رگ های تار عنکبوتی همان رگ های نازک و ریزی هستند که گاهی از زیر پوست خودنمایی می کنند و ظاهر مناسبی در پوست ایجاد نمی کند . واریس برای خانم ها بسیار آزاردهنده است.

همه چیز از یک درد گنگ و احساس خستگی در پا شروع می شود. شاید خیلی از افراد آن را پشت گوش بیندازند و منتظر بنشینند تا روزی این درد برطرف شود غافل از اینکه یکی از سیاهرگ های پایشان روزبه روز گرفتگی بیشتری پیدا می کند و بعد از آن یک روز می بینند قسمتی از پایشان تغییر رنگ داده و متورم شده و به شدت دردناک است.

میزان شیوع این اختلال بین %۵۰ -۱۰ تخمین زده می شود. البته این میزان با بالا رفتن سن افزایش می یابد. زنانی که چندین بارداری و زایمان داشته اند شانس بیشتری دارند و احتمالاً میزان شیوع در جوامع شهری بیش تر از جوامع روستایی است.

علل بروز واریس چیست ؟

ضعف یا آسیب دیدگی دریچه های رگ ها می تواند منجر به واریسی شدن آنها شوند. سرخ رگ ها خون را از قلب به بقیه بافتهای بدن می رسانند و سیاه رگ ها خون را از سرتاسر بدن به قلب برمی گردانند .بنابراین خون دائما در گردش است. برای برگرداندن خون از سرتاسر بدن به قلب، سیاه رگ های پا باید بر جاذبه زمین نیز غلبه کنند. انقباضات عضله های پا همانند پمپ عمل کرده و دیواره الاستیک رگ ها به برگشت خون به قلب، کمک می کند. دریچه های کوچک موجود در سیاه رگ ها با عبور جریان خون به سمت قلب، باز می شود و سپس بسته می شود تا از برگشتن خون جلوگیری کند. اگر این دریچه ها ضعیف شوند یا صدمه ببینند، خون به عقب برگشته و در سیاه رگ محبوس می شود و منجر به کشیدگی یا پیچ خوردگی سیاه رگ می شود.

عوامل زمینه ساز واریسی شدن رگ های پا

سن: خطر واریسی شدن رگ ها با افزایش سن بیشتر می شود. افزایش سن باعث تخریب دریچه های سیاهرگ ها که به تنظیم جریان خون کمک می کنند، می شود. در نهایت این تخریب باعث می شود دریچه ها درست عمل نکرده و اجازه بدهند مقداری از خونی که باید به سمت قلب برود به داخل رگ بازگردد.

جنسیت: زنان بیشتر احتمال دارد که دچار مشکل رگ های واریسی شوند. تغییرات هورمونی در دوران بارداری، پیش از قاعدگی و یائسگی می تواند یک عامل زمینه ساز باشد چرا که هورمون های زنانه باعث شل شدن دیواره سیاهرگ ها می شوند. درمان های هورمونی مانند قرصهای ضد بارداری می توانند احتمال واریسی شدن رگ ها را بیشتر کنند.

بارداری : در بارداری حجم خون در بدن افزایش می یابد. این تغییر به رشد جنین کمک می کند اما علاوه بر آن، یک عارضه ناخوشایند یعنی بزرگ شدن رگ های پا را نیز به دنبال دارد. تغییرات هورمونی در دوران بارداری نیز می تواند در این زمینه نقش داشته باشد.

سابقه خانوادگی : اگر اعضای دیگر خانواده رگ های واریسی داشته باشند احتمال آن در شما بیشتر است.

چاقی : اضافه وزن باعث وارد آمدن فشار بیشتر بر رگ ها می شود.

ایستادن یا نشستن به مدت طولانی: اگر مدت طولانی در یک حالت قرار داشته باشید، جریان خون در سرتاسر بدن به خوبی برقرار نمی شود.

