در مورد بیماری حصبه یا تب تیفوئید چه می دانید؟ تخمین زده می شود که سالانه ۶۰۰۰ مورد ابتلا به تیفوئید در ایالات متحده وجود دارد. حدود ۷۵ درصد از این تعداد در حین سفر به خارج از کشور مبتلا شده اند. حصبه با تشخیص زودهنگام می تواند با استفاده از آنتی بیوتیک ها، با موفقیت درمان شود. با این حال، اگر درمان نشود، این بیماری می تواند مهلک باشد. یادگیری برخی اطلاعات اساسی در مورد تیفوئید قبل از سفر و ابتلا به آن و درمان خانگی آن، لازم است. در این مقاله از بخش بیماری های دکتر سلام به بررسی تیفوئید می پردازیم.

بیماری حصبه یا تب تیفوئید چیست؟

بیماری حصبه یا تب تیفوئید عبارت است از عفونت ناشی از باکتری سالمونلا (S.typh).  باکتری ها در داخل روده ها و جریان خون زندگی می کنند. این بیماری از طریق تماس مستقیم با مدفوع بیمار پخش می شود. قابل توجه است که هیچ حیوانی ناقل این باکتری نیست، بنابراین انتقال از انسان به انسان است. باکتری تیفوئید از جریان خون، به اندام ها و بافت های دیگر سرایت می کند. در حقیقت، سیستم ایمنی بیمار می تواند کمی برای مقابله با شرایط بیمار عمل می کند چون سالمونلا می تواند در سلول های بیمار، جدا از سیستم ایمنی بدن زندگی کند.

بیماری حصبه یا تب تیفوئید

علل بیماری حصبه یا تب تیفوئید چه هستند؟

بیماری حصبه یا تب تیفوئید اغلب توسط باکتری های S.typhi که قبلا ذکر شد، ایجاد می شود. با وجود این که آن ها مرتبط هستند، باکتری هایی که مسئول ایجاد سالمونلا (یکی از عفونت های حاد روده S.typh) هستند، یکسان نیستند.

همچنین شایان ذکر است که حتی پس از درمان با آنتی بیوتیک ها، برخی از افرادی که به تب تیفوئید مبتلا می شوند، در مناطق کیسه صفرا و روده، اغلب به مدت چند سال، باکتری را با خود می کنند. چنین افرادی به نام حامل های مزمن، باکتری های S.typh را در مدفوع خود نگه می دارند و دیگر افراد را آلوده می کنند، با وجود این که هیچ نشانه ای از این بیماری ندارند.

نشانه های بیماری حصبه یا تب تیفوئید چه هستند؟

دوره بیماری حصبه یا تب تیفوئید اغلب از یک تا دو هفته است در حالی که طول این بیماری تقریبا ۴ تا ۶ هفته است. مبتلایان به بیماری تیفوئید اغلب نشانه های زیر را تجربه می کنند:

  • درد شکم و ورم
  • اشتهای کم
  • سردرد
  • تب، از ۱۰۳ فارنهایت – ۱۰۴ F (حدود ۳۹ – ۴۰ درجه سانتی گراد)
  • دردهای عمومی
  • خونریزی روده
  • اسهال یا یبوست
  • بی حالی (اگر درمان نشود)

تب هم ایجاد خواهد شد. در حدود ۱۰ درصد مبتلایان به بیماری تیفوئید پس از ١ تا ۲ هفته، دچار تب تیفوئید می شوند. در حقیقت، عود مجدد بیماری در میان بیماران با استفاده از آنتی بیوتیک ها رایج است.

بیماری حصبه یا تب تیفوئید

چگونه از ایجاد تیفوئید جلوگیری کنید؟

تخمین زده می شود که افرادی در کشورهایی که دسترسی کمتری به امکانات شستشو دارند و آب تمیز ندارند معمولا ریسک بالاتری برای ابتلا به تیفوئید دارند. تیفوئید توسط مصرف و تماس با مدفوع آلوده (از انسان ها)پخش می شود. این می تواند زمانی رخ دهد که با غذاها و یا از طریق یک منبع عفونی آب تماس برقرار شود.

