ماهی

انسان باید در مورد غذاهای که روزمره استفاده می کند اطلاعاتی داشته باشد تا با مشکلی مواجه نشود. خوردن ماهی در تابستان و زمستان و سپس بعد از آن خوابیدن می تواند مشکلاتی مانند درد شقیقه و شکم را به وجود بیاورد. در این مقاله از دکتر سلام علت اینکه چرا نباید بعد از خوردن ماهی، بخوابیم را آماده کرده ایم. با ما همراه شوید.

مفهوم سبک زندگی به رفتارهای روزمره انسان از جمله تغذیه، خواب، گذراندن اوقات فراغت و انتخاب اشیای زندگی گفته می‌شود و تا زمانی‌که رسانه‌های جمعی در جامعه حضور نداشتند، رفتارهای افراد جامعه بر اساس هنجارهای قومی و قبیله‌ای بود و اجازه ورود عناصر بیگانه به زندگی افراد داده نمی‌شد.

کارشناسان معتقدند که دین در شکل‌دهی سبک زندگی نقش تأثیرگذاری دارد و یکی از مهم‌ترین مسائل در سبک زندگی تغذیه است که معصومین در این رابطه توصیه‌های فراوانی داشته‌اند.

گوشت ماهی دارای ویتامین‌های B، A و D ، کلسیم و فسفر و دارای مقدار کمی آهن، مس و سلنیوم می‌باشد. ماهی‌هایی که در آب‌های شور زندگی می‌کنند، دارای مقدار زیادی یُد است؛ لازم به ذکر است که ماهی دارای مقدار بسیار کمی سدیم است و به همین خاطر برای رژیم‌های کم نمک توصیه می‌شود.

متخصصان تغذیه برای همه افراد به خصوص بیماران قلبی، مصرف دو بار ماهی در هفته(هر بار 90 گرم) را سفارش می‌کنند.

امام رضا(ع) می‌فرمایند: هر که از درد شقیقه و شکم می‌ترسد، در تابستان و زمستان نباید بعد از خوردن ماهی بخوابد.

در حدیثی دیگر می‌فرمایند: باید از این بپرهیزی که تخم مرغ و ماهی را هم زمان در معده گردآوری؛ زیرا هرگاه این دو با یکدیگر گرد آیند، قولنج، باد بواسیر و دندان درد به وجود می‌آورند.

غسل کردن با آب سرد پس از خوردن ماهی، سبب فلج خواهد شد.

ماهی برای بیماری‌های ریوی، ضعف کبد و کلیه درد و پیچش روده مؤثر است و همچنین برای سردمزاجان و مرطوبین و افرادی دارای مغز مرطوب و معده بلغمی مضر است.

ماهی را اگر در روغن سرخ کنند باعث تشنگی شده و دیر از معده دفع می‌شود؛ آشامیدن آب بلافاصله بعد از خوردن ماهی بسیار مضر و موجب بیماری‌های مزمن می‌شود، خوردن همزمان آن با شیر و تخم مرغ و گوشت حیوانات خشکی بسیار مضر است.

تخم ماهی قطع‌کننده بلغم بوده و برای کلیه و طحال و دفع بادهای بدن مفید است ولی برای افراد گرم مزاج مضر است.

منبع: خبرگزاری فارس