در ابتدای بخش یک به بررسی شعار ها، اهداف و نقش دیگران در رابطه با بیماران مبتلا به سرطان پرداختیم. در این مطلب قصد داریم تا به بررسی سایر نکات و اهداف بپردازیم و به راحت تر شدن زندگی و بالا بردن امید در این افراد کمک کنیم. در ادامه با دکتر سلام همراه باشید.

چهارمین روز: محیط زیست و سرطان
شعار :  محیط زیست پاک ، زندگی بدون سرطان

محیط زیست سالم نقش انکار ناپذیری بر سلامتی جامعه دارد. هنگامی که دخالت های غیر مسئولانه بشر بر هم خوردن توازن طبیعت می گردد، بایستی انتظار مشکلات متعددی از جمله بیماری هایی نظیر سرطان را داشت. آلودگی هوا، آب و خاک هر کدام به نحوی منجر به تجمع عوامل سرطان زا می شوند و سبب شیوع سرطان در جامعه می شوند. با برهم خوردن سلامت محیط زیست شانس ابتلاء به سرطان های مختلف به شدت افزایش می یابد.

هر کاری که شما در این دنیا انجام دهید سرانجام عاقبتش به خودتان باز خواهد گشت! شاید در ابتدا این جمله کمی عجیب به نظر برسد اما با کمی دقت مثال های بارزی از آن را در زندگی خود خواهید یافت. درباره بیماری سرطان هم این عبارت مصداق عینی خواهد داشت به عنوان مثال: اگر می خواهیم خودمان، خانواده مان و سایر هموطنان مان را در معرض ابتلاء به سرطان قرار ندهیم بایستی مراقب محیط زیست مان باشیم. هنگامیکه بی محابا به آلوده کردن هوایی که تنفس می کنیم بایستی انتظار سرطان های دستگاه تنفس را داشته باشیم. زمانیکه خاک یا آب را آلوده می کنیم و غذای ناسالم مصرف می کنیم نباید انتظار داشته باشیم تا سرطان های دستگاه گوارش ما را مورد حمله خود قرار ندهند. مراقب محیط زیست باشید، این هدیه الهی را آلوده نکنیم تا کمتر به بیماری های مختلف از جمله سرطان مبتلا شویم.

پنجمین روز : تغذیه وسرطان
شعار: طعم شیرین تغذیه سالم یا طعم تلخ سرطان

شاید بی راهه نگفته باشیم که هر بیماری در بشر ریشه در تغذیه نامناسب و اشتباه داشته باشد. سرطان نیز از این مقوله جدا نیست. غذاهای چرب و ناسالم ما را در معرض ابتلاء به سرطان قرار می دهند.در مقابل غذاهای سالم نظیر سبزیجات، میوه و خشکبار ما را در مقابله با سرطان یاری می کنند و شانس ابتلاء به سرطان را بشدت کاهش می دهند. از غذاهای تازه و سالم استفاده کنید تا هم خود و هم خانواده تان در مقابل سرطان مصون باشید. به دانش افزایی خود در مورد تغذیه سالم بپردازید تا با آگاهی نه تنها از ابتلاء به سرطان بلکه از بسیاری بیماری های دیگر مصون بمانید. فراموش نکنید غذاهای سرخ شده و مصرف زیاد نمک شانس ابتلاء به سرطان را زیاد می کنند.

ششمین روز: سبک زندگی و سرطان
شعار: سلام زندگی سالم، خداحافظ سرطان

فکر می کنید کدام یک از سبکهای زندگی زیر شانس به ابتلا سرطان را بشدت افزایش می دهد:

1.مصرف چربی و روغن فراوان ،بی تحرکی و چاقی،تد خین سیگار ومصرف الکل،بی محابا در معرض آفتاب قرار گرفتن،تنش و اضطراب بی پایان
2.مصرف سبزیجات و میوه ها،ورزش روزانه و داشتن وزن مناسب،عدم مصرف الکل و سیگار، محافظت بدن در مقابل آفتاب وداشتن آرامش
اگر می خواهید به سرطان مبتلا نشوید گزینه صحیح را به اجرا در آورید

هفتمین روز: ورزش و سرطان
شعار: تندتر بدوید سرطان به دنبال شماست

ورزش را می توان کلید طلایی سلامتی دانست. محققان معتقدند نیم ساعت ورزش کردن در طول روز تاثیر شگفت انگیزی در دور کردن سرطان از شما خواهد داشت؛ همچنین در مورد افراد مبتلا به سرطان نیز ورزش کردن تاثیر بسیار زیادی در افزایش طول عمر و حتی درمان این بیماری خواهد داشت. اگر علاقه مند هستید به مبارزه به سرطان بپردازید یا از ابتلا به آن مصون بمانید ورزش را در برنامه روزانه خود قرار دهید مهم نیست پیاده روی می کنید ،می دوید ، شنا می کنید یا در یک بازی دسته جمعی نظیر فوتبال شرکت می کنید .مهم این است که در پایان ورزش روزانه احساس نشاط و شادی کنید. آن وقت می توانید مطمئن باشید که سرطان شانس زیادی برای دست اندازی به اعضای بدن شما نخواهد داشت

درایران 15-8 بهمن ماه هفته ملی مبارزه با سرطان نامگذاری شده است شعار امسال هفته سرطان «اصلاح باورها راه مبارزه با سرطان » می باشد وبا توجه به شعار امسال ولزوم تغییر باورهای عموم مردم نسبت به بیماری سرطان واینکه 50 درصد سرطانها با تشخیص زودرس قابل درمان هستند. و 30د رصد از سرطان ها را می توان در مراحل اولیه تشخیص داد و درمان موثر نمود به همین مناسبت شعارهای این هفته شامل:

“اصلاح باورها،راه مبارزه باسرطان” 15-8بهمن هفته ملی مبارزه باسرطان
پرهیز از مصرف دخانیات راهی مناسب جهت پیشگیری از سرطان
رژیم غذایی مناسب ،انجام فعالیت بدنی و وزن مناسب  خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد

با استفاده ازکرم ضدآفتاب ،کلاه وعینک آفتابی از پوست خود دربرابراشعه ونورخورشید محافظت کنیم
با انجام فعالیت بدنی وورزش منظم می توان از سرطان پیشگیری نمود.
با مصرف روزانه 5 سهم میوه وسبزی از بروز سرطان های دستگاه گوارش پیشگیری کنیم.
با رعایت بهداشت مواد غذایی و اجتناب از مصرف موادکپک زده از بروز سرطان کبد پیشگیری نمائیم

 

 


در این باره بیشتر بخوانید: نشانه های هشدار دهنده ی سرطان معده


 

هرگونه کپی برداری با ذکر نام دکتر سلام و لینک دهی مستقیم مجاز است