برای به حداقل رساندن خطر ابتلا به تیفوئید، برخی موارد وجود دارد که باید آن ها را انجام دهید:

  • آب ساده بطری بنوشید.
  • اگر نمی توانید آب بطری را پیدا کنید، مطمئن شوید که آب به مدت چند دقیقه قبل از مصرف جوشیده می شود.
  • مراقب خوردن چیزی باشید که قبلا توسط شخص دیگری خورده می شود.
  • در رستوران های خیابانی غذا نخورید، فقط غذایی بخورید که هنوز گرم است.
  • از داشتن تکه های یخ در نوشیدنی پرهیز کنید
  • از خوردن میوه ها و سبزیجات خام پرهیز کنید.
  • شستن میوه قبل از خوردن
  • زدن واکسن حصبه
  • رعایت بهداشت فردی
  • پرهیز از غذاها و نوشیدنی هایی که دست فروش ها می فروشند
  • نوشیدن آب بهداشتی و معدنی یا جوشاندن آب قبل از مصرف
  • خوردن غذاهای سبک و مکرر

در حالیکه همیشه پیشگیری بهتر از درمان است، هرگز در رفع عفونت حصبه تاخیر نکنید و در صورت داشتن هر گونه علائم با پزشک خود مشورت کنید. آگاه باشید تا سالم بمانید.

بیماری حصبه یا تب تیفوئید

غذاهایی که افراد مبتلا به بیماری حصبه یا تب تیفوئید باید بخورند و پرهیز کنند

زمانی که بارش باران کم می شود، باید خود را برای شماری از بیماری های عفونی دردسر ساز مانند حصبه آماده کرد. طبق حقایق، هند یک کشور مبتلا به تب حصبه است که به دلیل مقاومت ضد میکروبی، حصبه به یک چالش مهم علیه سلامت عمومی تبدیل شده است.

این حقایق نشان می دهند که حصبه یا تب روده یکی از رایج ترین بیماری های باکتریایی است. این بیماری عفونی اساسا به دلیل مصرف غذا یا آب آلوده ایجاد می شود. بنابراین چه به حصبه مبتلا باشید چه نباشید، معقول است راه های مقابله با این بیماری عفونی را بدانید.

غذاهای مفید برای بیماری حصبه یا تب تیفوئید کدام اند؟

رژیم گرفتن در طول دوره ابتلا به حصبه، مانند دیگر عفونت ها، باید به دقت زیر نظر قرار گیرد. ناراحتی های گوارشی رایج هستند بنابراین بهتر است غذاها سبک و راحت باشد. غذاهای حصبه معولا شیرین و راحت الحلقوم هستند زیرا مستلزم هضم و تقویت سیستم ایمنی بدن هستند.

غذاهای حصبه عمدتا عبارت اند از:

  • غذاهای دارای کالری بالا: معمولا پیشنهاد می شود رژیم دارای کالری بالا گرفته و غذاهایی مانند سیب زمینی سرخ کرده، موز، برنج پخته شده، پاستا، نان سفید مصرف شود. بخش های کوچکی از چنین غذاهایی می تواند کمی انرژی و قوت به بیماران مبتلا به حصبه بدهد.
  • مایعات و میوه های حاوی آب زیاد: رژیم مایعات بگیرید و مایعات کافی در اشکال آبمیوه، آب نارگیل منجمد، آب لیمو، آب دوغ، آب غنی شده با الکترولیت، آب گوشت سبزیجات مصرف کنید. میوه های غنی از آب مانند هندوانه، طالبی، انگور، زردآلو به رژیم خود اضافه کنید. این مایعات و میوه ها به بازگرداندن آب به بدن کمک می کند که طی تب حصبه، کاهش یافته و باعث کم آبی بدن شده است. این کم آبی بدن ممکن است طی درمان حصبه به عوارض بیشتری نیز بیانجامد.
  • غذاهای غنی از کربوهیدرات: مواد غذایی نیمه جامد مانند فرنی، تخم مرغ آب پز، سیب زمینی پخته شده راحت هضم می شوند و این کربوهیدرات های سالم برای بیمار مبتلا به حصبه مفید هستند.
  • محصولات لبنی: محصولات لبنی مانند ماست، شیر و تخم مرغ پروتئین کافی را در بدن تامین می کنند و بنابراین باید در برنامه رژیم غذایی بهبودی حصبه وجود داشته باشند. این غذاها نسبت به گوشت راحت تر هضم می شوند. گیاه خواران می توانند سبزی، عدس، پنیر محلی برای تامین نیازهای پروتئین خود مصرف کنند.

