single-oral-aphthous-ulcer
عمده ترین نشانه این بیماری آفت دهان است که درمان مشخصی ندارد که در ادامه مطلب بیشتر به این بیماری می پردازیم.

پرویز طوسی،درباره بیماری بهجت گفت: بیماری بهجت به شکل آفت در دهان و ناحیه تناسلی خود را نشان می‌دهد یعنی زخم‌های کوچک گردی که مرکزش زرد و اطرافش قرمز است در میان آن وجود دارد در دهان خود را نشان می‌دهد.

وی درگیر شدن چشم را از عوارض و نشانه‌های دیگر این بیماری عنوان و تصریح کرد: در نتیجه این بیماری بخشی از عروق چشم ملتهب شده، دید کاهش پیدا می‌کند و گاهی نیز بر روی پوست جوش چرکی عارض می‌شود یا اینکه عوارض مفصلی داشته باشد و گرفتگی رگ روی دهد.

این متخصص پوست و مو افزود: با توجه به اینکه این بیماری بخش‌های مختلف بدن را درگیر می‌کند معمولاً متخصص پوست یا روماتولوژیست این بیماری را تشخیص می‌دهد و سپس در صورت درگیر شدن چشمان در بیماری بهجت، متخصص چشم نیز وارد مرحله درمان می‌شود.

طوسی گفت: بیماری بهجت درمان شفا بخش ندارد و در کل بیماری مزمن و ادامه دار و عود کننده است یعنی گاهی ساکت می‌شود و گاهی عود می‌کند ولی با مراجعه به پزشک و اتخاذ تدابیر پزشکی و مراقبتی قابل کنترل است.

وی درباره عوارض همیشگی بیماری بهجت بر اندام به خصوص چشم گفت: ممکن است عوارض چشمی بیماری بهجت همیشگی باشد و دید چشم برای همیشه کم شود یا کوری دو چشم را به دنبال داشته باشد و مسائلی از این دست چشم را درگیر کند.

این متخصص پوست و مو درباره اقدامات پیشگیرانه درباره بیماری بهجت نیز گفت: اقدامات پیشگیرانه‌ای برای کاهش ریسک ابتلا به بیماری بهجت در افراد وجود ندارد.

طوسی خاطرنشان کرد: بیماری بهجت در ایران نسبتاً شایع است ولی بر اساس آمارها این بیماری بیشتر در کشورهای خاوردور، نژاد مغولی و کشورهای مدیترانه دیده می‌شود.

وی ارث و ژنتیک را در ابتلا به این بیماری موثر دانست و افزود: این بیماری مسری نیست.

  متخصص پوست و مو درباره شیوع این بیماری نیز گفت: شیوعش در مردها بیشتر در دهه سوم زندگی است و نشانه‌ها و عوارض شدیدتری را در پی دارد.