tp01littlebodies1

خون دماغ بندرت خطر دارد. اما اگر کودک مرتباً خون دماغ شود و زود بند نيايد و يا اگر بعد از يک ضربه به سر خون دماغ ايجاد شود بايد براي درمان اقدام کنيد

تر’هادی موسی خانی’ روز پنجشنبه افزود: به طور کلی، خون­ریزی از بینی یا هر عضو دیگر کودک نوپا، از هر زمانی که شروع شده باشد، خطرناک و باید جدی گرفته ­شود.

وی اظهارکرد: تظاهر بسیاری از بیماری­های خون­ریزی­ دهنده، به صورت خون ­ریزی از بینی می­باشد، هرچند در بیشتر مواقع، خون­ریزی از بینی، به علت خشکی مخاط بینی و یا دربچه­های بزرگتر، به علت دستکاری­های مخاط بینی اتفاق می­افتد.

موسی خانی اضافه کرد: در این مواقع برای جلوگیری از بروز اضطراب و استرس در کودک که باعث ترس بیشتر او، گریه و بی­قراری و خون­ریزی با سرعت بیشتر می شود، اولین قدم، خونسردی والدین می باشد و وهله بعدی نیز، فشار دادن منطقه فوقانی پره های بینی (پل بینی) توسط دو انگشت شصت و سبابه می باشد.

موسی خانی ادامه داد: البته باید توجه شود که نباید سر کودک به طرف عقب خم شود، زیرا باعث انحراف خون به سمت حلق شده وضعیت بیمار بدتر شده و چه بسا با استفراغ هم همراه شود.

وی با بیان اینکه تظاهرات بسیاری از بیماری های خونی، خون دماغ شدن می باشد، اضافه کرد: بر این اساس باید از نظر مسایل خون­شناسی (هماتولوژی)، آزمایشات لازم انجام شود، چرا که اختلالات پلاکتی (از نظر تعداد، عملکرد و خیلی از اختلالات فاکتورهای انعقادی) باعث ایجاد خون دماغ می شود.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی قزوین خاطرنشان کرد: اختلالات آناتومیک یا ساختاری بینی می تواند دلیلی بر خون دماغ شدن باشد و در نهایت، خشکی مخاط بینی که از شایع­ترین علل خون دماغ شدن است، باید مورد توجه قرار گیرد.

موسی خانی گفت: باتوجه به اینکه خون دماغ شدن، خطرات جدی و بحرانی به دنبال دارد، لازم است در قدم اول، علل بسیار مهم و جدی کنار گذاشته شود و سپس خشکی مخاط مطرح شود.

این فوق تخصص آنکولوژی کودکان و رییس بیمارستان کودکان قدس، مرطوب نگه داشتن فضای خانه به میزان مطلوب و با توجه به خشکی آب و هوای منطقه، توجه جدی به مصرف مایعات فراوان توسط کودکان و آموزش به آنان درباره عدم دستکاری بینی، جلوگیری از وارد شدن ضربه و تروما به بینی کودکان و استفاده از پماد ویتامین A چشمی هر دو سه روز یکبار به ویژه در فصل پاییز و زمستان، به منظور چرب کردن مخاط داخل بینی، از جمله روش های کنترل و کاهش خون دماغ شدن در کودکان ذکر کرد.

موسی خانی در پایان مشکلات کبدی ، آلرژی ها، گرما و سرمای شدید، سینوزیت، سرماخوردگی یا آنفلوآنزا، فین کردن شدید را از دیگر علل خونریزی بینی برشمرد.