باید از چه غذاهایی پرهیز کرد؟

در حالیکه دقت به مصارف هنگام تب حصبه، حائز اهمیت است؛ به موازات آن، پرهیز از برخی غذاها نیز به شدت مهم است. غذاهایی که ممکن است درمان حصبه را مختل کند عبارت اند از:

  • غذاهای حاوی فیبر بالا: غذاهایی مانند غلات دانه کامل و نان گندم می توانند سیستم گوارش را تحریک کنند زیرا هضم این غذاها دشوار است. این غذاها حاوی مقدار زیادی مواد خوراکی زبر یا فیبر هستند که بهتر است پرهیز شوند.
  • غذاهای روغنی: غذاهای روغنی یا سرخ کردنی و کره باید در طی تب حصبه پرهیز شوند.
  • ادویه جات: درست مثل غذاهای روغنی، ادویه جات، ترشی جات و غذاهای اسید استیک می توانند باعث التهاب روده شوند. بنابراین توصیه می شود مواد غذایی مانند فلفل قرمز، فلفل سیاه، فلفل هندی، سرکه، سس تند، چاشنی های سالاد، میوه ها و سبزیجات کنسروی پرهیز شوند.
  • سبزیجات خام: مانند کلم، فلفل دلمه ای، شلغم. این سبزیجات به دلیل اینکه باعث نفخ می شوند، باید پرهیز شوند.

بیماری حصبه یا تب تیفوئید

۲۸ داروهای خانگی قدرتمند برای بیماری حصبه یا تب تیفوئید

1- کمپرس سرد

در هنگام ابتلا به تب شدید ناشی از تیفوئید، استفاده از کمپرس آب سرد یک درمان خوب است. این می تواند به کاهش موثر دمای بدن شما کمک کند.

کاری که باید انجام دهید این است:

یک پارچه نخی را در آب شیر خنک خیس کنید و سپس آب اضافی را قبل از قرار دادن آن بر روی پیشانی خود فشار دهید. برای بدست آوردن نتایج بهتر، لباس هایتان را به طور مرتب عوض کنید.

هم چنین شما می توانید از کیسه حمام سرد برای مناطقی مانند دست ها، پاها، زیر بغل و کشاله ران استفاده کنید تا دمای بدن کم شود. این روش باید به طور منظم انجام شود تا کنترل تب بالا را به دست گیرید.

دقت کنید: از استفاده از آب یخ یا آب سرد اجتناب کنید چون ممکن است وضعیت شما را بدتر کند.

2- مصرف مایعات خود را افزایش دهید

نوشیدن حداقل ۶ تا ۸ لیوان آب در روز مهم است. تیفوئید عبارت است از اسهال مکرر و همچنین تب که منجر به آب زدایی می شود. در نتیجه مصرف غذاهای مایع مانند سوپ سبزیجات، آب میوه و خشکبار را افزایش دهید. این غذاها می توانند جایگزین الکترولیت های از بین رفته در اسهال شوند. در صورتی که بدن شما به شدت کم آب شده است، ممکن است نیاز به دریافت سرم در بیمارستان داشته باشید.

علاوه بر آب، شما همچنین باید از آب نارگیل بیشتر، آب میوه تازه، آب گلوکزدار، چای گیاهی و سوپ استفاده کنید.