علائم رگ های واریسی چیست؟

رگ های واریسی ممکن است هیچ دردی ایجاد نکنند. علائم آن عبارتند از:

  • آبی یا بنفش شدن رگ ها
  • پیچیده شدن یا برآمدگی رگ ها

هنگامی که رگ های واریسی دردناک می شوند ممکن است علائم زیر را ایجاد کنید:

  • احساس درد یا سنگینی پاها
  • سوزش یا تیر کشیدن عضله پا و ورم پایین پاها
  • تشدید درد پس از نشستن یا ایستادن به مدت طولانی
  • خارش اطراف یک یا چند رگ
  • تغییر رنگ پوست در اطراف رگ واریسی
  • واریس عنکبوتی مشابه رگ های واریسی هستند اما کوچکترند. واریس عنکبوتی به سطح پوست نزدیکتر هستند و اغلب قرمز یا آبی هستند.
  • واریس عنکبوتی در پاها بیشتر ایجاد می شوند اما ممکن است در صورت نیز دیده شوند. اندازه آنها متفاوت بوده و الگوی آن ها شبیه به تار عنکبوت است.

تشخیص واریس

پزشک برای تشخیص وریدهای واریسی، احتمالاً هنگام نشستن یا ایستادن پاها و رگ‌های قابل مشاهده شما را معاینه خواهد کرد. ممکن است از شما درمورد هرگونه درد یا علائمی که دارید، سؤال کنند.

همچنین ممکن است پزشک بخواهد سونوگرافی انجام دهید تا جریان خون را بررسی کند. این یک آزمایش غیر تهاجمی است که از امواج صوتی با فرکانس بالا استفاده می‌کند و به پزشک شما این امکان را می‌دهد تا وضعیت جریان خون در رگ ها را بررسی کند.

بسته به محل درگیری، ممکن است یک ونوگرام برای ارزیابی بیشتر رگ‌ها انجام شود. در طی این آزمایش، پزشک رنگ مخصوصی را به پاها تزریق می‌کند و با اشعه X عکس برداری می‌کند. این رنگ در پرتوهای ایکس ظاهر شده و تصویر بهتری از جریان خون به پزشک می‌دهد.

آزمایش‌هایی مانند سونوگرافی یا ونووگرام به شما اطمینان می‌دهد که درد و تورم در پاها به علت اختلال دیگری مانند لخته خون یا انسداد نیست.

درمان رگ های واریسی

خوشبختانه درمان رگ های واریسی معمولا نیازی به بستری شدن در بیمارستان یا بهبودی طولانی مدت ندارد. به لطف درمان های کم تهاجمی امروزی، می توان درمان را سرپایی انجام داد.

اگر کارهایی مثل ورزش کردن، کاهش وزن، نپوشیدن لباس های تنگ، بالا نگه داشتن پاها و پرهیز از نشستن یا ایستادن طولانی مدت موفقیت آمیز نباشند و درد رگ ها را آرام نکنند، روش های دیگری ممکن است در پیش گرفته شود:

  • درمان واریس توسط لیزر
  • عمل جراحی
  • درمان اسکلروتراپی واریس
  • پوشیدن جوراب های فشاری

چشم انداز افراد مبتلا به واریس

رگ‌های واریسی به طور معمول با گذشت زمان بدتر می‌شوند، حتی اگر برای کنترل و مدیریت درد تغییراتی در سبک زندگی خود ایجاد کنید. خبر خوب اینکه اگرچه ممکن است ناخوشایند باشند، معمولاً هیچ مشکل پزشکی طولانی مدتی ایجاد نمی‌کنند.

در بعضی موارد، واریس می‌تواند منجر به زخم پاها، لخته شدن خون یا التهاب مزمن شود. در صورت شدید بودن وضعیت، احتمال پارگی رگ‌ها وجود دارد.

درمان با قرص گیاهی ونوویتال

 

 

موارد مصرف :

– نارسایی مزمن شبکه سیاهرگی و رفع عـوارض آن از قبیـل اِدم، خارش، درد و احساس سنگینی در پاها، گرفتگی عضله ساق پا
– تقویت دیواره عروق و همچنین پیشگیری از تضعیف آن (پیشگیری و بهبود واریس و هموروئید)

اجزا و مواد مؤثره :

عصـاره دانـه شـاه بلـوط هنـدی: (Aesculus hippocastanum) میلـی گـرم 250 (معادل 50 میلی گرم اسین). این عصـاره حـاوی تـری ترپـن سـاپـونیـن هـا ( اسـین )، فـلاوونوئیـدها، اولیگـومر پروآنتوسیانیدین ها و تانن ها است.

