images.jpg7466578
این ویتامین برای اطفال و نوزادان بسیار ضروری و واجب است و برای رشد استخوان ها و دریافت کلسیم توسط بدن آنان مهمترین ویتامین محسوبب می شود
به گفته یک متخصص مغز و اعصاب مطالعات نشان می دهد در نوزادانی که در نیمکره شمالی در بهار بدنیا می آیند و نوزادانی که در فصل پاییز در نیمکره جنوبی متولد می شوند، احتمال خطر ابتلا به ام اس بیشتر است.

دکتر سید مسعود نبوی تصریح کرد: به این علت که مادران این نوزادان عمده دوران بارداری شان را در فصول سرد سال زمانی که در معرض آفتاب قرار نمی گرفتند، سپری کردند.

وی گفت: این نتایج نشان دهنده ارتباط کمبود ویتامین D و ابتلا به ام اس بود. البته تمام کسانی که کمبود ویتامین D دارند، مبتلا به ام اس نمی شوند. کمبود این ویتامین در افرادی که مستعد ابتلا به ام اس هستند و ژن آن را دارند، خطرناک تر است.

به گفته وی این که ام اس در کشور ما رو به تزاید است یک عامل آن کمبود ویتامین D است. ممکن است در حال حاضر افراد مبتلا به ام اس کسانی باشند که در زمان شروع بیماری این ویتامین را به قدر کافی دریافت نکرده اند. بنابراین باید در گروه شیرخوارانی که به میزان کافی این ویتامین را دریافت می کنند ویتامین D را قطع نکنیم و آن ها را به عنوان یک گروه در نظر بگیریم که قرار است در آینده از نظر ابتلا به ام اس بررسی شوند.

دکتر نبوی افزود: توصیه می شود به خانم هایی که ام اس دارند، به قدر کافی فعالیت فیزیکی داشته و دو ساعت در روز در معرض آفتاب قرار بگیرند. ما همچنین به این بیماران توصیه می کنیم حتما از مکمل های ویتامین D نیز استفاده کنند. چون به نوعی سیستم ایمنی شان تنظیم می شود تا دوره های عود بیماری ام اس کمتر اتفاق بیفتد.

 

منبع: سلامانه