درمان بیماری تیفوئید با سرکه سیب

3- درمان بیماری حصبه یا تب تیفوئید  با سرکه سیب

میدانید که سرکه سیب چندین لیست از درمان های خانگی برای بیماری ها، از سلامتی گرفته تا زیبایی را درمتن می کند. بنابراین تعجب آور نیست که در این لیست درمان های خانگی برای تیفوئید نیز انجام می شود. سرکه سیب می تواند دمای بدن را به طور طبیعی کاهش دهد. مصرف سرکه سیب در آب رقیق شده به پر کردن مواد معدنی از دست رفته در طی اسهال ناشی از تیفوئید کمک می کند. برخی از راه هایی که می توانید از سرکه سیب برای تیفوئید استفاده کنید عبارتند از:

روش ۱:

مقداری عسل به نصف قاشق چای خوری سرکه سیب اضافه کنید.

این نوشیدنی را روزانه قبل از این که وعده غذایی خود را بخورید، بنوشید.

روش ۲:

سرکه سیب را با آب سرد به نسبت ۱: ۲ مخلوط کنید.

قبل از اینکه آن را روی شکم و پیشانی خود قرار دهید، یک پارچه نخی را در محلول بیندازید و خیس کنید.

این روند به طور مرتب تکرار شود.

4- ORS خانگی

محلول آبرسان خوراکی (ORS)برای انرژی بخشیدن به بدن شما از طریق پر کردن مایعات بدن مفید است. این بیماری می تواند مقدار آب بدن شما را به طور قابل توجهی کاهش دهد. جایگزینی سیال برای جلوگیری از کم آبی بسیار مهم است. شما می توانید با پیروی از دستورالعمل زیر، ORS خانگی بسازید:

۶ قاشق چای خوری شکر را به نصف قاشق چای خوری نمک اضافه کنید

آن ها روش ۱:

را به خوبی با آب مخلوط کنید و چند بار در روز بنوشید تا بهبودی کامل حاصل شود.

روش ۲:

یک قاشق چای خوری نمک را در یک لیوان آب اضافه کنید.

مخلوط را به مدت ۱ تا ۲ دقیقه حرارت دهید، بگذارید خنک شود و یک بار در روز بنوشید.

این کار را برای ۳ تا ۴ روز تکرار کنید تا نتایج خوبی به دست آورید.

تب تیفوئید

5- درمان بیماری حصبه یا تب تیفوئید با موز

موز یکی از درمان های خانگی موثر برای تیفوئید با ترکیب به نام پکتین است که می تواند در جذب مایع در روده مفید باشد. هم چنین موز مقدار زیادی پتاسیم دارد که الکترولیت از دست رفته را در طول اسهال و تب ناشی از تیفوئید حفظ می کند.

برای استفاده از این میوه برای درمان تیفوئید، می توانید موز رسیده را بخورید یا به سادگی با ماست مخلوط کنید. یک راه عالی دیگر برای استفاده از موز برای تیفوئید، مخلوط کردن خمیر موز با شیر کره است. این مخلوط را بخورید تا تب شما را کاهش دهد.

6- درمان بیماری حصبه یا تب تیفوئید با سیر

سیر نه تنها مقدار زیادی آنتی اکسیدان دارد و می تواند رادیکال های آزاد را دفع کند، بلکه در کل سیستم بدن شما به خاطر خواص ضد میکروبی مبارزه می کند. این بدان معنی است که سیر به حذف عفونت با تخلیه و کشتن باکتری ها در بدن کمک می کند. علاوه بر این، سیر می تواند سموم را از سیستم شما برای بهبودی سریع تر از بین ببرد.

کاری که شما باید انجام دهید این است:

خوردن دو حبه سیر قبل از خوردن صبحانه در صبح. این کار با بیماری تیفوئید به طور طبیعی مبارزه می کند.

نصف قاشق چای خوری سیر له شده را به یک فنجان شیر اضافه کنید. سپس این مخلوط را در ۴ فنجان آب بگذارید.

این مخلوط را حرارت دهید تا زمانی که قوام بیاید

۳ بار در روز بنوشید.

