تاثیر اضطراب و تنش فکری بر تصادفات جاده ای
آیا میدانستید افرادی که از اضطراب و تنش و هیجان های روحی و روانی زیادی رنج میبرند نسبت به دیگران بیشتر در معرض خطر تصادفات رانندگی قرار دارند؟ سلامت روان از اهمیت زیادی در این زمینه برخوردار است. دبیر علمی نخستین کنگره روانشناسی ترافیک در این زمینه به نکات جالبی اشاره کرده اند که در ادامه خواهید خواند.

دبیر علمی نخستین کنگره روانشناسی ترافیک با اشاره به تأثیر عوامل فردی و روانشناختی رانندگان در بروز تصادفات، گفت: اضطراب، افسردگی و هیجان‌خواهی رانندگان می‌تواند سبب بروز تصادفات شود.

ابراهیم علیزاده در نشست خبری نخستین کنگره روانشناسی ترافیک، اظهار داشت: یکی از اهداف بزرگ برگزاری این کنگره همگرایی بین کارشناسان حوزه ترافیک و مدیرانی که وظیفه کاهش ترافیک را بر عهده دارند است.

وی با تأکید بر اینکه برای کاهش تصادفات نیاز به همگرایی میان دستگاه‌های مختلف و دیدگاه‌های آنها وجود دارد، گفت: سال‌ها بر نقش عوامل فرهنگی در کاهش تصادفات توجه شده است ولی طی سال‌های اخیر این روند کاهشی تغییر چندانی نیافته و ثابت مانده است.

دبیر علمی نخستین کنگره روانشناسی ترافیک، ادامه داد: این مسأله مؤید این بوده که عوامل فردی و روانشناختی نیز در کاهش تصادفات نقش دارند. بنابراین توجه به آنها ضرورت دارد.

تاثیر اضطراب و تنش فکری بر تصادفات جاده ای

علیزاده با بیان اینکه بررسی سلامت روان و عوامل فردی در رانندگان و کاربران ترافیک ضرورت دارد، افزود: تجربه بسیاری از کشورها که در زمینه کاهش تصادفات موفق بوده‌اند نشان می‌دهد در کنار توجه به مسائل فرهنگی باید به موضوعات فردی رانندگان و علل روانشناختی ترافیک توجه کنیم.

وی توجه، تمرکز، تحمل و استرس را از جمله عوامل فردی برشمرد و گفت: ویژگی‌های شخصیتی همچون هیجان خالی، شخصیت ضداجتماعی، اضطراب و افسردگی در بروز تصادفات مؤثر بوده و عملکرد رانندگان را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

دبیر علمی نخستین کنگره روانشناسی ترافیک، تأکید کرد: بر همین اساس ضرورت دارد که در هنگام صدور گواهینامه و یا تمدید آن معاینات روانشناختی از رانندگان به عمل آید تا بتوان از این کانال نیز در جهت کاهش تصادفات گام برداشت.

فارس