1_21

در این بخش آموزش درست کردن دمنوش زیره را داریم که داروی لاغری است د جزو دمنوش های سنتی است  و علاوه بر لاغری فواید زیادی دارد  البته برخی از افراد مجاز به مصرف آن نیستند که در زیر به آن عده از افراد اشاره شده است . البته عرق زیر ه را اگر چند ماه پی در پی قبل از هر وعده غذا 1 قاشق بخوریم لاغر کننده است ولی دمنوش آن بهتر از عرق است

زیره‌ سیاه‌ گیاهی است‌ دو ساله‌ که‌ ارتفاع‌ آن‌ به‌ ۳۰ تا ۸۰ سانتیمتر می رسد، ریشه‌اش‌ راست‌ و دوکی شکل‌ و گوشت ‌دار و ساقه‌اش‌ بی کرک و شفاف‌ است‌ و برگ های آن به‌ رنگ‌ سبز است. گل‌ آذین‌ آن‌ چتر مرکب‌ و گل هایش‌ کوچک‌ و سفید رنگ‌ است‌ و میوه‌اش‌ بیضی‌ شکل‌ به‌ رنگ‌ قهوه‌ای‌ تیره‌ یا مایل‌ به‌ زرد و شفاف‌ است‌.
طبیعت:  زیره سیاه از نظر طب سنتی ایران، طبیعتی بسیار گرم و خشک دارد.
نام علمی: Bunium persicum

خواص:
– زیره‌ یک‌ داروی سنتی‌ برای‌ رفع‌ سوءهاضمه‌ خصوصاً نفخ‌ شکم‌ است‌.
– مصرف دم کرده زیره سیاه و یا جویدن آن در رفع و کاهش دردهای ناشی از قاعدگی، دردهای روده وبی اشتهایی بسیار مؤثر است.
– بدن را گرم مى کند و به هضم غذا کمک مى نماید.
– خاصیت ضدعفونی کننده و میکروب‌کشی دارد. جویدن زیره بعد از غذا برای از بین بردن بوی بد دهان ناشی از مصرف سیر و یا پیاز بسیار مناسب می باشد. همچنین خواص ضد میکروبی آن باعث از بین رفتن باکتری های دهان می شود که خود یکی از عوامل بوی بد دهان محسوب می شود.
– زیره با فعال کردن جریان گردش خون و با کاهش کلسترول موجب تقویت قلب می گردد، بویژه در افرادی که دچار ضعف قلب ناشی از تنیدگی (استرس) و یا افزایش سن می باشند.

 

موارد منع مصرف:
– زیاده روی در مصرف زیره بعلت طبع گرم ممکن است باعث کهیر شود.
– زیره تاثیر بسزایی روی ترشحات هورمون تیروئید دارد و باعث افزایش میزان ترشحات می‌شود. بنابراین برای افرادی که از بیماری کم‌کاری تیروئید رنج می‌برند بسیار مفید است. اما افرادی که لاغر هستند و تیروئید دارند نباید در مصرف آن زیاده‌روی کنند، زیرا دچار پرکاری تیروئید می‌شوند.

طرز تهیه:
– یک قاشق غذاخوری زیره سیاه را در یک قوری به همراه آب در دمای ۸۰ درجه به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه دم کنید.

منبع : wikidrink.info