توجه: این درمان برای زنان باردار و کودکان مناسب نیست.

خواص شگفت آور هویج برای سلامتی و زیبایی

7- سیب و هویج

مصرف یک سیب تازه همراه با هویج می تواند باعث افزایش سلامت کلی شما شود. برای تسریع روند التیام بخشی، می توانید روش زیر را انجام دهید:

سیب و هویج را در حدود ۲ فنجان آب پس از اضافه کردن چند قطره سرکه سیب بجوشانید.

آن را خنک کرده و مصرف کنید.

این راه حل، اثرات منفی اسهال را در هنگام بیماری کاهش خواهد داد.

8- درمان بیماری حصبه یا تب تیفوئید با میخک

به دلیل وجود موادی در میخک، این گیاه خواص ضد باکتری دارد که به مبارزه با باکتری ها در ایجاد تب تیفوئید کمک می کند. به علاوه، میخک می توانند از استفراغ کردن جلوگیری کنند. برای استفاده از میخک برای درمان تیفوئید، می توانید از این مراحل استفاده کنید:

۵ غنچه میخک را به آب ساده اضافه کنید و آن را بجوشانید تا این که نیمی از مقدار اولیه باقی بماند.

آن را ۳ بار در روز مصرف کنید.

این درمان را در حدود یک هفته برای رسیدن به نتایج مطلوب دنبال کنید.

9- نعناع

درمان های خانگی موثر دیگر برای تیفوئید، برگ های نعناع است. این گیاه به عنوان یک گیاه مقدس در فرهنگ هند تلقی می شود. این به خاطر قدرت درمان نعناع به خاطر خاصیت ضد باکتری، و تقویت ایمنی است.

خوردن ۳ – ۴ برگ ریحان در هر روز به شما کمک می کند که باکتری تیفوئید را به طور طبیعی از بین ببرید. یا می توانید از روش زیر پیروی کنید

۴ برگ ریحان، ۷ دانه فلفل سیاه و ۷ تکه زعفران را آماده کنید سپس آن ها را قبل از اضافه کردن مقداری آب به پودر تبدیل کنید.

قرص های کوچکی از مخلوط تهیه شده در بالا تشکیل دهید.

هر روز هر قرص برای ۲ تا ۳ بار با شیر ولرم مصرف کنید.

به این ترتیب تب شما بزودی از بین خواهد رفت. این یک درمان موثر برای تب تیفوئید است.

10- آب دوغ

مصرف آب دوغ به علت تب تیفوئید، آب بدن شما را تسکین خواهد داد. با نوشیدن چند لیوان آب دوغ در هر روز بعد از خوردن غذا، به طور طبیعی بهبودی خود را افزایش خواهید داد. هم چنین شما می توانید مقدار کمی آب گشنیز تازه برای کاهش سریع تب تیفوئید استفاده کنید.

11- قره قروت

داشتن خواص ضد عفونی می تواند از اسهال شما جلوگیری کرده و میزان تب تیفوئید را کاهش دهد. علاوه بر این، قره قروت سیستم ایمنی شما را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد. با این حال، زنان باردار یا افرادی که نسبت به قره قروت حساسیت دارند، باید از این درمان اجتناب کنند.

درمان بیماری حصبه

۱۲. درمان بیماری حصبه یا تب تیفوئید با لیمو

لیمو یک داروی ضد عفونی کننده طبیعی است که می تواند میزان زیادی از مشکلات سلامتی را به طور همزمان درمان کند. هم چنین اسید سیتریک در آب لیمو می تواند به تصفیه دستگاه گوارش و معده شما کمک کند. کاری که باید انجام دهید این است:

عصاره لیمو را در یک لیوان آب بریزید و عسل را به این مخلوط اضافه کنید.

این نوشیدنی را برای حدود ۱ هفته بنوشید تا نتایج قابل توجه کسب کنید.

از این طریق، باکتری تیفوئید به طور طبیعی از بین خواهد رفت.

