با پیچیدگی زمینه های زندگی بشر در شهرهای صنعتی جدید، نیاز به همزیستی انسان و حیوان دوباره پدید آمده است. این بار حیوانات نه تنها به عنوان منبع غذا یا سرگرمی، بلکه به عنوان همدم و عضوی از خانواده به زندگی مردم بازگشته اند.
این بدان معناست که هر شخصی که احساس تنهایی میکند و به مونس نیاز دارد یا از برقراری ارتباط با دیگران ناتوان است حیوانات رام شده و دوست داشتنی را وارد محیط زندگی خود کرده و از حضور آنها برای حل مشکل تنهایی یا ابراز احساسات و عواطف خود استفاده میکنند.
در مسئله نگهداری از حیوانات، توجه به سلامت حیوان امری مهم تلقی میشود که بیاعتنایی به این امر مهم ممکن است مشکلات جدی برای حیوان و انسان به وجود بیاورد.
بیمارستان دامپزشکی شبانه روزی دکتر تقی پور یکی از بهترین مراکز درمانی حیوانات خانگی در تهران است که با در اختیار داشتن کادر مجرب و متخصص می تواند، بهترین خدمات را به صورت 24 ساعته ارائه دهد.
حال شاید برایتان سوال شود که بیماری حیوان برای انسان ها چه مشکلاتی به وجود میآورد؟ آیا بیماری حیوانات به انسان ها قابل انتقال است؟
در ادامه جواب این سوال را خواهیم داد اما نکته مهم این است که اگر در تهران زندگی میکنید و در حال نگهداری از حیوان خانگی هستید حتما باید یک دامپزشکی خوب پیدا کنید تا در صورت لزوم سریعا حیوان خود را به بیمارستان حیوانات ببرید.
تفاوت بیمارستان دامپزشکی و کلینیک
بسیاری از افراد نسبت به تفاوت بیمارستان دامپزشکی و کلینیک دامپزشکی آگاهی ندارند. بیایید تفاوت این دو را با مثال بیمارستان و کلینیک درمانگاه انسان ها مقایسه کنیم، حتما میدانید که امکانات موجود در بیمارستانها به مراتب بیشتر از درمانگاهها است.
گاهی برایمان پیش آمده که به درمانگاه مراجعه میکنیم و دکتر بعد از معاینات دستور میدهد که سریعا بیمار به بیمارستان منتقل شود. این بدان معنا نیست که دکتر توان درمان بیمار را ندارد، بدان معناست که برای درمان به امکانات بیشتری نیاز است.
حال وقتی حیوان دلبندتان به بیماری مبتلا میشود و شما به کلینیک دامپزشکی مراجعه میکنید ممکن است دامپزشک بعد از معاینه از شما بخواهد که حیوان را بیمارستان حیوانات در تهران ببرید. در نتیجه بهتر است وقت را تلف نکنید و از همان ابتدا به بیمارستان دامپزشکی مراجعه کنید.
بخش های بیمارستان حیوانات در تهران
دیگر تفاوت عمده بین بیمارستان دامپزشکی و کلینیک ها این است که معمولا در کلینیک ها بخش های زیادی وجود ندارد اما در بیمارستان شاهد بخش هایی چون جراحی، رادیولوژی، معاینات چشم، دندانپزشکی، اکو قلب، icu، آزمایشگاه، داروخانه و… هستیم.
این امر سبب میشود تا دوره درمان حیوانات با سرعت بیشتری انجام شود، زیرا بیمارستان حیوانات در تهران از بخش های زیادی تشکیل شده تا در صورت لزوم ارائه خدمات به بهترین شکل صورت گیرد.
آیا بیماری حیوانات به انسان ها قابل انتقال است؟
حال میخواهیم به سوالی که در ابتدای مطلب مطرح شد برگردیم، شاید نسبت به بسیاری از بیماری ها که به انسان منتقل میشود آگاهی نداشته باشید. تمام حیوانات خانگی ممکن است حامل میکروب هایی باشند که میتوانند به انسان منتقل شوند و فرد را با مشکل مواجه کند.
این بیماری ها میتوانند افراد را به طرق مختلف تحت تاثیر قرار دهند. بیماری های این چنینی در کودکان خردسال، نوزادان، زنان باردار و کسانی که به دلیل بیماری سیستم ایمنی ضعیفی دارند میتواند بسیار خطرناک باشد.
در نتیجه توصیه میشود با مشاهده علائم بیماری در حیوانات سریعا به بیمارستان حیوانات در تهران مراجعه کنید تا در اسرع وقت برای تشخیص و درمان بیماری حیوان اقدامات لازم صورت گیرد.
