گياه مريم گلي در کاهش قند خون، بهبود زخم‌هاي واريسي و تقويت مو کاربرد دارد اما مصرف زياد آن به واسطه وجود ترکيبات سمي باعث افزايش ضربان قلب و سرگيجه مي‌شود.

مريم گلي گياهي از خانواده نعنائيان با گلهاي سفيد و زيباي خوشه‌اي جزء گياهان معطر و خوشبو است كه طعم بسيار تلخي دارد.

تركيبات اصلى اسانس اين گياه را 60 تا 35 درصد توچون و بقيه را سينئول، بوزنئول و بورنئول استات تشكيل مى‌دهند. اسانس مريم گلي از عنبري است که از ميزان بسيار بالاي کافور برخوردار است. به همين دليل از اسانس اين گياه به عنوان اسانس پايه در تهيه عطر استفاده مي‌کنند.

مريم گلى به صورت موضعى به عنوان ضد التهاب قابض، ضدباكترى و در درمان آفت و التهابات دهاني موثر است.

اين گياه ضد درد و براي كاهش قند خون موثر است. مريم گلي آرام بخش و مقوي اعصاب بوده و در بهبود صرع کاربرد دارد همچنين براي زخمهايي كه بر اثر واريس به وجود مي آيد التيام بخش است.

در انواع گلو درد نيز از اين گياه استفاده مي‌شود. جوشانده غليظ اين گياه اگر با آب مخلوط شود براي دردهاي مفصلي و رماتيسم بسيار مفيد و مؤثر خواهد بود.

تنتوره مريم گلي براي تقويت مو به کار مي‌رود و دم کرده اين گياه قاعده آور است.

مصرف زياد اين گياه به واسطه وجود ترکيبات سمي مجاز نيست، زيرا باعث افزايش ضربان قلب و دماي بدن و سرگيجه مي‌شود.