ویتامین های دوران حاملگی نمک در دوران حاملگی مصرف پروتئین مسمومست حاملگی کالری دوران بارداری دوران بارداری

تغذیه صحیح مادر در دوران بارداری و شیردهی باعث سلامتی جسمی و ذهنی نوزاد می گردد و همچنین باعث تشکیل ذخیره مواد معدنی در بدن مادر خواهد شد که ایجاد این ذخیره در بدن مادر مسبب شیردهی بهتر او خواهد بود. بنابراین مادران در دوران بارداری باید از تغذیه خوب و کافی استفاده کنند و عدم استفاده صحیح از غذا باعث تولد نوزاد کم وزن و مستعد بیماری های مختلف می شود.
توجه به نوع پروتئین مصرفی، مواد معدنی و ویتامین های مختلف در این دوران از اهمیت خاصی برخوردار است. انرژی لازم در دوران بارداری مخصوصا در نیمه دوم حاملگی، 300 کالری بیش از دوران عادی زندگی است. پروتئین مصرفی نیز 30 گرم در روز بیشتر از مقدار نیاز عادی است که دو سوم آن از منابع حیوانی مثل گوشت، شیر، تخم مرغ، پنیر، ماهی و یک سوم بقیه از منابع گیاهی مثل نان و حبوبات باید تامین شود. مصرف مواد معدنی مخصوصا آهن، کلسیم و نمک لازم است.
آهن مورد نیاز باید از طریق مصرف غذاهایی مثل جگر، قلوه، گوشت، عدس، باقلا و میوه های خشک مثل انجیر، بادام و سبزیها مثل اسفناج، جعفری و لوبیا سبز تامین گردد و در صورت نیاز بیشتر از طریق تجویز دارو بوسیله پزشک تامین می شود.
کلسیم 5/1 برابر مقدار مصرف عادی مورد نیاز است. زیرا برای تشکیل استخوانها و دندانها لازم می باشد که از طریق مصرف شیر و فرآورده های آن مثل پنیر و ماست تامین می شود.
مصرف نمک در دوران حاملگی به توجه خاص نیاز دارد زیرا در مواقعی که زن باردار اضافه وزن بیشتر از حد طبیعی پیدا کرده و یا مایع در بافتها جمع شده و ورم پدیدار گشته باید مصرف نمک کاهش یابد زیرا باعث مسمومیت حاملگی می شود. بنابراین توصیه می شود از نمک بعنوان مزه غذاها استفاده و از خوردن نمک اضافی همراه با غذا پرهیز شود.
بجز کلسیم و آهن، مادران باردار به عناصری چون ید، فسفر، روی، منیزیم و غیره بیش از مواقع عادی نیاز دارند.
ویتامینها برای سلامتی نوزاد ضروری است. شیر، لبنیات و میوه جات حاوی ویتامین های لازم می باشند که همراه با آن از ویتامین D , A دارویی توسط تجویز پزشک نیز می توان استفاده کرد.

این مطلب توسط  مجله پزشکی دکتر سلام تهیه شده است. استفاده از آن فقط با ذکر منبع دکتر سلام(hiDoctor.ir) مجاز می باشد

ارسال شده در 22 خرداد 1395 توسط دکتر سلام با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • مراقبت از بدن در برابر نقرس
  • بررسی دلایل بروز نفخ
  • مهم ترین دلایل کاهش میل جنسی
  • درباره درمان های چربی خون بیشتر بدانیم
  • چطور اضطراب بر شخصیت انسان تاثیر می گذارد؟
  • بررسی بیماری های ناشی از دریافت خون آلوده
  • آیا خانمهای باردار باید زیاد ماهی بخورند؟
  • مواد غذایی که به تقویت شیر مادر کمک میکند
  • محبوبترین ها

  • تاثیر تغذیه بر کنترل بیش فعالی
  • از رژیم غذایی وگان چه می دانید؟
  • دانستنی هایی پیرامون میوه خشک
  • با خوراکی های سبز رنگ حافظه خود را تقویت کنید
  • بهترین ترفندهای غذاهایی برای کاهش مصرف نمک
  • رفع التهابات و زخم های گوارشی
  • کره بادام زمینی چاق کننده قوی است
  • نکته ای که عامل چاق شدن شما می شود
  • رپورتاژ

  • چشمانی زیبا و گیرا با پپتیدها!
  • همه چیز درباره کم‌خونی
  • کلینیک سیب سرخ -گونه‌گذاری،فرم‌دهی چانه، برجسته‌سازی لب
  • لبخندی کودکانه با دندان هایی سالم
  • طعم چهره ای نو را بچشید
  • الو دکتر

    تلگرام دکتر سلام
    نخ دندان ارکید
    دکتر هومن عشقی

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است