طبق یک مطالعه منتشر شده در Annals of Internal Medicine، نوشیدن سه فنجان قهوه روزانه ممکن است طول عمر را بهبود بخشد و خطر مرگ و میر را در همه موارد کاهش دهد. به عنوان بخشی از تحقیق، یک تیم از محققان در آژانس بین المللی تحقیقات سرطان (IARC) و کالج امپریال لندن اثرات مفید مصرف قهوه را در میان 10 کشور اروپایی از جمله انگلستان، دانمارک، فرانسه و ایتالیا بررسی کردند.

تیم تحقیقاتی، داده ها را از مطالعات پیشگیرانه اروپا در مورد سرطان و تغذیه (EPIC) با کل جمعیت گروهی متشکل از 521330 نفر شرکت کننده از افراد بالای 35 سال جمع آوری کرده است. دانشمندان سپس از طریق پرسشنامه ها و مصاحبه ها، رژیم غذایی شرکت کنندگان را ارزیابی کردند. داده های حاصل از پیگیری 16 ساله نشان داد که نزدیک به 42000 نفر از شرکت کنندگان، دراثر بیماری های مختلف مانند سرطان، بیماری های گردش خون، نارسایی قلبی و سکته مغزی جان خود را از دست دادند.

این مطالعه نشان داده است که مصرف کنندگان قهوه در مقایسه با افرادی که قهوه مصرف نمی کردند، دارای کبد سالم تر و کنترل بهتر قند خون هستند. علاوه بر این، دانشمندان اثر مشابهی را پس از مصرف قهوه بدون کافئین دیده اند. آنها دریافتند که مصرف قهوه با ریسک پایین تری از مرگ به هر علتی و مخصوصا برای بیماری های گردش خون و بیماری های گوارشی همراه است. مهم این است که این نتایج در 10 کشور اروپایی دارای عادات و دستورالعمل های متفاوت برای نوشیدن قهوه، مشابه است. مطالعه آنها همچنین بینش های مهمی در مورد مکانیزم های ممکن درمورد اثرات مفید سلامتی قهوه ارائه می دهد.

آنها دریافتند که نوشیدن بیشتر قهوه با پروفایل عملکرد کبدی و پاسخ ایمنی همراه است. این مسئله به همراه، هماهنگی نتایج با سایر مطالعات در ایالات متحده و ژاپن، اعتماد تیم تحقیق را دراین مورد بیشتر می کند که “قهوه ممکن است اثرات مثبت بهداشتی داشته باشد”.

با این حال، یک متخصص محدودیت های این مطالعه را اعلام کرده است وبراین موضوع، تاکید کرده است که مصرف قهوه به میزان متوسط می تواند سلامت کلی را بهبود بخشد. وی افزود: با توجه به محدودیت های تحقیقات مشاهده شده، ما در این مرحله نیستیم که به مردم برای نوشیدن قهوه بیشتر یا کمتر توصیه کنیم. “نتایج ما نشان می دهد که نوشیدن قهوه به میزان متوسط، تا حدود سه فنجان در روز، برای سلامت شما صدمه ای ندارد و گنجاندن قهوه در رژیم غذایی شما می تواند اثرات سود مندی در سلامتی داشته باشد. ”

1- مطالعه هاروارد از اثرات مفید قهوه حمایت می کند.

در یک مطالعه در سال 2015 نیز نشان داده شد که نوشیدن سه تا پنج فنجان قهوه در روز ممکن است سلامت کلی بدن را افزایش دهد. کارشناسان بهداشت در دانشگاه هاروارد، داده های سه تحقیق در حال انجام را با مجموع جمعیت کل گروهی متشکل از 208،501 نفر شرکت کننده به عنوان بخشی از تحقیقات، جمع آوری کرده است. دانشمندان همچنین عادات مصرف سیگار، شاخص توده بدنی، فعالیت بدنی و همچنین مصرف الکل و عوامل دیگر رژیم غذایی را در آنها ارزیابی کرده اند. (نتایج با این یافته مرتبط بود: مصرف کنندگان قهوه دارای میزان مرگ و میر کمتر و خطر ابتلا به سرطان های مختلف کمتری نسبت به گروه دیگر، هستند.) یافته ها نشان می دهد که بیش از 500 19زن و نزدیک به 12500 مرد دراثر طیف وسیعی از دلایلی که ذکر شد، جان خود را از دست داده بودند.

با این حال، محققان دریافتند که شرکت کنندگانی که مصرف قهوه به میزان متوسط دارند، دارای مرگ و میر کمتری به علت بیماری های قلبی عروقی، دیابت، بیماری های عصبی و خودکشی، در مقایسه با کسانی که قهوه مصرف نمی کردند و یا افرادی که میزان مصرف قهوه کمتری دارند، می باشند. دانشمندان همچنین مشاهده کردند که شرکت کنندگانی که قهوه کافئین دار یا قهوه بدون کافئین مصرف می کنند، هر دو دارای مزایای سلامتی مشابهی هستند. ترکیبات زیستی فعال در قهوه باعث کاهش مقاومت به انسولین و التهاب سیستماتیک می شود. این می تواند برخی از یافته های این تحقیق را توضیح دهد. با این حال، مطالعات بیشتری برای بررسی مکانیسم های بیولوژیکی تولید این اثرات مورد نیاز است.

برگردان: سیما آزادفلاح