دکتر نوروزعلی
دکتر علیرضا نوروزعلی
جراح - دندانپزشک
دیبا
کلینیک تخصصی دیبا
دکتر بابایی
دکتر بابایی
متخصص پوست،مو، زیبایی، لیزر
دکتر شاهین شمس
دکتر شاهین شمس
متخصص جراحی فک و صورت
دکتر گوگانی
دکتر صابر سید گوگانی
متخصص ارتودنسی
کلینیک دندانپزشکی رویال
کلینیک دندانپزشکی رویال
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک
بیوتی لیزر
بیوتی‌لیزر
دکتر کیان‌پیشه
دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
جراح و متخصص پوست و مو ، لیفت با نخ
کلینیک سیب سرخ
دکتر داوود مقامی
هایفو:لیفت صورت بدون جراحی
دکتر عباسی
دکتر محسن عباسی
متخصص جراحی دهان، فک و صورت، ایمپلنتولوژیست
ایران نوین
کلینیک ایران نوین
کاشت مو
کلینیک صدف
دکتر فرح آل قیس
متخصص کاشت و پیوند مو

حتما تا به حال برای شما هم پیش آمده غذا و خوراکی ای که در حال خوردن آن هستید، ناگهان بر روی زمین بیفتد. آیا خوردن این ماده غذایی در کمتر از پنج ثانيه پس از افتادن بر روي زمين مشکلي دارد؟ محققان درباره این موضوع بررسی هایی انجام داده اند. این بررسی ها نشان داده که ميزان آلودگي سطح، مهمتر از زمان باقي ماندن ماده غذايي بر روي آن است.

محققان اين آزمايش را بر روي مواد غذايي و ميزان آلودگي آنها در آزمايشگاه انجام دادند و به نتايجي دست يافتند. قانون پنج ثانيه، ممکن است زياد قابل اعتماد نباشد، اما از آنجا که باورهاي ما را درباره غذا خوردن شامل مي‌شود، پس بررسي درباره آن بد نيست.

حال موضوع مورد بحث اين است که آيا قانون پنج ثانيه مي‌تواند آلودگي را از مواد غذايي دور کند. به نظر مي‌رسد اين موضوع اندکي پيچيده است، زيرا آلودگي ماده غذايي به ميکروب به سطح و اينکه چه مقدار آن را آلوده کرده است، بستگي دارد. اما آيا تاکنون انديشيده‌ايد که قانون پنج ثانيه از کجا آمده است؟ افتادن مواد غذايي بر زمين و خوردن سريع آن تجربه‌اي است که شايد براي بسياري از افراد اتفاق افتاده باشد.

اولين آزمايش در اين زمينه را جيليان کلارک، دانشجوي دانشگاه ايلينويز انجام داد و در اين بررسي سطح زمين را آلوده کرد و سپس ماده غذايي را بر روي آن انداخت. اين آزمايش نشان داد در مدت پنج ثانيه بعد از افتادن ماده غذايي بر روي زمين، اين ماده آلوده مي‌شود، اما ميزان آلودگي آن مشخص نيست.

آيا مي‌دانيد ميزان باکتري منتقل شده به غذا از زمين در مدت پنج ثانيه چقدر است؟

محققان با انجام آزمايش بر روي اين موضوع که مدت زمان تماس ماده غذايي با زمين در ميزان آلودگي موثر است، به نتايجي دست يافتند.

آنها ماده غذايي را به مدت‌هاي پنج، 30 و 60 ثانيه بر روي زمين قرار دادند و ميزان آلودگي آن را اندازه‌گيري کردند و همچنين اين بررسي را بعد از دو، چهار، هشت و 24 ساعت مورد سنجش قرار دادند.

آزمايش انجام شده نشان داد ميزان آلودگي انتقال يافته به زمان تماس با سطح بستگي ندارد، بلکه ميزان آلودگي سطح مهم است. علاوه بر اين نوع جنس سطح هم در آلودگي موثر است، مثلا فرش مکان بهتري نسبت به سراميک و چوب در افتادن غذاست و ميزان آلودگي آن کمتر و تنها يک درصد است و اين در حالي است که در همان زمان از سطح چوبي 48 تا 70 درصد باکتري به ماده غذايي منتقل مي‌شود.

بهترين توصيه کارشناسان، تميز نگهداشتن دست، ظروف و سطوح است تا از انتقال ميکروب جلوگيري شود.

