141222131348_1_900x600
وقتی شب هنگام و گوشی به دست سراغ رختخواب می روید و تا پاسی از شب را با آن مشغول هستید و از زمان خوابتان می زنید نمی دانید چه آسیب هایی به سلامتی تان وارد می کنید این عادت بسیاری از افراد جامعه ما شده است که بسیار مضر و آسیب رسان به مغز آن هاست!

از چک کردن ایمیل گرفته تا سر زدن به فیسبوک و اینستاگرام یا خواندن اخبار آخر شب همه و همه از جمله کارهایی هستند که باعث می شوند تلفن های همراه در رخت خواب هم همراه ما باشند. اما بنا به دلایل علمی بهتر است این عادت را ترک کرد.

به گفته محققان، تلفن های هوشمند نوزی آبی رنگ گسیل می کنند که باعث گیج شدن ذهن شده و در این شرایط انسان تصور می کند در یک منطقه زمانی متفاوت حضور دارد. حتما چنین تجربه ای برایتان آشناست.

فرض کنید بسیار خسته هستید و تصمیم میگیرید که استراحت کنید، اما ناگهان به یاد می آورید که باید ایمیلتان را چک کنید. پس از این کار ناگهان متوجه می شوید که تا حد زیادی از خستگیتان کم شده و تصمیم می گیرید سری به شبکه های مجازی بزنید و به این ترتیب در حالی که در ابتدا بسیار خسته بودید، اما چند ساعتی را با تلفن هوشمندتان مشغول می شوید. این اثر در طول موج های بین 480 تا 500 نانومتر به اوج خود می رسد و برای اینکه بتوانید مقایسه بهتری داشته باشید، باید خدمتتان عرض کنیم که طول موج گسیل شده از یک آیفون 6 در حدود 550 نانومتر است. نور آبی باعث می شود ترشح هورمون ملاتونین به تعویق بیفتد.

این هورمون به مغز انسان یادآوری می کند چه زمانی فرد باید به خواب برود. نور آبی گسیل شده از تلفن های هوشمند مغز انسان را قانع می کنند که هنوز برای ترشح هورمون ملاتونین زود است و به این ترتیب چرخه خواب انسان را به هم می زنند. البته این تنها تلفن های هوشمند نیستند که چنین نوری ساتع می کنند و می توان آن را در تلویزیون ها و نمایشگر تبلت ها نیز مشاهده کرد.