100-easy-ways-to-save-50-calories-02-yogurt-sl

خوردن هشت  دفعه  لبنیات پرچرب در طول  روز در مقایسه با مصرف حداکثر یک دفعه  23 درصد کاهش ریسک ابتلا به دیابت نوع 2 را در پی دارد. این پژوهشها بر پایه تحقیقی که به مدت 14 سال زمان برده است، بدست آمده است.

 این تحقیق توسط محققان مرکز دیابت دردانشگاه  lundدر سوئد انجام شد و در نشست  سالیانه ی انجمن اروپایی مطالعات دیابت  در وین اتریش ارائه گردید.

 یافته های این تحقیق درتقابل  مستقیم  با توصیه های تغذیه ای ارائه شده توسط دپارتمان سلامت تغذیه ای است که به افراد خوردن محصولات لبنی کم چرب را توصیه کرده و از خوردن محصولات لبنی پرچرب منع می کند. محصولات لبنی کم چرب نسبت به محصولات لبنی  پرچرب دارای مقدار کالری کمتری  هستند اما این مقدار کالری با افزایش مقدار کربوهیدرات  و قند جبران می شود. هنگامیکه دراین تحقیق مصرف محصولات لبنی کم چرب بررسی گردید هیچ کاهشی درخطر ابتلا به دیابت با مصرف این محصولات مشاهده نشد.

 در این تحقیق بیش از 27 هزار نفر از تحقیق Malmö Diet and CancerStudyدرسوئد  شرکت کردند. شرکت کنندگان درمحدوده ی  سنی 45 تا 74 سال بودند و بمدت  14 سال مانیتور شدند. در انتهای تحقیق همانطور که در ابتدا گفته شد مصرف 8 وعده ی سروینگ یا بیشتر از محصولات لبنی پرچرب با کاهش 23 درصدی خطر ابتلا به دیابت نوع 2 همراه بود. یک وعده ی سروینگ معادل  200 میلی لیتر  ماست یا شیر، 25 گرم خامه و 7 گرم کره است. سایر فاکتورهایی که می تواند این نتایج را تحت تأثیر  قرار دهند عبارتند از نمایه ی توده ی بدنی، فعالیت فیزیکی، سیگار، مصرف الکل که همگی در نظر گرفته شدند تا بایاس (انحراف) سبب تغییر نتایج نشوند.

محققان همچنین تأثیرات مصرف گوشت های پرچرب وکم چرب را و ارتباطشان با دیابت  را بررسی کردند. هر چند که مصرف گوشت با افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 همراه  است اما مصرف گوشت چرب نسبت به گوشت بدون چربی با خطر کمتری درافزایش ابتلا به دیابت همراه می باشد. این یافته ها همچنین با توصیه های وزارت  بهداشت  درمورد تشویق به مصرف گوشت های بدون چربی درتضاد هستند.

 نتایج این تحقیق از مطالعه ی دیگری که اخیراً منتشر شده است ونشان می دهد که مصرف چربیهای  اشباع مواد لبنی با کاهش خطر ابتلا به دیابت مرتبط است، حمایت می کند.

دکتر Ulrika Ericsonسرپرست این تحقیقات می گوید: یافته های ما نشان میدهد که بر خلاف چربیهای حیوانی، چربیهای محصولات لبنی تأثیر محافظتی  در برابر دیابت نوع 2 دارند.

منبع-diabetestma