برای تشخیص سلامت گوشت چرخ کرده به چه ویژگی هایی در آن باید دقت کنیم رنگ و بو و طعم آن چگونه است و به چه نحوی باید از گوشت چرخ کرده مراقبت کنیم تا فاسد نشود برای تهیه گوشت مناسب چه فاکتورهایی را باید در نظر بگیریم

یک متخصص علوم و صنایع غذایی با اشاره به درجه‌بندی گوشت‌های چرخ کرده و روش‌های تقلب برخی فروشندگان گوشت گفت: گوشت چرخ کرده اغلب با مقداری از چربی‌های دام مخلوط می‌شود و گاهی شرکت‌هایی که اخلاق و وجدان کاری را رعایت نمی‌کنند تقلباتی هم در این موارد انجام می‌دهند که قابل پیگیری است.

گوشت چرخ کرده‌

دکتر آراسب دباغ مقدم, متخصص علوم و صنایع غذایی: هر چند از لحاظ نظری، گوشت همه قسمت های دام را می توان چرخ کرد، اما به طور معمول گوشت برخی قسمت ها را نباید چرخ کرد.

گوشت کدام قسمت های دام را می توان چرخ کرد؟

گوشت های درجه یک معروف به کبابی مانند راسته، چرخ نمی شود.

گوشت های درجه دو معروف به خورشتی مانند سردست چرخ می شود.

گوشت های درجه سه معروف به آبگوشتی چرخ می شود.

در گوشت چرخ کرده کدام قسمت های دام نباید وجود داشته باشد؟

به گفته این متخصص، در برخی از گوشت های چرخ کرده مقداری از چربی های بدن دام با گوشت مخلوط شده و چرخ می شود و میزان چربی افزوده شده به وجدان کاری شرکت تولید و بسته بندی کننده و همچنین نحوه نظارت بهداشتی دکتر دامپزشکی که ناظر فنی-بهداشتی شرکت گوشتی است بستگی مستقیم دارد.

 ورود گره ها یا غدد لنفاوی در گوشت چرخ کرده، ممکن است بعضا به طور ناخواسته اتفاق بیفتد اما اگر سایر اعضا مانند طحال، لوزالمعده یا غدد پستانی به گوشتی که قرار است چرخ شود اضافه شود تقلب محسوب می شود که معمولا شرکت های دارای اخلاق و خوشنام و معتبر از انجام چنین کارهایی پرهیز می کنند.

چرا رنگ برخی گوشت ها بیش از اندازه قرمز است؟

وی درباره قرمزی بیشتر برخی از گوشت های چرخکرده اظهار کرد: در برخی موارد، رنگ قرمز واقعا به علت استفاده بیشتر از گوشت است. اما تقلباتی هم ممکن است توسط برخی شرکت های بسته بندی غیرمتعهد انجام شود. مثلا با افزودن پودر خون، مواد رنگی یا نیتریت سدیم، رنگ گوشت را برای القای تازگی، سلامت و جلب توجه مشتری قرمزتر می کنند که می تواند تهدید کننده سلامت مصرف کننده باشد و چنین کاری پیگرد قانونی دارد.

مدت مجاز نگهداری از گوشت در یخچال و فریزر چقدر است؟

افزودن مواد نگهدارنده نیز برای افزایش ماندگاری گوشت به صورت قانونی مجاز نیست و به طور معمول گوشت چرخ کرده در یخچال، حدود 72 ساعت یا 3 روز قابلیت نگهداری دارد و مدت نگهداری آن در فریزر بسته به چربی گوشت متفاوت است.

گردآوری:گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
منبع: salamatonline.ir

ارسال شده در 3 شهریور 1395 توسط خانم فردوس فرد با موضوع آشپزی رژیمی و سالم

پیشنهاد سردبیر

  • پیامدهای مصرف اسفناج
  • رفع اعتیاد به برخی خوردنی ها
  • این زمستان را در جکوزی غوطه ور شوید
  • دلایلی برای استفاده نکردن از ظرف یکبار مصرف
  • رایج ترین بیماری های کشنده در هند
  • نوشیدنی ترش و شیرین از انبه
  • خطر مشکلات ریوی برای سالمندان
  • بیشترین علت مرگ ایرانیان چیست؟
  • کاهش متابولیت در بدن مردان
  • شبه‌افيونى‌ها چيستند؟
  • ترتیب صحیح و گامهای موثر مراقبت از پوست
  • اختلاف گذاشتن بین فرزندان
  • تاثیر تیروئید بر سردردهای مزمن
  • مرگ خوشمزه!
  • از بين بردن سلول هاي سرطان پروستات با دارو
  • محبوبترین ها

  • تفاوت میان انواع داروهای مسکن
  • درمانی برای کمک به از بین بردن عوارض جانبی متفورمین
  • سرخود سراغ این مکمل نروید
  • انواع نام های یک دارو
  • بی توجهی صنایع دارویی به پتانسیل ارگانیسم گیاهی در تولید داروهای بیوتکنولوژیکی
  • رابطه معجزه آسای کلسیم و سلامتی
  • داروي جديد ديابت از بزاق مارمولك وارد بازار مي‌شود
  • آشنایی بیشتر با داروی نیتروگلیسیرین
  • دارونماها تا 30 درصد در بهبود بيماري‌ها موثرند
  • ساخت واكسن ضد پريشاني و حواس پرتي
  • تبليغ ناصحيح دارو توسط والدين، علت مسموميت‌هاي اطفال
  • داروی جدید سرطان ریه
  • رابطه استامینوفن و آسم کودکان
  • انواع و اقسام ویروس آنفولانزا و واکسن آن
  • این مکمل تاثیر دارو را بیشتر می کند
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است