25833

 سعی کنید هنگام خرید زولبیا و بامیه در صورت شفاف بودن رنگ آن ها اقدام به خرید کنید و از تهیه زولبیا و بامیه تیره رنگ خوداری کنید چون می تواند حاوی مواد سمی و مضر برای سلامتی تان باشد

معاون اداره کل نظارت بر فرآورده های غذایی سازمان غذا و دارو، گفت: هنگام خرید زولبیا و بامیه به رنگ آن توجه کنید چرا که هر چه این شیرینی تیره‌تر و سوخته‌تر باشد نشانه مرغوبیت آن نیست.

دکتر سهیل اسکندری اظهارداشت: شیرینی هایی مثل زولبیا و بامیه که عموما در ماه مبارک رمضان مصرف بیشتری دارند در سطح عرضه به دو صورت مشاهده می شوند. حالت نخست و معمول آن تولیداتی است که به روش سنتی و تحت نظارت صنوف فعالیت می کنند و نظارت بر کیفیت و بهداشت آن را بهداشت محیط عهده دار است، و در حال حاضر نیز بیشترین تولیدات را همین اماکن به عهده دارند.

وی افزود: روش تولید دیگر صنعتی است که تحت مجوز معاونت های غذا و دارو و با حضور مسئولین فنی و رعایت تمامی ضوابط مربوط این نوع خوراکی هاست که قطعا از سلامت بیشتری برخوردار است. اگر چه توصیه تغذیه ای ما همواره به مصرف حداقلی مواد شیرین باز می گردد به مصرف کنندگان پیشنهاد می کنیم برای جلوگیری از امراض احتمالی به هنگام خرید زولبیا و بامیه به رنگ آن توجه کنند چرا که هر چه زولبیا و بامیه تیره‌تر و سوخته‌تر باشد نشانه مرغوبیت آن نیست بلکه بیانگر آن است که در روغن بیشتر جوشیده و حرارت بیشتری دیده، در نتیجه حاوی مواد سمی بیشتری است.

اسکندری گفت: استفاده از رنگ های غیر متعارف یا زعفران تقلبی نیز باعث ایجاد رنگ های تیره و غیر متعارف (قرمز) در زولبیا و بامیه می شود.

وی ادامه داد: این فرآورده‌ها باید دارای فاکتورهای فیزیکی و شیمیایی قابل قبول باشند تا سلامت مصرف‌کننده را به خطر نیاندازد. وجود پراکسید و ترکیبات ناشی از استفاده از روغن نامناسب، حرارت بالا و استفاده مکرر و بیش از حد مجاز روغن باعث ایجاد رادیکال‌های آزاد بیشتری می‌شود که این رادیکال‌ها نه تنها منجر به فساد مواد غذایی می‌گردد بلکه در اثر استفاده دراز مدت، به بافت‌های بدن آسیب رسانده و عاملی برای ایجاد سرطان، بیماری‌های التهابی، آترواسکلروز، پیری و…، می‌شود.

اسکندری با تاکید بر این مطلب که زولبیا و بامیه باید در جعبه های بهداشتی دارای پروانه ساخت مورد تایید سازمان غذا ودارو است بسته بندی گردد، گفت: از خرید زولبیا و بامیه از دست فروشان، سوپر مارکت و لبنیاتی ها خودداری و این نوع شیرینی فقط از قنادی ها و شیرینی فروشی های مسقف و دارای پروانه کسب و معتبر یا ترجیحا دارای شناسه نظارت بهداشتی خریداری شود.

وی افزود: بالا بودن میزان قند در زولبیا و بامیه بهتر است در ماه مبارک رمضان از ترکیبات طبیعی مانند خرما و رطب در زمان افطار استفاده شود و در مصرف زولوبیا و بامیه در حد زیاد خودداری گردد تا در پایان ماه مبارک رمضان افراد دچار اضافه وزن نگردند.

اسکندری تاکید کرد: واحدهای شناسه نظارت تحت پوشش معاونت غذا ودارو در اولویت نظارت جهت رعایت اصول بهداشتی هستند و این معاونت ضمن بازدید و نمونه برداری مستمر با واحدهای متخلف برخورد قانونی انجام می دهد. ضمناً چاپ برچسب حاوی نشانگر رنگی تغذیه ای بر روی محصولات غذایی و آشامیدنی که از ابتدای سال ۹۵ اجباری است، می تواند یک راهنمای مناسب برای خریداران جهت انتخاب محصول سالم تر از نظر میزان قند، چربی و نمک باشد.

مهر

 

5 1000
ارسال شده در 7 تیر 1395 توسط با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • اطلاعاتی کامل در ارتباط با آریتمی های بطنی قلب
  • صحبت از بچه با همسر
  • مکمل منیزیم را بصورت خودسرانه مصرف نکنید
  • با خود مراقبتی به موفقیت ها برسید
  • ترفندی جدید برای مهار طاسی و ریزش مو
  • شیوه فکر کردن شما با طول انگشتان چه ارتباطی دارد
  • آیا میدانید با آموزش و تمرین میتوان عصبانیت را کنترل کرد؟
  • مدیریت افسردگی در دوران بارداری
  • محبوبترین ها

  • کنترل آسیب های آسم در بارداری
  • مصرف مسکن در دوران بارداری، عامل بیش فعالی کودک
  • باروری و سرطان
  • نقش نزدیکان و اعضای خانواده در مراقبت از زنان باردار
  • تغذیه صحیح مادر در دوران بارداری
  • بارداری های پرخطر را بشناسیم
  • رفع تهوع در بارداری با این توصیه ها
  • تقویت ذهن جنین
  • رپورتاژ

  • دندان تاجی از زیبایی
  • کلینیک ارتودنسی دکتر گوگانی
  • کلینیک دندانپزشکی تخصصی دکتر حاجی زاده
  • ایمپلنت بهترین روش برای کاشت دندان و زیبایی صورت
  • چشمانی زیبا و گیرا با پپتیدها!
  • الو دکتر

    تلگرام دکتر سلام
    دندانپزشکی دکترسلام

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما