تاثیر تنهایی بر سلامتی

تنهایی به سادگی فقط تنها بودن نیست؛ برخی از مردم با خودشان خوشحال هستند. و این به معنی این نیست که که چند نفر را می شناسید و یا چقدر آنها را می بینید، و یا اگر یک روز آنها را نبینید، یا تماسی با آنها نداشته باشید، پس روز بدی برای شماست. مهم این است که ارتباطات قوی داشته باشید.

کسانی که تمایل دارند شادتر، سالم تر و سازنده تر باشند. کسانی که ممکن است احساس نکنند از دیگران جدا بوده، یا در مورد دیگران سوء تفاهم داشته و احساس افسردگی دارند، تنها هستند.

این می تواند هزینه های فیزیکی نیز داشته باشد. اما شما می توانید اقداماتی را برای غلبه بر آن انجام دهید. با ما در این مقاله همراه باشید تا راهکارهایی را به شما ارائه کنیم:

تاثیر تنهایی بر سلامتی

1- سیستم ایمنی بدن

اگر برای مدت طولانی تنها هستید، ممکن است مبارزه با بیماری برای بدن شما سخت تر شود.

بخشی از دلایل این امر ممکن است این باشد که تنهایی، ساخت برخی از هورمون های بدن شما را که هنگام استرس در شما ایجاد می شود، تحریک می کند. و این می تواند کارکرد خوب سیستم ایمنی بدن شما را تیره و کدر سازد. بسیاری از چیزهای دیگر نیز بر چگونگی محافظت درست بدن شما از خودش اثر می گذارد. دکتر شما می تواند به شما کمک کند تا مشخص کنید چه تغییراتی ممکن است کمک کننده باشد.

2- فشار خون

اگر شما تنها هستید، به خصوص اگر این تنهایی برای 4 سال یا بیشتر طول بکشد، فشار خون شما به احتمال زیاد بالا خواهد رفت. دانشمنداني كه اين اثر را مطالعه مي كنند نمي توانند ثابت كنند كه تنهايی، علت آن است. اما آنها دریافتند که افزایش، ناشی از چیزهای دیگری مانند سن، جنس، رژیم غذایی یا زمینه خانوادگی نیست.

تاثیر تنهایی بر سلامتی

3- ورزش

یک شیوه زندگی فعال، شما را از نظر جسمی و ذهنی سالم نگه می دارد. اگر شما تنها باشید، احتمال بیشتری دارد که تمریناتتان را انجام نداده و یا آنها را متوقف کنید. این کار را نکنید!

با یک دوست به پیاده روی بروید، به یک ورزشگاه بروید، یک بازی دسته چمعی مثل والیبال یا بسکتبال یا سایر ورزش های گروهی دیگر داشته باشید؛ فعال بودن با یک گروه، راهی برای شروع يارشد روابطی است که به شما احساس بهتری می دهد. هدف شما باید حداقل 2.5 ساعت فعالیت در هفته باشد. اگر دارای مشکلات سلامتی هستید، ابتدا با پزشک خود مشورت کنید.

تاثیر تنهایی بر سلامتی

4- هشیاری ذهنی

توانایی شما برای حل مشکلات و یا به یاد داشتن چیزها، با بالا رفتن سن شما و اگر چنانچه احساس تنهایی نیز داشته باشید، تحت تاثیر قرار می گیرد. و شما ممکن است شانس بیشتری برای یک اختلال مغزی مانند آلزایمر داشته باشید. به یاد داشته باشید که چیزهای زیادی بر این عوامل خطر تاثیر می گذارند، و تحقیقات ثابت نکرده است که تنهایی، این شرایط را ایجاد می کند. اما در هر سنی که باشید، یافتن راه هایی برای ارتباط با دیگران، عاقلانه است.

5- کشیدن سیگار

شما وقتی تنها هستید، احتمالا یک سیگار روشن می کنید. اما این عادت برای شما از سر تا پا بد است. سیگار کشیدن با دیابت، بیماری های قلبی و بیماری های ریوی مرتبط است، و تقریبا هرعضو بدن را تحت تاثیر قرار می دهد. بعضی از مردم وقتی تحت استرس هستند، سیگار می کشند.

اگر شما نیز اینطور هستید، با پزشک خود در مورد چگونگی ترک سیگار و پیدا کردن راه های دیگری برای کنترل استرس خود صحبت کنید. حتی اگر مجبور شوید، بیشتر از یکبار برای ترک این عادت، اقدام کنید، ارزشش را دارد.

تاثیر تنهایی بر سلامتی

6- سلامت قلبی ضعیف

هر چه در زندگی خود تنهاتر باشید، بیشتر احتمال دارد شرایطی داشته باشید که بر سلامت قلب شما تاثیر بگذارد: به عنوان مثال، چاقی، فشار خون بالا و سطح کلسترول بد. و زنانی که تنها هستندممکن است به احتمال زیاد دچار بیماری قلبی عروقی شوند. چرا؟ دلایل زیادی وجود دارد، مثل اینکه اگر سیگار می کشید، افسرده خواهید شد یا زمانی که تنها هستید کار نمی کنید.

