cookie

پژوهشهای جدید یاد آوری میکند که لبنیات پرچرب ضرر ندارد و بسیاری از متخصصین تغذیه، نباید اشخاصی که اضافه وزن دارد تشویق به خوردن ماست کم چرب کنند، شاید از برخی جهات، به لبنیات کم چرب برتری داشته باشند! حتماً خیلی تعجب کرده اید و پیش خود گفته اید که چطور چنین چیزی ممکن است!!

در یک تحقیق که در دانشگاه Tufts بر روی رژیم غذایی ۱۲۰ هزار داوطلب صورت گرفت، مشخص شد که افرادی که از لبنیات بدون چربی یا کم چرب مثل ماست و پنیر کم چرب استفاده می کنند، به میزان قابل توجهی از کربوهیدرات بیشتری استفاده می کنند. این در حالیست که کسانی که از لبنیات پرچرب استفاده کرده بودند، کربوهیدرات کمتری هم مصرف کرده بودند.

بنابر اظهارات دکتر داریوش مظفریان، اگر هدف ما کاهش وزن باشد، نباید تمام تمرکز خودمون رو بر روی مصرف لبنیات کم چرب قرار بدهیم زیرا این کار باعث می شود که برای جبران کمبود چربی در لبنیات و کمتر بودن انرژی مصرفی، به زیاده روی در مصرف کربوهیدرات سوق پیدا کنیم. معمولاً هم این کربوهیدرات رو با مصرف انواع بیسکویت ها و مواد خوراکی شیرین تأمین می کنیم که مسلماً به افزایش وزن می انجامد.

و اما در یک مطالعه دیگر که در دانشگاه Lund سوئد بر روی ۲۷ هزار نفر انجام شد، افرادی که از لبنیات پرچرب استفاده کرده بودند، ۲۳٪ کمتر در معرض ابتلا به دیابت نوع ۲ قرار داشتند اما مصرف لبنیات بدون چربی یا کم چرب، چنین نتیجه ای رو به دنبال نداشت. به نظر می رسد که نوع خاصی از اسیدهای چرب دست در دست یک سری مواد مغذی دیگر که در لبنیات یافت می شوند، داده و از بروز دیابت نوع ۲ جلوگیری می کنند.

کلام آخر:

شاید باورش سخت باشد اما وقتی که صحبت از مصرف لبنیات می شود، شواهد دال بر اینکه کم چرب بودن به معنی بهتر بودن است، بسیار کم هستند. اما شواهد زیادی وجود دارند که نشان می دهند که لبنیات کم چرب و پرچرب تقریباً یکسان می باشند و حتی در مواردی گفته می شود که لبنیات پرچرب بهتر از لبنیات کم چرب است. یک نکته رو هم فراموش نکنید و اون اینکه وقتی که چربی لبنیات رو کم می کنند، برای جبران طعم از دست رفته محصول، به اون شکر اضافه می نمایند تا خوشمزه تر شود و لذا در واقع به جای چربی، شکر بیشتری مصرف می کنید و در نتیجه نمی تواند اثر چندان مطلوبی بر برنامه کاهش وزن شما داشته باشد. همچنین، به یاد داشته باشید که زیاده روی در مصرف هیچ ماده غذایی صحیح نمی باشد، حتی اگر اون ماده غذایی به عنوان یک ماده غذایی سالم شناخته شده باشد. تعادل کلید سلامتی است.

منبع : yeka.ir