A hand holding a wide variety of nuts and seeds.

تحقیقات محققان اهل هلند تایید کرد که خوردن نیم مشت آجیل  روزانه می تواند احتمال مرگ بدلیل بیماری دیابت، امراض  قلبی و سرطان را کاهش دهد.

با این حال، کره بادام زمینی به علت داشتن نمک و اسیدهای چرب ترانس هیچ یک از فواید بهداشتی فوق را ندارد. نمک و اسیدهای چرب ترانس می توانند اثرات محافظتی پروتئینها را از ضایع کنند.

محققان دانشگاه ماستریخت یک متاآنالیز از مطالعات منتشر شده قبلی را در کنار مطالعه ی کوهورتی که در هلند انجام شده است، راه اندازی کردند. در مطالعه ای که در هلند انجام شد بیش از 120 هزار زن و مرد هلندی 55 تا 69 سال شرکت داشتند این تحقیق از سال 1986 در حال اجرا بوده است.

میزان مصرف آجیل توسط شرکت کنندگان از طریق پرسش درباره ی مصرف بادام زمینی، کره بادام زمینی و آجیلهای دیگر و همچنین اندازه هر وعده ی آنها، مورد بررسی قرار گرفت. این اطلاعات پس از آن با میزان مرگ و میر کلی و مرگ به علل خاص از سال 1986 آنالیز شد.

نتایج نشان داد مرگ ناشی از دیابت، سرطان، بیماری های تنفسی و عصبی در میان مردان و زنانی که حدود 10 گرم آجیل بادام زمینی در روز مصرف می کردند، کمتر است. پس از سرطان و بیماری های قلبی عروقی، بیشترین کاهش مرگ و میر در بیماری دیابت و بیماریهای تنفسی و عصبی مشاهده شد.

پرفسور Piet van den Brandt اپیدمیولوژیست و نویسنده یارشد این پژوهش نتیجه گیری می کند که این کاهش در میزان مرگ و میر به علت وجود ترکیباتی مانند آنتی اکسیدان ها، فیبر، ویتامین های مختلف و همچنین چربی های اشباع نشده ی مونو و پلی در آجیل است. با این حال، مصرف بیشتر از نصف مشت آجیل با کاهش بیشتر در خطر مرگ و میر همراه نمی باشد.

از سوی دیگر زنانی که مصرف آجیل را در موادغذایی روزانه ی خود قرار داده اند به احتمال زیاد لاغرتر بوده و کمتر احتمال ابتلا به دیابت در میان آنها گزارش شده است، در حالیکه مصرف منظم آجیل این افراد را جوان تر نگاه داشته و خوردن بیشتر میوه و سبزیجات را در این افراد تقویت می کند.

یافته های این مطالعه در مجله ی the International Journal of Epidemiology منتشر شد.

منبع : diabetestma.org