7- افسردگی

این به همان خوبی که بر ذهن شما اثر می گذارد، بر بدن شما نیز اثر می گذارد. اگر تنها باشید،ممکن است احساس بدی در زندگی خود داشته باشید و افسرده شوید. افسردگی می تواند شما را دچار انزوا کند، بنابراین شما شروع به داشتن احساس بدتر می کنید. اگر نشانه هایی دارید که شدید هستند یا بیش از دو هفته طول کشیده اند، از جمله احساس خستگی یا ناامیدی، علاقه کمتربه چیزهایی که معمولا لذت می برید، انرژی کم، مشکلات خواب یا تغییرات اشتها، از یک درمانگر یا مشاور کمک بگیرید.

تاثیر تنهایی بر سلامتی

8- اضافه وزن

شما به احتمال زیاد زمانی که تنها هستید، وزن اضافه می کنید؛ چرا؟ شما ممکن است بیش از حدمعمول غذا بخورید یا غذاهای ناسالم بخورید تا خودتان را تسکین دهید و یا ممکن است تمریناتتان رامتوقف کنید. این باعث می شود که شما در مورد خودتان احساس بدی کنید و همچنین احتمال بیشتری برای ایجاد شرایطی مانند دیابت، فشار خون بالا و بیماری های قلبی پیدا کنید. بنابراین اگر وزن شما بالا برود، ایده خوبی است که مراقب احساسات و رژیم غذایی و ورزش خود باشید.

تاثیر تنهایی بر سلامتی

9- خواب

اگر تنها باشید، ممکن است بیشتر غلت بزنید و بچرخید، و یا سخت به خواب بروید. این می توانددر طول روز تمرکز شما را کند تر سازد و شما را در خلق و خوی بدی قرار دهد، و ممکن است برای سلامتی شما نیز بد باشد. در طول زمان، خواب ضعیف به احتمال زیاد می تواند باعث ایجاد دیابت، فشار خون بالا، بیماری های قلبی، افسردگی و چاقی شود.

10- مواد مخدر

اگر شما تنها باشید، ممکن است از مواد مخدر، از جمله الکل استفاده کنید. مصرف آنها در ابتدا ممکن است احساس غلطی از یک حس بهتر به شما بدهد، اما این کار به پایان نرسیده و باعث اعتیاد خواهد شد. با گذشت زمان، می تواند به طور جدی به بدن، خانواده، زندگی کاری و روابط شما آسیب برساند.

11- زمان “من” چه می شود؟

همه با هم متفاوت هستند. شما ممکن است در مقایسه با یک فرد برونگرا، وقت بیشتری را صرف شارژ خود کنید. این می تواند سالم و طبیعی باشد. این فقط وقتی یک مشکل به حساب می آید، که شما احساس کنید بیش از حد از دیگران جدا شده اید. اگر شما بیش از حد در خود باقی بمانید، این مشکل می تواند رخ دهد. اما اگر شما فقط به سادگی احساس فهمیده شدن یا مراقبت از طرف دیگران نمی کنید، حتی اگر تعداد زیادی از افراد دوروبرتان وجود داشته باشند، این احساس تنهایی میتواند باز هم رخ دهد.

تاثیر تنهایی بر سلامتی

12- اقدام به کاری کنید.

به دنبال راه هایی برای ارتباط باشید. علاقمند به شطرنج، پیاده روی، تنیس، یا کتاب هستید؟

به یک باشگاه بپیوندید و افراد دیگری را با همان سلیقه بشناسید. برنامه هایی را با دوستان و خانواده تدارک ببینید. در مورد چگونگی احساس خود با آنها صحبت کنید. اگر متوجه شدید که ارتباط با افراد دیگر، حتی کسانی را که به خوبی می شناسید، برای شما سخت است، ممکن است صحبت با یک درمانگر کمک کند. از خودتان نیز مراقبت کنید: ورزش منظم، خواب خوب و خوردن سالم می تواند خلق و خوی شما را بالا برده و تقویت کند.

13- زمانی که نیاز به کمک دارید

تقریبا هرکسی ممکن است چه در حال حاضر و چه بعدها، کمی احساس تنهایی کند. اما اگر سعی کنید تا دوباره ارتباط برقرار کنید و بعد از چند هفته هنوز احساس تنهایی می کنید، یا اگر شما خیلی احساس تنهایی، افسردگی یا اضطراب دارید که در کار یا زندگی در خانه شما اثر می گذارد، به پزشک خود بگویید. شما می توانید از چیزهایی مانند تراپی، تغییر سبک زندگی، و دارو برای شرایط خاص، و برای دوباره سرپا شدن خود، کمک بگیرید.

برگردان: سیما آزادفلاح