دکتر گوگانی
دکتر صابر سید گوگانی
متخصص ارتودنسی
کلینیک سیب سرخ
دکتر داوود مقامی
هایفو:لیفت صورت بدون جراحی
کلینیک صدف
دکتر فرح آل قیس
متخصص کاشت و پیوند مو
بیوتی لیزر
بیوتی‌لیزر
دکتر کیان‌پیشه
ایران نوین
کلینیک ایران نوین
کاشت مو
دکتر نوروزعلی
دکتر علیرضا نوروزعلی
جراح - دندانپزشک
دکتر علیرضا فقیهی
دکتر علیرضا فقیهی
متخصص گوش و حلق وبينى
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک
دکتر عباسی
دکتر محسن عباسی
متخصص جراحی دهان، فک و صورت، ایمپلنتولوژیست
دیبا
کلینیک تخصصی دیبا
کلینیک دندانپزشکی رویال
کلینیک دندانپزشکی رویال
دکتر شاهین شمس
دکتر شاهین شمس
متخصص جراحی فک و صورت
دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
جراح و متخصص پوست و مو ، لیفت با نخ
دکتر بابایی
دکتر بابایی
متخصص پوست،مو، زیبایی، لیزر

 مضرات زولبیا بامیه مصرف زولبیا بامیه عوارض زولبیا بامیه زولبیا بامیه

 سعی کنید هنگام خرید زولبیا و بامیه در صورت شفاف بودن رنگ آن ها اقدام به خرید کنید و از تهیه زولبیا و بامیه تیره رنگ خوداری کنید چون می تواند حاوی مواد سمی و مضر برای سلامتی تان باشد

معاون اداره کل نظارت بر فرآورده های غذایی سازمان غذا و دارو، گفت: هنگام خرید زولبیا و بامیه به رنگ آن توجه کنید چرا که هر چه این شیرینی تیره‌تر و سوخته‌تر باشد نشانه مرغوبیت آن نیست.

دکتر سهیل اسکندری اظهارداشت: شیرینی هایی مثل زولبیا و بامیه که عموما در ماه مبارک رمضان مصرف بیشتری دارند در سطح عرضه به دو صورت مشاهده می شوند. حالت نخست و معمول آن تولیداتی است که به روش سنتی و تحت نظارت صنوف فعالیت می کنند و نظارت بر کیفیت و بهداشت آن را بهداشت محیط عهده دار است، و در حال حاضر نیز بیشترین تولیدات را همین اماکن به عهده دارند.

وی افزود: روش تولید دیگر صنعتی است که تحت مجوز معاونت های غذا و دارو و با حضور مسئولین فنی و رعایت تمامی ضوابط مربوط این نوع خوراکی هاست که قطعا از سلامت بیشتری برخوردار است. اگر چه توصیه تغذیه ای ما همواره به مصرف حداقلی مواد شیرین باز می گردد به مصرف کنندگان پیشنهاد می کنیم برای جلوگیری از امراض احتمالی به هنگام خرید زولبیا و بامیه به رنگ آن توجه کنند چرا که هر چه زولبیا و بامیه تیره‌تر و سوخته‌تر باشد نشانه مرغوبیت آن نیست بلکه بیانگر آن است که در روغن بیشتر جوشیده و حرارت بیشتری دیده، در نتیجه حاوی مواد سمی بیشتری است.

اسکندری گفت: استفاده از رنگ های غیر متعارف یا زعفران تقلبی نیز باعث ایجاد رنگ های تیره و غیر متعارف (قرمز) در زولبیا و بامیه می شود.

وی ادامه داد: این فرآورده‌ها باید دارای فاکتورهای فیزیکی و شیمیایی قابل قبول باشند تا سلامت مصرف‌کننده را به خطر نیاندازد. وجود پراکسید و ترکیبات ناشی از استفاده از روغن نامناسب، حرارت بالا و استفاده مکرر و بیش از حد مجاز روغن باعث ایجاد رادیکال‌های آزاد بیشتری می‌شود که این رادیکال‌ها نه تنها منجر به فساد مواد غذایی می‌گردد بلکه در اثر استفاده دراز مدت، به بافت‌های بدن آسیب رسانده و عاملی برای ایجاد سرطان، بیماری‌های التهابی، آترواسکلروز، پیری و…، می‌شود.

اسکندری با تاکید بر این مطلب که زولبیا و بامیه باید در جعبه های بهداشتی دارای پروانه ساخت مورد تایید سازمان غذا ودارو است بسته بندی گردد، گفت: از خرید زولبیا و بامیه از دست فروشان، سوپر مارکت و لبنیاتی ها خودداری و این نوع شیرینی فقط از قنادی ها و شیرینی فروشی های مسقف و دارای پروانه کسب و معتبر یا ترجیحا دارای شناسه نظارت بهداشتی خریداری شود.

وی افزود: بالا بودن میزان قند در زولبیا و بامیه بهتر است در ماه مبارک رمضان از ترکیبات طبیعی مانند خرما و رطب در زمان افطار استفاده شود و در مصرف زولوبیا و بامیه در حد زیاد خودداری گردد تا در پایان ماه مبارک رمضان افراد دچار اضافه وزن نگردند.

اسکندری تاکید کرد: واحدهای شناسه نظارت تحت پوشش معاونت غذا ودارو در اولویت نظارت جهت رعایت اصول بهداشتی هستند و این معاونت ضمن بازدید و نمونه برداری مستمر با واحدهای متخلف برخورد قانونی انجام می دهد. ضمناً چاپ برچسب حاوی نشانگر رنگی تغذیه ای بر روی محصولات غذایی و آشامیدنی که از ابتدای سال ۹۵ اجباری است، می تواند یک راهنمای مناسب برای خریداران جهت انتخاب محصول سالم تر از نظر میزان قند، چربی و نمک باشد.

مهر

 

5 1000
ارسال شده در 7 تیر 1395 توسط با موضوع تغذیه
پيلتن شاپ

مطالب پیشنهادی

کلینیک صدف
دندانپزشکی دکترسلام

درباره ی دکتر سلام

مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

خبرنامه

با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما پذیرش آگهی
x