اثرات درمانی و فارماکولوژی:

براسـاس آزمایش های به عمـل آمده، عصـاره دانه شاه بلوط هندی با اثر کاهش نفوذپذیری عروق و بهبود جریان برگشتـی خون سیاهرگی وکاهش آنزیم هـایلیزوزومی، مانع شکسته شدن موکوپلی ساکاریدهای دیـواره مویرگـ ها شده و از تشکیل کیسه های سیاهرگی هموروئید و واریس جلوگیری به عمل می آورد و با ممانعت از انتقال پروتئین، الکترولیت ها و آب به فضای میـان بافتی، مانع ایجاد اِدم در بافت ها می شود بنابراین در ترومای شدید مغز و جمجمه ،جراحت تروماتیک سر و جلوگیری و درمان اِدم بعد از تروما و جراحی کاربرد دارد. (The ABC Clinical Guide To Herbs) مطالعات همچنین تاثیر چشمگیر عصاره دانه این گیاه در بهبود و درمان فلبیت، ترومبوفلبیت و فلبوترومبوز را نشان می دهند.
این عصاره با تقویت دیواره مویرگ ها و رگ های خونی نه تنها از ابتلا به بیماری هایی ماننـد واریـس و همـورویـید جلوگیـری می کند، بلکـه با بازسـازی جراحـات و التهابات عروق و استحکام دیواره رگ های ضعیف، موجب تسریع در درمان می شود.

دستور مصرف:

روزی 2 بار(صبح و عصر)، هر بار یک قرص بعد از غذا با حداقل یک لیوان آب. بهتر است این دارو با رعایت فاصله زمانی از سایر داروها مصرف شود.

تداخلات دارویی:

مورد خاصی گزارش نشده است.

عوارض جانبی:

به طور کلی این فرآورده به خوبی تحمل می شود.
– با رعایت دوز درمانی ارائه شده، عارضه جانبـی مشـاهـده نمـی شود. فقط ندرتا ممکن است عوارضی ماننـد حالت تهوع، سردرد، گیجی و خارش ایجاد شود.

موارد منع مصرف :

– مصـرف آن در افراد با بیمـاری هـای کلیـوی مزمـن ، بیماری های التهابی و عفونی گوارشی و کودکان زیر 12 سال توصـیه نمی شود.

مصرف در بارداری و شیردهی:

به دلیل عـدم وجود اطلاعـات کافی، از مصـرف این فـرآورده در این دوران هاخودداری شود.

نکات قابل توجه :

– به دلیـل احتمـال کاهـش قند خون و عوارض هیپو گلایسمیک، کنترل قند خون صورت گیرد.
– در افراد با بیماری های گوارشی التهابی یا عفونی منع مصرف دارد.
– در نارسایی کبدی و کلیوی مصرف نشود.
– دارو دور از دسترس کودکان نگهداری شود .

شرايط نگهداری :

در دمای کمتر از 30 درجه سانتیگراد، دور از نور و رطوبت نگهداری شود.

شماره ثبت نام: (IRC)

7494817915713532

مقالات علمی مربوط به این محصول :

  1. اثربخشی شاه بلوط هندی درنارسایی مزمن وریدی
  2. اثر عصاره دانه شاه بلوط هندی بر نارسایی مزمن وریدی
  3. توضیحاتی در مورد رگ های واریسی

REFERENCES:

1- PDR for herbal medicines,Fourth Edition (2008),453-57.
2- Commission E Monographs, Therapeutic guide to herbal medicines, (1998), 560-561, 148-149.
3- Blumenthal M., ABC Clinical guide to herbs, (2003),250-258.
4- Zargari ,A., medicinal herbs ,(1370), 523–529.
5- Roteliste (2001), 83013.
6- Martindale the complete drug reference(2014),vol.3,2431- 2432,3647.
7- Benzie IFF,Wachtel-Galor S,Herbal medicine:Biomolecular and Clinical aspects.2nd edition;2011