برخی مواد غذایی وجود دارند که مصرف آنها با هم مضر است و علل مختلفی در این موضوع نهفته است. مواد خوراکی مختلفی وجود دارند که مصرف آنها با یکدیگر موجب مرض می شود بطور مثال مصرف ماست به همراه ماهی که سبب سردی می شود! اما مواد غذایی دیگری هم وجود دارند که مصرف آنها عوارضی شدید تر را در پی خواهد داشت. با دکتر سلام همراه باشید.

بسیاری تصور می‌کنند افزودن میوه به پوره‌ها یک انتخاب مفید برای وعده صبحانه است در حالی که این ترکیب در واقع فرآیند گوارش را متوقف می‌سازد. به همین دلیل بهتر است زمانی که معده خالی است و ترجیحا اوایل صبح میوه مصرف شود.

ترکیب پوره با میوه یا دسر «اسموتی» به عنوان وعده غذایی صبحانه هرچند جزو موادغذایی سالم و مقوی برای این وعده محسوب می‌شود اما ممکن است هضم آن برای دستگاه گوارش مشکلاتی ایجاد کند.

خلیج‌تایمز در مقاله جدیدی در این رابطه منتشر کرد: «الیزابت مونتگومری» از متخصصان تغذیه در هند به ارائه توضیحاتی در مورد علت مشکل‌ساز بودن مصرف همزمان ترکیبی از خوردنی‌ها برای سیستم گوارش پرداخته که به شرح زیر است:

پروتئین‌های حیوانی و کربوهیدرات‌ها

برای تجزیه مواد خوراکی مختلف لازم است که آنزیم‌های متفاوتی فعال شوند. زمانی که این دو گروه ماده خوراکی با یکدیگر مصرف شوند بدن نمی‌تواند آنها را به درستی هضم کند و همین امر سبب ناتوانی در هضم و در نتیجه بروز مشکلاتی در دستگاه گوارش و سوءهاضمه می‌شود.

هفته ای دو کیلو وزن کم کنید !

تا کنون بیش از 3000 نفر با این رژیم غذایی وزن خود را کاهش داده اند. این رژیم برای هر فرد با توجه به ویژگی ها و شرایط بدنی شخصی می شود و می تواند یک بار برای همیشه مسئله لاغری و کاهش وزن را برای شما حل کند. برای کسب اطلاعات بیشتر روی دکمه سبز رنگ زیر بزنید

میوه همراه با کربوهیدرات‌ها

میوه‌ها نسبت به دیگر مواد خوراکی سریع‌تر هضم می‌شوند. بسیاری از افراد تصور می‌کنند افزودن میوه به پوره‌ها یک انتخاب مفید برای وعده صبحانه است در حالی که این ترکیب در واقع فرآیند گوارش را متوقف می‌سازد. به همین دلیل بهتر است زمانی که معده خالی است و ترجیحا اوایل صبح میوه مصرف شود.

لبنیات همراه با میوه

برای بسیاری از افراد مصرف دسر اسموتی در وعده صبحانه لذت‌بخش است. اما مشکل این است که ماست، پروتئینی حیوانی به حساب می‌آید و هنگام ترکیب شدن با میوه می‌تواند به اسیدی شدن دستگاه گوارشی و مشکلات هاضمه‌ای دیگر منجر شود.

مصرف مایعات همراه با غذا

مصرف زیاد هر گونه نوشیدنی با مواد غذای جامد موجب می‌شود آنزیم‌های گوارشی رقیق‌شده و فرآیند هضم را به کُندی انجام شود. بنابراین لازم است 30 دقیقه پیش از خوردن غذا و دو ساعت پس از آن از نوشیدن مایعات پرهیز شود.

خوردن خربزه پس از وعده شام

خربزه از جمله میوه‌هایی است که باید به تنهایی مصرف شود زیرا نسبت به میوه‌های دیگر زمان بیشتری طول می‌کشد تا هضم شود.

منبع: انتخاب