در ادامه به برخی از بیماری هایی که توسط حیوانات به انسان منتقل میشود و با دیدن علائم در حیوان باید قبل از سرایت بیماری سریعا حیوان را به بیمارستان حیوانات در تهران ببرید اشاره میکنیم.
کمپیلوباکتر چیست؟
حیواناتی که حامل کمپیلوباکتر ژژونی هستند باعث اسهال، درد شکم و تب در انسان میشوند. این باکتری ها میتوانند در دستگاه گوارش سگ ها، گربه ها، همسترها، پرندگان و برخی دیگر از حیوانات وجود داشته باشند.
ممکن است انسان از طریق تماس با آب آلوده، مدفوع، گوشت نیم پز یا شیر غیرپاستوریزه آلوده شود. هر ساله بیش از 2 میلیون مورد عفونت کمپیلوباکتر در ایالات متحده وجود دارد و کمپیلوباکتر ژژونی عامل اصلی ورم گوارشی محسوب میشود.
هاری
سگ های هار علائمی را نشان میدهند که در سگ های معمولی نمیبینید. این علائم شامل تغییرات در رفتار سگ، از جمله اضطراب شدید یا بی حوصلگی شدید است. این تغییر در خلق و خوی حیوان خانگی شما حتی میتواند منجر به تشنج شود.
سگ هار میتواند ناگهان به کوچکترین تحریکی واکنش نشان دهد. همچنین او هر روز بیمار میشود و علائم شدیدتری از خود بروز میدهد.
اگر علائمی چون حساسیت و تنفر از نور و صدای بلند، ناتوانی در حرکت، ضعف و نداشتن اشتها، تمایل به زندگی در محیط های تاریک و بیزاری از نوازش از سگ مشاهده کردید بهتر است هرچه زودتر به بیمارستان حیوانات در تهران مراجعه کنید تا علت این رفتارهای سگ تشخیص داده شود.
برای ورود به سایت بیمارستان دامپزشکی می توانید وارد taghipourhospital.com شوید و یا عبارت بیمارستان دامپزشکی دکتر تقی پور را در گوگل سرچ کنید.
بیماری هاری معمولا از طریق گاز گرفتن انسان و یا زخم آلوده به آب دهان حیوان به انسان منتقل میشود.
سگ، خفاش، گربه، روباه، راکون و اسکون حیواناتی هستند که امکان دارد دارای ویروس هاری باشند.
توکسوپلاسموز چیست؟
این بیماری پس از تماس با انگل موجود در مدفوع گربه رخ میدهد. در اکثر افراد سالم، عفونت توکسوپلاسموز هیچ علامتی ایجاد نمیکند. هنگامیکه علائم ظاهر میشوند، میتوانند شامل تورم غدد لنفاوی، خستگی، بدن درد، تب، گلودرد و بثورات پوستی باشند.
توکسوپلاسموز میتواند باعث سقط جنین، زایمان زودرس، بیماری جدی و نابینایی در نوزادان شود. زنان باردار از تماس با سطل زباله در خیابان خودداری کنند، افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف به دلیل بیماری هایی مانند HIV یا سرطان در معرض خطر عوارض جدی عفونت توکسوپلاسموز هستند.
عفونت پوستی ناشی از کرم
این نوع کرم باعث عفونت پوستی ناشی از انواع قارچ های موجود در خاک و پوست انسان و حیوانات خانگی میشود. ممکن است کودکان با لمس حیوانات آلوده مانند گربه و سگ دچار این بیماری شوند.
کرم حلقوی پوست معمولا باعث ایجاد یک زخم گرد و خشک با علائم پوسته پوسته و حاشیه برجسته و قرمز با مرکز مشخص میشود.
زمانیکه این بیماری پوست سر را درگیر کند احتمالا با علائمی مانند ریزش مو در برخی نواحی سر و قرمز شدن پوست سر همراه خواهد بود، درمان کرم حلقوی در ناحیه سر شامپو و یا داروهای خوراکی و کرم مخصوص است.
توصیه میشود از چکاپ های دوره ای برای بررسی سلامت حیوانتان غافل نشوید و جهت اطمینان از سالم بودن حیوان به بیمارستان حیوانات در تهران مراجعه کنید.
تب طوطی
این یک بیماری عفونی حاد یا مزمن است که از پرندگان به ویژه طوطی به انسان منتقل میشود و علائمی شبیه ذات الریه ایجاد میکند. عامل این بیماری کلامیدیا پسیتاسی است که درمان آن با تتراسایکلین انجام میشود که توسط طوطی ها، ماکائوها و کاکاتیل ها منتقل میشود.
سخن پایانی
در این مطلب نکات مهمی درباره بیمارستان حیوانات در تهران بیان شد، امیدواریم این مطالب برایتان مفید باشد و نسبت به سلامت حیوانات با جدیت بیشتری برخورد کنید.