61-9767
این مطلب ضروری را از دست ندهید بدون مطالعه از ان نگذرید روی صحبت ما با تمام خانم هاست چون همه انها اگر پیشگیری های لازم را انجام ندهند درمعرض خطر ابتلا به این سرطان کشنده هستند

سرطان سینه یکی از سرطان های رایج در میان خانم هاست که متاسفانه طی سالیان اخیر شمار مبتلایان به‌ آن افزایش یافته است. گرچه امروزه با پیشرفت علم پزشکی روش های درمانی مؤثری برای آن شناخته شده اما بهتر است تا از دوران جوانی و حتی نوجوانی، با رعایت برخی نکات بهداشتی و تغذیه ای، زمینه ابتلا به بیماری را کاهش داد.

پایگاه خبری تحلیلی هدانا (HODANA.IR): برخی مواد مضر که برای همه وجود انسان مضر هستند بایستی از زندگی کنار گذاشته شوند به ویژه بانوان در این اقدام حساسیت بیشتری به خرج دهند.به عنوان مثال توتون ماده ای سرطان زاست که باید از آن اجتناب کرد که کنار گذاشتن آن در هر سنی می تواند برای سلامتی مفید باشد. همچنین باید از آلاینده های محیطی مانند گازهای گلخانه ای، آفت کش ها و… و همچنین موادی مانند فلزات سنگین در خوراکی ها که سبب اختلال در عملکرد غدد درون ریز می شود دوری کرد. 
افزایش وزن
افزایش وزن یکی از عوامل خطر در خانم های یائسه محسوب می شود. بافت چربی در هورمون های دخیل در ابتلا به سرطان سینه تاثیر می گذارد. سلول های چربی همچنین واکنش های التهابی که سبب بروز و پیشرفت سرطان می شود را تسهیل می کند. 
از آنجا که کاهش وزن امری مشکل است بهتر است تا در تمام مراحل زندگی مراقب این مسئله بود و با شرایط جسمانی مناسبی وارد دوران یائسگی شد. 
تغذیه
اسیدهای چرب ترانس که در اکثر مواد غذایی آماده و فست فودها وجود دارد،‌ عامل افزایش سرطان سینه به حساب می آید. از همین رو توصیه می شود آشپزی در متزل و با مواد طبیعی و سالم اولویت تغذیه باشد. 
عوامل محافظت در برابر سرطان سینه
فعالیت جسمانی
ورزش عامل مثبت و محافظتی سرطان سینه در تمانی سنین است. فعالیت جسمانی می تواند سبب کاهش احتمال سرطان پس از دوران یائسگی در حد 30 تا 40% شود. همچنین توصیه می شود طی روند درمان نیز ورزش در برنامه روزانه گنجانده شود. 
هیچ نتیجه دقیقی مبنی بر تاثیر پیشگیرانه یک ماده غذایی از ابتلا به سرطان شناخته نشده است. اما توصیه می شود برای تامین ریز مغذی های ضروری بدن، برنامه غذایی متعادل و متنوعی در نظر گرفته شده و فقط در صورت تجویز پزشک از مکمل های دارویی و غذایی استفاده شود. در این صورت چنین برنامه غذایی به حفظ وزن ایده آل نیز کمک می کند. 
در رابطه با مواد غذایی ضد سرطان می توان به چای سبز اشاره کرد که به خاطر دارا بودن مولکول های ضد سرطان نمونه بسیار عالی است. اسیدهای چرب امگا 3 نیز تاثیر پیشگیرانه ای در ابتلا به انواع سرطان ها دارد که به همین دلیل توصیه می شود مصرف ماهی دو بار در هفته در برنامه غذایی گنجانده شود.
ویتامین D
ویتامین Dنقش پیشگیرانه ای در برابر سرطان سینه دارد. در واقع، کمبود این ویتامین با افزایش خطر سرطان سینه همراه است. 
شیردهی
مادرانی که خود به نوزادانشان شیر می دهند کمتر از دیگران در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه هستند. 
چطور می توان احتمال ابتلا به سرطان سینه را کاهش داد؟
– اجتناب از الکل و دخانیات حتی دوری از محیط های آلوده، پیشگیری از افزایش وزن و عدم مصرف خودسرانه مکمل های غذایی مهم ترین اقدامات در جهت کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه است. 
– حداقل 30 دقیقه پیاده روی روزانه یا هر ورزش منظم دیگری را در برنامه خود داشته باشید. 
– تغذیه سالم و متعادلی در نظر بگیرید. از مصرف خوراکی های خیلی شیرین پرهیز نمایید، بیشتر از میوه ها، سبزیجات، غلات کامل و میوه های خشک را استفاده نمایید، مصرف گوشت قرمز را کمتر کنید، دو بار در هفته ماهی (منبع ویتامین D و امگا 3) بخورید، از خوراکی های صنعتی و به طور کلی چرب و خیلی شور اجتناب کنید و چای سبز بنوشید. 
– بیست دقیقه در روز در معرض نور ورشید باشید تا ویتامین D بدن تامین شود. 
– شیر مادر را اولویت مهم برای فرزند در نظر بگیرید.