزودنی هایی از جمله شکر و نمک را انتخاب و خریداری کنید. شکر و نمک افزودنی می تواند موحب افزایش خطرات سلامتی شود. همچنین می توانید رب یا سس این ماده غذایی را به روش خانگی تهیه کنید. با این روش می توانید با اطمینان از نبود افزودنی های ناسالم از فواید گوجه فرنگی پخته شده بهره مند شوید.

بهداشت نیوز

5 1000
ارسال شده در 9 مرداد 1396 توسط با موضوع خواص میوه و سبزیجات
کد کم چیست؟

کدکم می تواند از دندان ها اسکن سه بعدی بگیرد و در همان لحظه اقدام به ساخت کل یا بخشی از دندان با ظرافت فوق بالا نماید.

اطلاعات بیشتر

پیشنهاد سردبیر

  • 6 پرسش که باید قبل از هر رژیم غذایی از خود بپرسید
  • مسئولیت های سنگین زنان شاغل
  • بهترین داروهای خانگی خوشمزه برای مشکلات تنفسی
  • با ماست یونانی، وزن خود را کاهش دهید
  • آشنائی با مفهوم بازيافت در تمرینات ورزشی
  • خیانت با زندگی ما چه می کند؟
  • با معاینه چشم مشکل گردش خون پاها مشخص می شود
  • افزایش حجم سینه ها با مواد غذایی
  • محبوبترین ها

  • مواد غذایی و برخی ظروف سرامیکی مکزیکی که میزان سرب بالایی دارند
  • عواقب خطرناک کاهش این ماده در بدن
  • روزه گرفتن در ورزشکاران
  • طرز تفکر افراد لاغر درباره غذا خوردن
  • پیشگیری از از سرطان روده بزرگ با کدام مواد غذایی؟
  • بهترین “شیوه پخت گوشت” را بشناسید
  • برای از بین بردن خطر حملۀ قلبی این 9 شیوه تغذیه ای را بدانید
  • مواد غذایی پروتئینی هم می توانند مضر باشند
  • رپورتاژ

  • کلینیک مولتی مديكال شارلوت
  • خدمات زیبایی کلینیک جوانه
  • انستیتو زیبایی پوست صورت و بدن تانی
  • دکتر بابایی متخصص پوست مو و زيبايی
  • پروتز و طراحی لبخند تخصصی دکتر شعبان پور
  • دندانپزشکی دکترسلام

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما پذیرش آگهی
    x