13- انار

انار یک میوه سالم است که دارای مزایای باورنکردنی است. در مقایسه با سایر میوه ها، انار دارای حداکثر مقدار آنتی اکسیدان ها است. در واقع، این آنتی اکسیدان ها حدود 3 برابر بیشتر از آب پرتقال و چای سبز است. نوشیدن آب انار می تواند بدن شما را از کم آبی ناشی از تب تیفوئید بهبود بخشد. شما می توانید 1 قاشق چای خوری عسل را در یک لیوان آب انار مخلوط کنید تا مشکلات سوء هاضمه و خشکی را درمان کنید.

14- درمان بیماری حصبه یا تب تیفوئید با هویج

هویج دارای آنتی اکسیدان های بسیاری است و می توانند ایمنی شما را به طور طبیعی بهبود دهند. به همین دلیل آن ها یکی از درمان های خانگی برای تب تیفوئید هستند. خوردن هویج می تواند علائم اسهال مرتبط با تیفوئید را کاهش دهد.

۱۵.  مصرف غذاهای دارای کالری کم

طبق نظر متخصصان کلینیک مایو، رژیم غذایی کالری دار برای افراد مبتلا به تب تیفوئید نیز مفید خواهد بود. غذاهای کم کالری برای جلوگیری از کاهش وزن در حالی که با این شرایط روبرو هستید، از کاهش وزن جلوگیری می کند. برخی غذاهای کم کالری شامل برنج سفید، ماکارونی، سیب زمینی، موز، آب میوه و نان سفید می شوند. همچنین باید از مصرف غذاهایی که حاوی مواد چرب هستند اجتناب بکنید چون هضم آن ها آسان نیست و می تواند روده ملتهب شما را بیشتر تحریک کند.

هم چنین رژیم پروتئین بالا برای بهبودی از سردرد و تب حصبه بسیار مفید است. در حدود ۱۰۰ گرم پروتئین در هر روز به شدت توصیه می شود. شما می توانید مقدار زیادی پروتئین از تخم مرغ و شیر به دست آورید.

از طرف دیگر، شما باید از مصرف بیش از حد فیبر اجتناب کنید چون تیفوئید ممکن است منجر به آسیب دستگاه گوارش می شود و در نتیجه باید از مصرف هر غذایی که باعث ناراحتی می شود اجتناب شود. چون فیبر در سیستم گوارشی ما سخت هضم می شود، بنابراین بهتر است یک برنامه رژیم غذایی با فیبر پایین مصرف کنید. غذاهایی که دارای فیبر بالا هستند عبارتند از، غلات سبوس دار، بلغور جو دو سر، سبزیجات خام به شکل سالاد و کل نان گندم هستند. آن می تواند درد بیشتری بر سیستم گوارشی شما بیفزاید.

علاوه بر این، از مصرف ادویه و چاشنی مانند فلفل قرمز همراه با غذاهای چرب برای جلوگیری از سوهاضمه خودداری کنید .

۱۶. درمان بیماری حصبه یا تب تیفوئید با عسل

عسل قدرتمند یکی از گزینه های قابل توجه در درمان تب تیفوئید و تب است. عسل بسیار شگفت انگیز است. یک قاشق سوپ خوری عسل بردارید و در یک فنجان آب ولرم بریزید. این درمان را هر روز برای افزایش دوباره انرژی از دست رفته بدن خود به خاطر تب، انجام دهید.

۱۷. آب پرتقال

آیا شما اعتقاد دارید که نوشیدن آب پرتقال می تواند علائم تب تیفوئید را کاهش دهد؟ این امر به خاطر تاثیر خنک کنندگی پرتقال است. آن ها می توانند برطرف کننده بی قراری ناشی از تیفوئید باشند. برای استفاده از این مزیت برای رهایی از تیفوئید، شما باید عصاره پرتقال را چند بار در روز بنوشید. این عادت را حتی پس از بهبودی کامل در حدود ۱ هفته انجام دهید. آب پرتقال هم به افزایش ایمنی شما کمک می کند. بنابراین، هیچ دلیلی وجود ندارد که شما از این میوه استفاده نکنید.

