5496ed1eb4123

با وجود تذکرات زیاد پزشکان و متخصصین اطفال باز هم شاهد اشتباهات دارویی و مصرف خودسرانه دارو برای کودک هستیم.

خیلی وقت‌ها درباره اشتباهاتی که در بیمارستان‌ها رخ می‌دهد شنیده‌ایم؛ اما یک تحقیق جدید نشان می‌دهد، از این اشتباهات در خانه‌ها هم رخ می‌دهد.

به گزارش دکتر سلام به نقل از سایت «واشینگتن پست»، هر 8 دقیقه یک کودک در خانه، داروی اشتباهی دریافت می‌کند. متداول‌ترین اشتباه هم دو برابر دادن دارو به کودک است، یعنی پدر یا مادر، یک دارو را 2 بار به کودکشان می‌دهند و برای همین توصیه می‌شود، والدین هر بار که به فرزندشان دارو می‌دهند، آن را یادداشت کنند.
این‌ها نتیجه یک تحقیق مفصل در آمریکا است که بر اساس اطلاعات سال‌های 2002 تا 2012 انجام شده و نتیجه آن نیز در مجله «Pediatrics» منتشر شده است.
بخشی از نتایج این مطالعه به این شرح است:
–    در مجموع 696 هزار و 937 کودک کوچک‌تر از 6 سال، اشتباهات دارویی خارج از بیمارستان را تجربه کرده‌اند، یعنی به‌طور متوسط 63 هزار و 358 نفر در هرسال یا یکی در هر 8 دقیقه.
–    به‌طور متوسط از هر 10 هزار نفر، 4/26 نفر دچار اشتباه در دادن دارو می‌شود.
–    هر چه کودک کوچک‌تر باشد، اشتباهات بیشتر می‌شوند چون کودکان بزرگ‌تر می‌توانند بگویند، قبلاً این دارو را خورده‌اند.
–    27 درصد اشتباهات مربوط به دو برابر دادن دارو می‌شود؛ دادن دوزهای غلط و دادن داروهای اشتباهی هم از دیگر خطاهای والدین است.
–    درمجموع فقط 1/5 درصد از کودکان در اثر این اشتباهات کارشان به دکتر و بیمارستان کشیده شده و 25 کودک هم جان خود را ازدست‌داده‌اند.

منبع:سلامانه