Fotolia_28800453_Subscription_XXL-1

کسانی که اغلب سیگار می کشند  منجر به سرطان در نقاط مختلف بدن از جمله ریه ها و گلو میشود. علاوه بر سرطان باعث ایجاد مشکلات تنفسی می شود.سیگار کشیدن همچنین می تواندباعث افزایش مشکلات در سیستم قلبی عروقی شود. بسیاری از افراد سیگاری از مشکلات قلبی رنج می برند. بیماری های عروق کرونر قلب قاتل شماره یک است.و سیگار کشیدن یکی از عوامل اصلی بیماری عروق کرونر است که بسیار کشنده است. عروق خونی  را تنگ میکندبطور کلی می دانید که سیگار برای تندرستی مضر است و بیماریهای ریوی و تندرستی در افراد سیگاری بیشتر است.

حتی بارها شنیده اید که خطر بروز سرطان دهان، حلق و ریه در افراد سیگاری بالا تر است.

احتمالا بیشتر آگاهی شما مربوط به ضرر و زیان سیگار و آسیبهای آن بر سلامتی افرادی است که خودشان سیگاری هستند.

اما آیا می دانید؟!

دود سیگار ضرر و زیانهای بیشتری به غیر سیگاریها وارد می کند تا خود افراد سیگاری.

دود سیگار در فضای بسته تاثیرات سوء زیادی بر سلامتی افراد بخصوص زنان باردار و کودکان دارد .

در حال حاضر و در دنیای کنونی 700 میلیون کودک به طور غیر مستقیم ، بدون آنکه خود سیگاری باشند، دود سیگار را استنشاق می کنند و در معرض خطرات ناشی از آن می باشند.

دود سیگار همه اعضای بدن را درگیر می سازد.

دود محیطی سیگار در افرادی که خود زمینه مشکلات سلامتی دارند، موجب سردرد و ایجاد مشکلات حادی از قبیل آسم، برونشیت، بیماریهای قلبی-عروقی، آلرژیها و شبه عفونت های تنفسی در آنان می شود.

قرار گرفتن در محیط آلوده به دود سیگار باعث به حداقل رسیدن تمرکز فکری میشود.

تحقیقات نشان داده است همسران غیر سیگاری افراد سیگاری بیشتر از سایر زنان در معرض سرطان ریه می باشند.

دود محیطی سیگار بر قابلیت انعطاف و رنگ پوست اثر سوء دارد و باعث نازکی و شکنندگی پوست می شود. بدین ترتیب سیگاریها و کسانی که همکار و همنشین افراد سیگاری هستند، پیرتر به نظر می رسند.

در معرض دود سیگار بودن برای زنان باردار و جنین آنها مضر است.

این احتمال وجود دارد که ترکیبات موجود در دود سیگار از طریق جفت منتقل شده و مستقیما به دستگاه قلب و عروق جنین صدمه بزند که این آسیبها دائمی بوده و همیشه با کودک همراه خواهد بود.

کودکان زنانی که در دوران بارداری در معرض دود سیگار بوده اند در زندگی آینده شان در معرض حملات قلبی و سکته مغزی قرار می گیرند.

سیگار میتواند باعث بی نظمی عادت ماهیانه،  یاسگی زودرس و پوکی استخوان شود.  

و زنان جامعه ما که خوشبختانه  کمتر از سایر جوامع، سیگار و قلیان استعمال می کنند، بهتر است برای محافظت خود و فرزندان شان از همسر سیگاری خود بخواهند در فضای بسته اتاق و منزل سیگار نکشند و اگر حاضر به ترک نیستند، سیگار را در فضای باز استعمال نمایند. در اینصورت خود سیگاریها صدمه کمتری می بینند.چون ناخواسته دفعات استعمال سیگار در آنان محدودتر شده و کاهش می یابد.

جلب توجه خانواده های عزیز به این نکته مهم است که در بحث دخانیات قلیان نیز مطرح است و بخصوص استفاده از تنباکوهای معطر و اسانس دار خطرات زیادی دارد و لازمست در این زمینه مراقب نوجوان خود باشند و آنان را از محفل های استعمال قلیان دور بدارند و به تحقق شعار امسال سازمان جهانی بهداشت با عنوان نوجوانی بدون دخانیات کمک کنند.

و آنانکه به بهانه های مشکلات زندگی و فشارهای روانی به استعمال دخانیات روی می آورند بهتر است به برقراری تعامل وآرامش در خانواده و کسب مهارتهای زندگی همراه با شادابی و نشاط را بیشتر مورد توجه قرار دهند.