Preventing+Breast+Cancer

تحقیقات بیانگر اینست که خیلی از خانمها در دهه چهل یا کمتر به سرطان سینه مبتلا میشوند یعنی سن سرطان سینه  پایین آمده است و حتی خانمهای جوان را هم گرفتار کرده است این خانمها نیز بروش ماستکتومی  یعنی همه سینه خودر ا بر میدارند آیا برای خانمهای جوان این جراحی مناسب است؟

يك پژوهش جديد از زنان جوان مبتلا به سرطان پستان نشان مي­دهد كه بسياري از آنها تصميم مي­گيرند ماستکتومی یا عمل جراحي برداشتن کامل پستان انجام دهند تا اينكه لامپكتومي یا روش جراحي انتخاب كنند كه منجر به حفظ پستان شود.

شوشانا روزنبرگ، دكتراي علوم از انستيتو سرطان دانا فاربر و كالج سلامتي عمومي هاروارد، و همكارانش، ٢٢٧ زن مبتلا به سرطان در سن چهل سالگي يا جوان­تر را كه مرحله سرطان­شان بين يك و سه بود را مورد مطالعه قرار دادند که يك انتخاب بين ماستوكتومي و لامپكتومي ( كه به حفظ پستان منجر مي­شود) دارند.

زناني كه در سنین پايين به سرطان مبتلا می­شوند معمولا مجموعه­اي متفاوت از مسايل و نگراني­هاي پزشكي و رواني اجتماعي نسبت به زنان مسن­تر دارند. روزنبرگ گفت: ما علاقمند بوديم از زناني كه عمل جراحي دارند بياموزيم كه چه عواملي در تصميم­گيري شان دخيل است.

لامپكتوي شامل جراحي و  برداشتن تومور و برخي بافت­هاي سالم اطراف آن است اما معمولا بيشتر قسمت­هاي پستان را حفظ مي­كند. به صورت استاندارد پس از جراحي، با پرتودرماني، هرگونه سلول سرطاني باقي مانده در پستان را از بين می­برند. ماستوكتومي برداشتن همه يا قسمت­هاي بيشتر پستان، و احتمالا عضلات پستان و بعضي از غدد لنفاوي براي جلوگيري از گسترش بيماري است. بسياري از زنان به پرتودرماني پس از ماستوكتومي نياز ندارند، هرچند بسياري از آنها تصميم مي­گيرند جراحي­هاي بيشتري براي بازسازي پستان داشته باشند. مطالعات نشان داده­اند كه ميزان بقاي كلي یا تاثیر درمان لامپكتومي كه به دنبال آن پرتودرمانی است، در مقايسه با ماستوكتومي یکسان است.

به طور كلي محققان دريافته­اند كه ١٧٢ نفر از زنان يا ٦٢٪ تصميم گرفتند كه ماستوكتومي تكي يا دوتايي داشته باشند. عوامل مرتبط با انتخاب ماستوكتومي شامل: جهش ژنتيكي، بيش از حد بودن پروتئين HER2 در سلول­هاي تومور، نشانه­هاي گسترش غدد لنفاوي، درجه بالاي تومور، پايين­تر بودن شاخص توده بدن، داشتن دو فرزند يا بيشتر، افزايش اضطراب و درگير بودن بيشتر بيمار در تصميم­گيري است. عوامل ديگر از جمله سن، نژاد، وضعيت تاهل، اندازه تومور، داشتن تومور حساس به استروژن، داشتن درجه اول مرتبط با سرطان پستان يا تخمدان، ترس از عود كردن بيماري، و افسردگي، به طور كلي با انتخاب ماستوكتومي ارتباطي ندارند.

درجات ماستوكتومي، به خصوص در زنان جوان مبتلا به سرطان در حال زياد شدن است، اما چرایی اين موضوع به طور دقيق مشخص نيست. روزنبرگ بيان كرد: شيوه به وجود آمدن بيماري و عوامل ژنتيكي ممكن است با انتخاب مرتبط باشد.

ترجمه: محمد مرتضایی

منبع-http://iranpink.com