درمان حصبه

۱۸. درمان بیماری حصبه یا تب تیفوئید با آبمیوه سیب

آبمیوه بسته بندی شده از آنتی اکسیدان های قوی، فلاوانوئیدها و فیبر رژیمی و عصاره سیب می تواند از انواع بیماری ها از جمله تیفوئید جلوگیری کند. در نتیجه باید عصاره سیب را به طور مرتب بخورید.

۱۹. درمان بیماری حصبه با لیموشیرین

از جمله درمان های خانگی برای تیفوئید، لیمو شیرین، است. اما این کار به دلیل توانایی بهبود سیستم ایمنی و کاهش اسهال، تهوع و استفراغ به کار می رود.

20- کشمش و آلو خشک

برای کم کردن نشانه های تیفوئید، از کشمش و آلو خشک استفاده کنید. این کار ممکن است ساده به نظر برسد اما کشمش به کاهش علائم تیفوئید کمک می کند. شما می توانید کشمش را در طول شب خیس کنید و در صبح روز بعد آن ها را استفاده کنید و یا روش زیر را دنبال کنید:

  • فقط ۸ تا ۱۰ کشمش و ۲ تا ۳ قطعه آلو خشک بردارید و آن ها را در دو لیوان آب بیندازید و خیس کنید.
  • آن را یک شب استراحت دهید و صبح روز بعد استفاده کنید، آن ها را ترکیب کنید و آن را با شکم خالی بخورید.
  • کشمش می تواند به عنوان داروی نیروبخش طبیعی در طول تب تیفوئید عمل کند و در نتیجه نشانه های بیماری تیفوئید را بهبود بخشد.

۲۱. درمان بیماری حصبه یا تب تیفوئید با بلاندونا

در صورتی که به حصبه دچار شوید، ضربان نبض شما کند خواهد شد و اندام های بدن مثل انگشتان پا و انگشتان دست سرد می شوند، شما باید روش زیر را انجام دهید:

  • ۱۰ قطره از بلاندونا خالص را با نصف لیوان آب مخلوط کنید
  • این مخلوط را در حدود ۱ قاشق چای خوری در فواصل یک ساعت بنوشید.

۲۲.  اکیناسه

دانشمندان مشاهده کرده اند که حذف باکتری عامل بیماری تیفوئید با استفاده از اکیناسه که به عنوان گل ارغوانی نیز شناخته می شود، ممکن است. این تنها گلی است که در پاییز و تابستان شکوفه می دهد، و یک درمان خوب برای تب تیفوئید است. هندی ها این گیاه را، یکی از بهترین آنتی بیوتیک های طبیعی، می دانند. نماد شفا و قدرت است. استفاده از اکیناسه می تواند سیستم ایمنی شما را به طور طبیعی افزایش دهد. همچنین آن گلو درد و سرماخوردگی معمولی را درمان می کند. این ماده حاوی گلوکز، پتاسیم، آهن، گوگرد، ویتامین A، C و E است.

دقت کنید: اگر نسبت به آن حساسیت دارید از اکیناسه استفاده نکنید.

۲۳. درمان بیماری حصبه یا تب تیفوئید با زغال اخته

خاک مرطوب را در آب و هوای خنک و آفتاب کامل قرار دهید تا این گیاه پس از ۳ سال رشد کند. زغال اخته برای مبارزه با دیابت و تب تیفوئید خوب است. مقدار زیادی ویتامین A و C و پتاسیم دارد.

دقت: برگ های آن را نخورید چرا که حاوی سطح بالایی از تانین هستند که باعث کم خونی و یبوست می شود.

٢٤-  از آلو استفاده کنید

تمرکز ناشی از آلو umeboshi می تواند به شما در پیشگیری از حصبه کمک کند. این به عنوان یکی از ” یکی از درمان های فراموش نشدنی خانگی” در نظر گرفته می شود. می توانید آن را به شکل قرص یا خمیر بخرید.

