مضرات زولبیا بامیه مصرف زولبیا بامیه عوارض زولبیا بامیه زولبیا بامیه

 سعی کنید هنگام خرید زولبیا و بامیه در صورت شفاف بودن رنگ آن ها اقدام به خرید کنید و از تهیه زولبیا و بامیه تیره رنگ خوداری کنید چون می تواند حاوی مواد سمی و مضر برای سلامتی تان باشد

معاون اداره کل نظارت بر فرآورده های غذایی سازمان غذا و دارو، گفت: هنگام خرید زولبیا و بامیه به رنگ آن توجه کنید چرا که هر چه این شیرینی تیره‌تر و سوخته‌تر باشد نشانه مرغوبیت آن نیست.

دکتر سهیل اسکندری اظهارداشت: شیرینی هایی مثل زولبیا و بامیه که عموما در ماه مبارک رمضان مصرف بیشتری دارند در سطح عرضه به دو صورت مشاهده می شوند. حالت نخست و معمول آن تولیداتی است که به روش سنتی و تحت نظارت صنوف فعالیت می کنند و نظارت بر کیفیت و بهداشت آن را بهداشت محیط عهده دار است، و در حال حاضر نیز بیشترین تولیدات را همین اماکن به عهده دارند.

وی افزود: روش تولید دیگر صنعتی است که تحت مجوز معاونت های غذا و دارو و با حضور مسئولین فنی و رعایت تمامی ضوابط مربوط این نوع خوراکی هاست که قطعا از سلامت بیشتری برخوردار است. اگر چه توصیه تغذیه ای ما همواره به مصرف حداقلی مواد شیرین باز می گردد به مصرف کنندگان پیشنهاد می کنیم برای جلوگیری از امراض احتمالی به هنگام خرید زولبیا و بامیه به رنگ آن توجه کنند چرا که هر چه زولبیا و بامیه تیره‌تر و سوخته‌تر باشد نشانه مرغوبیت آن نیست بلکه بیانگر آن است که در روغن بیشتر جوشیده و حرارت بیشتری دیده، در نتیجه حاوی مواد سمی بیشتری است.

اسکندری گفت: استفاده از رنگ های غیر متعارف یا زعفران تقلبی نیز باعث ایجاد رنگ های تیره و غیر متعارف (قرمز) در زولبیا و بامیه می شود.

وی ادامه داد: این فرآورده‌ها باید دارای فاکتورهای فیزیکی و شیمیایی قابل قبول باشند تا سلامت مصرف‌کننده را به خطر نیاندازد. وجود پراکسید و ترکیبات ناشی از استفاده از روغن نامناسب، حرارت بالا و استفاده مکرر و بیش از حد مجاز روغن باعث ایجاد رادیکال‌های آزاد بیشتری می‌شود که این رادیکال‌ها نه تنها منجر به فساد مواد غذایی می‌گردد بلکه در اثر استفاده دراز مدت، به بافت‌های بدن آسیب رسانده و عاملی برای ایجاد سرطان، بیماری‌های التهابی، آترواسکلروز، پیری و…، می‌شود.

اسکندری با تاکید بر این مطلب که زولبیا و بامیه باید در جعبه های بهداشتی دارای پروانه ساخت مورد تایید سازمان غذا ودارو است بسته بندی گردد، گفت: از خرید زولبیا و بامیه از دست فروشان، سوپر مارکت و لبنیاتی ها خودداری و این نوع شیرینی فقط از قنادی ها و شیرینی فروشی های مسقف و دارای پروانه کسب و معتبر یا ترجیحا دارای شناسه نظارت بهداشتی خریداری شود.

وی افزود: بالا بودن میزان قند در زولبیا و بامیه بهتر است در ماه مبارک رمضان از ترکیبات طبیعی مانند خرما و رطب در زمان افطار استفاده شود و در مصرف زولوبیا و بامیه در حد زیاد خودداری گردد تا در پایان ماه مبارک رمضان افراد دچار اضافه وزن نگردند.

اسکندری تاکید کرد: واحدهای شناسه نظارت تحت پوشش معاونت غذا ودارو در اولویت نظارت جهت رعایت اصول بهداشتی هستند و این معاونت ضمن بازدید و نمونه برداری مستمر با واحدهای متخلف برخورد قانونی انجام می دهد. ضمناً چاپ برچسب حاوی نشانگر رنگی تغذیه ای بر روی محصولات غذایی و آشامیدنی که از ابتدای سال ۹۵ اجباری است، می تواند یک راهنمای مناسب برای خریداران جهت انتخاب محصول سالم تر از نظر میزان قند، چربی و نمک باشد.

مهر

 

5 1000
ارسال شده در 7 تیر 1395 توسط با موضوع تغذیه | 332 بازدید

پیشنهاد سردبیر

  • استفاده از ژیلت های ارزان قیمت چه عوارضی دارد
  • ماده غذایی که شکر آنها مقدارش خیلی زیاد است
  • فواید ارزن را بهتر بشناسیم
  • لیستی از غذاهای سالم که سبب تقویت ریه می شوند
  • با کمک فویل آلومینیوم با درد خداحافظی کنید
  • تشدید مشکلات کبدی با این خوردنی ها
  • برای رسیدن به خوشبختی در زندگی بخوانید
  • نقش بحرانی سالمندان 1
  • محبوبترین ها

  • مقابل پارکینسون بایستید
  • اختلالات پوستی در سنین بالا
  • تجربه عمری دراز با این ویتامین
  • ورزش های مناسب برای افراد مسن
  • باید به پیری نگاهی مثبت داشت
  • آلزایمر و هذیان گویی دو عضو جدایی ناپذیر
  • تهدید آلزایمر برای سالخوردگان تنها
  • سالمندان و اختلالات خواب
  • رپورتاژ

  • چشمانی زیبا و گیرا با پپتیدها!
  • چرا محصولات ارگانیک استفاده کنیم؟
  • لیزر بهترین روش در مشکلات دندان های مصنوعی و خانم‌های باردار
  • لیفتینگ با نخ
  • استحکام وسلامت استخوان فک= نجات دندان های لق
  • الو دکتر

    دکتر هومن عشقی
    نخ دندان ارکید
    تلگرام دکتر سلام

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما