آزمایشگاه نیلو
آزمایشگاه نیلو
اختلالات اسيد امينه
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک
ایران نوین – رجایی
لاغری با دستگاه یا رژیم
کلینیک ایران نوین
دکتر وفایی
دکتر حمیدرضا وفایی
جراحی پلاستیک و ترمیمی (لیپوماتیک)
کلینیک سیب سرخ
دکتر داوود مقامی
هایفو:لیفت صورت بدون جراحی
کلینیک ساج
پلی‌کلینیک شبانه‌روزی ساج
هر آنچه شما می‌خواهید
دکتر نوروزعلی
دکتر علیرضا نوروزعلی
جراح - دندانپزشک
کلینیک دندانپزشکی رویال
کلینیک دندانپزشکی رویال
دکتر رضا شعبان‌پور
دکتر رضا شعبان‌پور
طراحی لبخند با لومینییرز سرامیکی بدون کوچک‌ترین تراش
کلینیک یکتا
کلینیک یکتا
کلینیک تخصصی پوست و مو
نیلوفر داوودپور
دکتر نیلوفر داودپور
ارائه خدمات ترمیمی-زیبایی
دکتر گوگانی
دکتر صابر سید گوگانی
متخصص ارتودنسی
دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
جراح و متخصص پوست و مو پلاسماجت

مقاوم به انسولین ماهی غارزی ماهی استواناکس چربی ماهی بیماری دیابت

 

محققان اعلام کردند علایمی مشابه با دیابت نوع 2 را در  Cavefishیا ماهی غارزی یافته اند که می تواند برای درمان این بیماری در آینده رهگشا باشد. این نوع از ماهی ها درغارهای تاریک زندگی می کنند و مقادیر زیادی چربی در بدن خود ذخیره می نمایند با این وجود به نظر نمی رسد هیچ گونه مشکلی در سلامت آنها بوجود آید.

نویسنده ی ارشد این تحقیق دکتر نیکلاس روهنر از موسسه ی تحقیقات پزشکی Stowersو همکارانش به مطالعه ی گونه ی مکزیکی این ماهی بنام Astyanax mexicanusپرداختند.

او می گوید: ما دریافتیم که ماهی استواناکس دارای مقادیر بسیار زیادی چربی در بدن خود است، این نوع  ماهی به گرسنگی بسیارمقاوم است و دارای علایمی مشابه با بیماری دیابت و بیماری کبد چرب غیر الکلی در انسان است.

با این حال، این ماهی همچنان سلامت است و هیچ مشکلی در سلامتی او مشاهده نمی شود، بنظر می رسد  کشف مکانیسمهای مولکولی و ژنتیکی مسئول این سازگاری می تواند به ما در درمان بیماری دیابت و کبد چرب غیرالکلی کمک کند.

محققان در حال بررسی متابولیسم این ماهی برای کشف چگونگی مقاومت بالای آن در برابر گرسنگی هستند، این نوع از ماهیها یک بار در سال هنگامیکه جریان آب مواد غذایی را در دسترس آنها قرار می دهد، غذا می خورند. پس از خوردن غذا چربی موجود در بدن آنها بطور چشمگیری افزایش می یابد و برای باقیمانده ی سال انرژی بدن آنها از این چربی تأمین می شود تا دوباره به غذا دسترسی یابند و غذا بخورند.

همچنین مقدار قندخون این ماهی پس ازخوردن غذا افزایش می یابد وهنگامیکه غذا در دسترس نیست افت  می کند، الگوی قندخون این نوع ماهی بسیار مشابه با الگوی قند خون افراد مبتلا به دیابت است که تحت درمان قرار نگرفته اند.

دکتر Rohnerمی گوید: ما تصور می کنیم این نوع ماهی مانند حیوانات دارای خواب زمستانی برای ذخیره ی چربی اضافه در بدن خود، به انسولین مقاوم می تا بتواند چربی اضافه را در زمستان مصرف کند این بخش از استراتژی برای ذخیره نمودن میزان بالایی از چربی در بدن است، به این ترتیب می تواند در برابر  گرسنگی  در دوره های زمانی طولانی  مقاومت کند.

 ماهیهای آستواناکسبه طور مداوم به انسولین مقاومت هستند و این باعث می شود که آنها بتوانند مقادیر  زیادی چربی را در بدن خود ذخیره  کنند. اما برای حفظ سلامت خود با وجود ذخیره ی بالایی از چربی  باید مکانیسم های جبرانی دیگری داشته باشند.

دکتر روهنر معتقد است این یافته ها می تواند به کشف راه جدیدی برای درمان دیابت نوع 2 کمک کند، او می گوید: این یک رویکرد جدید و در حال ظهور با هدف تلاش برای استفاده از تنوع طبیعی بعنوان راهی جایگزین برای کشف مسیرهای مولکولی جدید است که ممکن است در سایر مطالعات به آن توجه نشده باشد. ما می توانیم با بررسی ژن ها و مسیرهای متابولیکی که ماهی غارزی برای حفظ سلامت خود  بکار می گیرد به سرنخ هایی برای کشف یک استراتژی جدید و منحصر به فرد تکاملی دست یابیم، موضوعی که پیش از این کشف نشده است. با شناسایی ژنها و مسیرهای مربوطه محققان به طور بالقوه می توانند داروهایی را برای کمک به بیماران ابداع کنند.

در مطالعات پیشین همین گروه از محققان مشخص گردید هنگامیکه ماهی غارزی بصورت روزانه تغذیه می شود، مقدار چربی ذخیره  شده ی خود را 10 برابر بیشتر از ماهی های ساکن در آب ها افزایش می دهد. آخرین یافته ها در این زمینه در کنفرانس  Allied Geneticsیا TAGCکه به میزبانی انجمن ژنتیک آمریکا برگزار شده است، ارائه گردید.

منبع : diabetestma.org

5 1000
ارسال شده در 1 مرداد 1395 توسط با موضوع دیابت

پیشنهاد سردبیر

  • با رعایت این نکات در محل کار، سلامت خود را تضمین کنید
  • پلو با سبزیجات
  • اطلاعاتی جامع در مورد کالری انواع مواد غذایی
  • وضعیت رشته روان شناسی بالینی در کنکور 96
  • علائم و درمان درد این ناحیه
  • دانستنی هایی پیرامون کلسترول خوب و بد
  • رابطه استامینوفن و آسم کودکان
  • گردالی طبق سلیقه مردم کرمانشاه
  • محبوبترین ها

  • کلمپه شیرینی مخصوص مردم کرمان
  • روش آشپزهای معروف برای تهیه جوجه کباب
  • رسپی مرغ با سیب زمینی و سس سفید
  • کوفته حسن پاسا در سینی فر
  • به شیوه ترک خوراک مرغ با سس سویا
  • برای از بین بردن چربی شکم این ده دستور را فراموش نکنید
  • با این 6 اشتباه آشپزی وزن تان را افزایش ندهید
  • مزه دار کردن مرغ به روش مکزیکی ها
  • رپورتاژ

  • دکتر دندانپزشک امینی عضو انجمن ایمپلنتولوژی آمریکا
  • موسسه تخصصی و زیبایی پوست تانی
  • جوان سازی و لیفت صورت بدون جراحی
  • بهترین راه حل برای افراد پرمشغله جهت تناسب اندام
  • بیماری های پستان (اعمال جراحی-کنترل و بررسی توده ها و سرطان پستان)
  • ارکید
    دندانپزشکی دکترسلام
    تلگرام دکتر سلام

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما
    x