۲۵. برگ های گشنیز

ثابت شده است که برگ های گشنیز نیروبخش و محرک هستند. آن ها می توانند شکم شما را تقویت کرده و عملکرد آنها را افزایش دهند، نفخ شکم، همچنین تخلیه ادرار را در هنگام کاهش تب افزایش دهند. شما می توانید از برگ های گشنیز به عنوان درمان خانگی برای تب تیفوئید استفاده کنید چون می تواند احساس خنکی را تجربه کنید. عصاره برگ های گشنیز می تواند برای افراد دارای کمبود آهن و ویتامین A، B۱ – ۲ و C مفید باشد.

۲۶. آب برنج

آب برنج برای افراد مبتلا به ویروس معده خوب است. برنج پروتئین هایی دارد که می تواند در طول و بعد از یک بیماری روده را تقویت کند. آب برنج بسیار مرطوب کننده و تسکین دهنده است، بنابراین به منظور کاهش علائم حصبه مورد استفاده قرار می گیرد. دستورالعمل های زیر را انجام دهید.

شما می توانید با نسبت ۱: ۴ آب برنج را با آب معمولی مخلوط کنید کنید. توصیه می شود که حداقل دو بار به اندازه معمول از آب استفاده کنید.

برنج را آبکش کنید. دانه ها را می توان برای استفاده دیگری ذخیره کرد.

آب برنج را به طور مرتب بنوشید تا به طور طبیعی تب تیفوئید را درمان کنید.

۲۷. نارون قرمز

درخت نارون بومی آمریکای مرکزی و شرقی و شرقی کانادا است. درخت نارون قرمز به طور سنتی برای درمان تب تیفوئید مورد استفاده قرار می گیرد. مراحل زیر را انجام دهید:

به طور غیر مستقیم یک یا چند اونس از یک نارون قرمز را به قطعات (با ضخامت یک اندازه)ببرید.

سپس مقداری فلفل قرمز را با یک تکه نازک لیمو به درخت نارون آماده شده اضافه کنید.

همه آن ها را در یک ظرف یک لیتری در آب جوش به مدت ۲۵ دقیقه بجوشانید.

آن را به طور مرتب در دوزهای کم (حدود ۱ لیتر / روز) استفاده کنید.

این درمان به عنوان یکی از بهترین روش های خانگی برای تب تیفوئید در نظر گرفته می شود، اما بسیاری از مردم آن را نمی دانند.

دقت کنید: اگر نسبت به نارون حساس یا بیش از حد حساسیت دارید، از استفاده از آن خودداری کنید. علاوه بر این، زنان باردار و شیرده نباید از این ماده استفاده کنند.

۲۸. درمان بیماری حصبه با آروماتراپی

آروماتراپی یکی از درمان های خانگی برای تب تیفوئید است. برای مثال، روغن اسانس نعناع به طور سنتی برای درمان عفونت با تب، برای مالاریا، وبا و تیفوئید مورد استفاده قرار می گیرد.

علاوه بر این، پزشکان در فرانسه به مردم توصیه کرده اند که از روغن اسانس لیمو برای به دست آوردن اثرات مشابه به عنوان روغن اکالیپتوس برای تب تیفوئید استفاده کنند. این روغن ها توانایی مبارزه با بیماری هایی مانند تیفوئید و مالاریا را دارند.

بیماری حصبه و راه پیشگیری از آن

توصیه هایی برای درمان تب تیفوئید

  • از خوردن گوشت و همچنین چیزهای شیرین برای چند روز اجتناب کنید.
  • غذاهای ساده ای مانند حبوبات با برنج، فرنی، ماهی گریل شده، و سبزیجات خام و یا آب پز استفاده کنید.
  • سوپ کلم و سبزیجات سبز را در رژیم غذایی روزانه خود قرار دهید.
  • از خوردن غذاهای خیابانی غیر بهداشتی اجتناب کنید و سعی کنید غذاها را در خانه بپزید
  • قبل از خوردن غذا یا آشپزی، دستان خود را به طور مناسب بشویید.
  • آب جوشیده و فیلتر شده بنوشید.