افراط و تفریط در مصرف هر نوع مواد غذایی حتی مواد غذایی که برای سلامت بدن سودمند می باشند باعث می شود سوخت و ساز بدن و میزان دریافت انرژی و کالری مورد نیاز برای بدن با اختلال رو به رو شود و سلامت بدن به خطر افتد.

برخی غذاها تنها هاله ای از سلامتی را به دنبال دارند ولی افراط در مصرف آنها می تواند بلای یک رژیم غذایی سالم باشد.
به گزارش مشرق، اینطور ثابت شده که ۵ نوع غذا که تا به حال به عنوان گزینه های مفید شناخته می شدند، مضرات مخصوص خود را هم دارند:

مواد غذایی کم چرب:

مواد غذایی با اصطلاح چربی آزاد یا کم چرب ممکن است راه خوبی برای کاهش وزن و کاهش دریافت کالری به نظر برسد اما در برخی موارد اگرچه چربی این خوراکی ها کم است ولی کالری بیشتری نسبت به همتایان چرب خود دارند. محققان دانشگاه کرنل نیز گزارش کرده اند که مردم وعده های بزرگتری را با انتخاب تنقلات کم چرب مصرف می کنند. پس کم چرب بودن دلیل بر کم کالری بودن نیست.

البته هوشیار بودن در مورد چربی رژیم غذایی قطعا خوب است به ویژه اگر در تلاش برای کاهش وزن و یا کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی هستید ولی اگر به شدت از مصرف چربی ها پرهیز نمایید سلامتی تان را از جهاتی دیگر به مخاطره می اندازید. جذب ضعیف ویتامین ها، افسردگی، عدم تعادل بین درشت مغذی ها، و پرخوری از خطرات دیگر این رژیم ها است.

 

ماست های طعم دار:

این ماست ها می توانند در صورت ناپرهیزی از یک انتخاب سالم به یک فاجعه غذایی تبدیل شوند. ماست ساده حاوی ۱۲ گرم یا ۳ قاشق غذاخوری قند شیر در هر فنجان است. قند به طور طبیعی در میوه ها، سبزیجات و محصولات لبنی یافت می شود اما ماست های طعم دار می تواند ۱۵ گرم بیشتر قند داشته باشد.

 

مواد غذایی فاقد گلوتن:

بر اساس یک نظرسنجی ملی که در ایالات متحده اخیرا صورت گرفته نشان داده شده که ۶۳ درصد بزرگسالان این کشور معتقدند باید یک رژیم غذایی فاقد گلوتن را به منظور حفظ سلامتشان اتخاذ کنند. در حدود یک سوم آنها نیز اعلام کردند که در هنگام خرید، مواد غذایی فاقد گلوتن را انتخاب می کنند. این در حالی است که کارآزمایی های بالینی نشان داده نزدیک به ۹۰ درصد افرادی که تصور می کنند به گلوتن حساس هستند، هیچ مشکلی در هضم آن ندارند.

مگر این که مبتلا به بیماری سلیاک یا حساسیت به گلوتن باشند. مشخص شده که حذف گلوتن از رژیم غذایی ممکن است همراه با عواقب ناخواسته ای باشد. غذاهای فاقد گلوتن اغلب کالری، چربی، سدیم، شکر قند بیشتری دارند. مطالعات نشان داده اند که مردمی که به دنبال رژیم های فاقد گلوتن هستند، اغلب دچار کمبود مواد مغذی از جمله ویتامین ب، منیزیم، آهن، کلسیم و روی هستند.

 

شکلات تلخ:

احتمالا شنیده اید که شکلات تیره برای قلب خوب است و منجر به بهبود حافظه با بالاتر رفتن سن می شود. مطالعه ای که نتایج آن سال گذشته در در مجله نیچر نوروساینس منتشر شد نشان داد که افراد مسن که مقادیر بالایی از فلاوانول کاکائو را در رژیم روزانه خود مصرف می کنند، در آزمون های اندازه گیری توجه و حافظه پیشرفت های قابل توجهی به دست می آورند. مطالعه ای که در مجله انگلیسی تغذیه نیز سپتامبر سال جاری میلادی به چاپ رسید نشان داده که مصرف شکلات تلخ با کاهش ۲۲ درصدی خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی همراه بود.

اگرچه فلاوانول گیاهی کاکائو مسئول مزایای زیادی برای سلامت است اما برخی کارخانه های سازنده شکلات تلخ چربی های اشباع شده و شکر به محصول خود می افزایند که در این صورت از مرغوبیت شکلات کاسته شده و دیگر آن مزایای مفید را نمی توان انتظار داشت. از این رو باید به کیفیت این محصولات در هنگام خرید دقت کرد.

 

محصولات انرژی زا:

اگر طرفدار این محصولات هستید عاقلانه انتخاب کنید. همه شکلات های انرژی زا مضر نیستند اما به برخی از آنها قند و چربی های اشباعی اضافه می گردد که باعث گرفتگی عروق می شود. به علاوه هر بسته از این محصولات می تواند بیش از ۳۰۰ کیلوکالری داشته باشد. بهتر است برای انتخاب یک میان وعده مناسب، کربوهیدارت های با کیفیت بالا و پروتئین ها را از قبیل آجیل مخلوط با کشمش و یا پنیر کم چرب، مغزها و دانه های کوچک انتخاب کرد.

 

منبع/مشرق نیوز