47918274

همانطوریکه می دانید کسانیکه بیماری قلبی دارند و یا ،می خواهند در آینده  به بیماری قلبی دچار نشوند .باید رژیم غذایی را بخوبی رعایت کنند .در این بخش توصیه پزشک متخصص قلب را درباره تغذیه این بیماران باهم میخواینم

یک فوق تخصص قلب با بیان اینکه بیماران قلبی عروقی باید رژیم غذایی مناسبی که حاوی چربی و نمک کم باشد را استفاده کنند، گفت:‌ در گوشت قرمز به صورت کوبیده و کبابی بین 50 تا 60 درصد چربی وجود دارد و مصرف این غذاها ریسک بیماری قلبی را بالا می‎برد.

حتی گوشت قرمزی که به ظاهر فاقد چربی است نیز بین 20 تا 25 درصد حاوی چربی است و به افراد بالای 50 سال توصیه می‎شود مصرف گوشت قرمز را به حداقل برسانند و این افراد بیشتر از گوشت سفید به صورت کبابی و آب‌پز استفاده کنند.

وی در عین حال با بیان اینکه جوانان به خاطر نیاز بدن و متابولیسم بالا نیازمند مصرف روزانه 200 گرم گوشت قرمز هستند تا پروتئین مورد نیازشان تامین شود، یادآور شد: همچنین برای افرادی که اعمال جراحی انجام دادند و نیازمند خونسازی هستند باید روزانه 200 گرم گوشت قرمز مصرف شود.

این پزشک با اشاره به اینکه بیماری‎های قلبی عروقی در حال حاضر جزو سه علت اول مرگ و میر و ناتوانی انسان در سراسر دنیا بوده و در حال تبدیل شدن به اصلی‎ترین عامل مرگ و میر یا ناتوانی در اغلب کشورهاست، اضافه کرد: اگرچه خطرات ناشی از بیماری‎های عفونی و مسری بدلیل ماهیت واگیری آنها سریع و قابل مشاهده فوری است امّا عوارض ناشی از بیماری‎های مزمن مثل بیماری‎های قلبی عروقی برای بیمار و جامعه، پرهزینه‎تر بوده اما در عین حال قابل پیشگیری است.

این فوق تخصص جراحی قلب فشارخون بالا، دیابت، چربی خون بالا، چاقی، بی‎تحرکی، سیگار، عوامل ارثی، استرس، تنگی عروق کرنر را از عوامل بیماری‎های قلبی برشمرد و تصریح کرد: برخی از عوامل مذکور از جمله چاقی، فشارخون، استرس و… قابل پیشگیری است.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان با بیان اینکه برای رفع بی‎تحرکی، انجام ورزش منظم و روزانه 20 دقیقه و سه بار در هفته ضروری است، اظهار کرد: ورزش باید به صورتی باشد که ضربان قلب را به اندازه 20 نبض افزایش دهد.

با تاکید براینکه شیوع این بیماری بالاست و به افراد بالای 35 تا40 سال توصیه می‎شود اگر چنانچه در هنگام فعالیت از ناحیه چانه تا لگن و قفسه سینه احساس درد داشتند به پزشک مراجعه تا مورد معاینه قرار گیرند، اظهار کرد: این مهم می‎تواند یکی از روش‎های پیشگیری از بیماری قلبی عروقی باشد.

این فوق تخصص جراحی قلب با بیان اینکه درمان خودسرانه در بیمارانی که مشکوک به بیماری قلبی عروقی هستند بسیار خطرناک است، تصریح کرد: این مهم منجر به ایجاد ضربان قلب نامنظم و همچنین نهفته ‎شدن بیماری‎ شده و پنهان ‎شدن بیماری در نهایت منجر به مرگ ناگهانی خواهد شد.

منبع-خبرفارسی