635685919645262680

 تولید واکسن فلج اطفال در ایران از چندین سال قبل رواج داشته اما به تازگی با مخالفت های سازمان بهداشت جهانی مواجه شده است صحبت های زیادی در باره تولید واکسن های انسانی و واکسن های دامی شده است و تصمیمات جدید در این زمینه صادر شده است

وزیر بهداشت از سازمان بهداشت جهانی خواست که در زمینه تولید واکسن تزریقی فلج اطفال در ایران سخت‌گیری نکنند.
دکتر سید حسن هاشمی در دیدار با معاون مدیر کل سازمان جهانی بهداشت در زمینه نظام‌های سلامت و ناباروری گفت:  از سازمان جهانی بهداشت برای کلیه کمک‌هایشان که طی سه دهه گذشته و به ویژه در این دوره به ایران انجام دادند تشکر می‌کنم و در عین حال تصور می‌کنم که اگر نظام بهداشت و درمان در ایران با سرعت بیشتری پیشرفت کرده و ارتقا یابد می‌تواند محرکی برای سایر کشورهای همسایه و منطقه باشد.

وی ادامه داد: واقعیت این است که ما در بحث بهداشت یاد گرفته‌ایم تا جهانی تصمیم بگیریم و در عین حال به صورت منطقه‌ای عمل کنیم. بنابراین خودمان را جزئی از خانواده سازمان جهانی بهداشت می‌دانیم که باید برای سلامت بشر تلاش کنیم. در عین حال در منطقه هم همکاری‌های خوبی را انجام می‌دهیم و تلاش مضاعفی را هم در زمینه سلامت مردم ایران انجام می‌دهیم.
وزیر بهداشت با اشاره به بحث واکسیناسیون در کشور گفت: آقای رئیس جمهور علاقه دارند که ما در حوزه واکسیناسیون به دوران اوج‌مان در گذشته و در زمینه تولید واکسن باز گردیم. تولید واکسن در ایران نزدیک به 100 سال قدمت دارد به طوری که عمر انستیتوپاستور نزدیک به یک قرن است. ایران در بخش تخصصی هم در زمینه دانش و مهارت ، ظرفیت‌های بسیار خوبی دارد بنابراین اگر کمک کرده و در این مسیر ما را راهنمایی کنید شاید بتوانیم چنین حوزه‌هایی را هم در کشورمان ارتقا دهیم.
وزارت کشاورزی علاقمند است تا مدیریت واکسن‌های انسانی را به وزارت بهداشت محول کند
وی با اشاره به اینکه واکسن فلج اطفال خوراکی آن در کشور وجود دارد ولی تزریقی آن را نداریم ، گفت: درباره واکسن تزریقی فلج اطفال خیلی به ما سخت گیری زیادی نکنید  تا بتوانیم واکسن تزریقی فلج اطفال را در داخل کشورمان تولید کنیم.
هاشمی با اشاره به اشکال ساختار اجرایی که از سوی معاون مدیرکل سازمان جهانی بهداشت اعلام شد گفت: در زمینه اشکالی هم که درباره ساختار اجرایی عنوان شد و اینکه واکسن در دو وزارتخانه تولید و در عین حال در بخش خصوصی هم ارائه می‌شود، باید بگویم که این اشکال وارد است اما وزارت کشاورزی علاقمند است تا مدیریت واکسن‌های انسانی را به وزارت بهداشت محول کند و امکان این کار وجود دارد به طوری که بخش واکسن‌های انسانی را به وزارت بهداشت منتقل و واکسن‌های دامی را خودشان مدیریت کنند .
وزیر بهداشت در خاتمه به موضوع مانیتورینگ در حوزه سلامت اشاره و اظهار کرد: امیدوارم در این زمینه هم به وزارت بهداشت ایران کمک کنید به نظر می‌رسد بعد از اینکه پرونده الکترونیک سلامت را برای همه ایرانیان اجرایی کنیم این اقدام می‌تواند در زمینه اطلاع رسانی و توانمندسازی کمک کند.