اين مقاله در مجله Conversation منتشر شده است.

گياهي که نزديک شدن حشرات مهاجم را بو مي کشد

محققان دريافتند يک گونه گياهي حس بويايي دارد و از آن براي تشخيص موقعيت حشرات مهاجم و سپس به کارگيري مکانيزم دفاعي خود استفاده مي کند.

به گزارش ايرنا از ساينس ديلي، مگس‌هاي توليد کننده گال (Eurosta solidaginis) يکي از حشرات مهاجم به يک گياه بومي پنسيلوانيا به نام علف طلايي هستند. جنس نر اين حشره ماده‌اي شيميايي توليد مي‌کند که براي ماده‌ها جذاب است. پس از جفت گيري، حشره ماده تخم‌هاي خود را در ساقه گياه علف طلايي رها مي‌کند و لاروها پس از بيرون آمدن از تخم‏، شروع به تغذيه از ساقه گياه مي‌کنند. مواد شيميايي موجود در بزاق اين لاروها موجب تغيير شکل گياه و ايجاد يک پوشش محافظ در اطراف آن‌ها مي‌شود.

اين حشرات با هدر دادن انرژي گياه براي رشد نامتعارف‏، موجب کاهش تعداد و اندازه تخم‌هاي گياه و در نتيجه اختلال در سلامت آن مي‌شوند.محققان دانشگاه پارک در پنسيلوانيا دريافتند گياه علف طلايي نيز داراي مکانيزم خاصي است که امکان تشخيص ماده شيميايي مورد استفاده حشره نر را از بين انواع متعدد ترکيبات شيميايي فراهم مي‌کند.

بدين ترتيب گياه براي دفاع از خود جاسمونيک اسيد ترشح مي‌کند. اين ماده مانع هضم پروتئين توسط حشرات شده و به آن‌ها آسيب مي‌زند. بدين ترتيب حشره نر از گياه دور مي‌شود و با مختل شدن فرآيند توليد مثل‏ حشره ماده نمي‌تواند در ساقه گياه تخم‌ريزي کند.

نحوه دريافت مواد شيميايي و تشخيص آن‌ها توسط گياه هنوز مبهم است اما در حال حاضر محققان در تلاشند تا از تمام ترکيبات شيميايي که گياه توانايي تشخيص آنها را دارد‏‏ يک فهرست تهيه کنند.گزارش کامل اين تحقيقات در نشريه Nature Communications منتشر شده است.

منبع: آفرینش

5 1000
ارسال شده در 7 شهریور 1396 توسط با موضوع علمی
ویزیت یاب

پیشنهاد سردبیر

  • شخصیت سازی کودکان با نحوه تربیت والدین
  • ورزش کردن قبل از خواب خوب است یا بد؟
  • پی بردن به روحیات و شخصیت افراد از روی دست
  • انتخاب لباس مناسب برای بارداری
  • آلودگی هوا عاملی مؤثر در چرب شدن مو
  • توقف سکسکه با این ترفند جالب
  • سیاه سرفه و سرفه های طولانی مدت کودکان چه ارتباطی با هم دارند؟
  • گفتگوی اصولی با کارمند
  • محبوبترین ها

  • منشا پرخاشگری و بد اخلاقی والدین کجاست؟
  • کمک به شخص معتاد باید چگونه باشد
  • کنار آمدن با خشم و افسردگی در زندگی روزمره
  • ارتباط با دوستان و تاثیرات آن روی جوانان
  • در دنیای اینترنت چگونه رابطه زناشویی را حفظ کنیم
  • تاثیرات منفی نگری نسبت به آینده
  • تاثیرهای خانوادگی و اجتماعی بر کودکان مبتلا به ADHD
  • افزایش دادن نیروی اراده در دوران افسردگی
  • رپورتاژ

  • ایمپلنت بهترین روش برای کاشت دندان و زیبایی صورت
  • کمک به بهبود هضم و افزایش ایمنی
  • خدمات دندانپزشکی پیشرفته توسط دکتر فرهت مجید فر
  • پمپرز اصل چطور از آلمان به ایران می‌رسد؟!
  • استحکام وسلامت استخوان فک= نجات دندان های لق
  • کلینیک صدف
    دندانپزشکی دکترسلام

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما پذیرش آگهی
    x