ee210dc09ae4ff3b63a2dd6fc9db7210_xl

کاتالیزور ها موادی هستند که در واکنش ها شرکت می کنند، به آنها سرعت می بخشند و مصرف نمی شوند. از این رو می توان آنها را ترکیبات بسیار مهمی بر شمرد که در صنعت هم استفاده های زیاد و سود رسانی های اقتصادی فراونی را نیز دارند. این کتالیز گر ها منابع متفاوتی دارند که از آنها استخراج می شوند.

فرید صفری‘ دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی انرژی های تجدید پذیر درباره جزئیات طرح تحقیقاتی خود گفت:

این طرح در ابتدا با هدف تولید گاز غنی از هیدروژن از درشت جلبک های دریای خزر که مشکلاتی را در اکوسیستم مناطق ساحلی به وجود آورده بودند، آغاز شد اما در حین انجام تحقیق مشاهده شد که خاکستر این جلبک ها دارای خواص ویژه و منحصر بفردی هستند که استفاده از آن را به عنوان کاتالیزور در فرآیندهای شیمیایی به خصوص فرآیندهای تبدیلی زیست توده امکان پذیر می کند.
وی افزود: از جمله این خواص می توان به وجود ماتریس های منظم حفره ها در سطح آن و وجود مقدار قابل توجه فلزات قلیایی و قلیایی خاکی در ساختار آن اشاره کرد که موجب ارتقای تولید هیدروژن در فرآیند گازی سازی می شود.
صفری تصریح کرد: با توجه به اینکه تاکنون در جهان از فلزات واسطه به عنوان کاتالیزور بر پایه سطوح متخلخل که عموما ساخت و استفاده آنها با محدودیت های اقتصادی و فنی همراه بوده، استفاده می شده این یافته می تواند گامی مهم و رو به جلو در فناوری های تبدیل زیست توده و تولید هیدروژن قلمداد شود.
صفری در رابطه با کاربردهای این طرح گفت: از کاربردهای اساسی این یافته، می توان به استفاده در واکنش های تبدیل زیست توده و همچنین برخی واکنش های فاز گازی اشاره کرد که در صورت تثبیت آن در ابعاد صنعتی می توان به رفع نیاز کشور به کاتالیزورهای گران قیمت و تسهیل انجام فرآیندهای شیمیایی مرتبط با انرژی های تجدیدپذیر اشاره کرد.
این طرح تحقیقاتی توسط فرید صفری محقق واحد علوم و تحقیقات و با همکاری دانشگاه تهران و ‘امید نوروزی’ از دانشجویان این دانشگاه و به سرپرستی دکتر ‘احمد توسلی’ استاد واحد علوم تحقیقات انجام گرفته است.
نتایج اولیه این تحقیق در مجله Bioresource technology که از معتبرترین مجلات علمی جهان در این حوزه به شمار می آید به چاپ رسیده است.

 

منبع: دکتر سلام

5 1000
ارسال شده در 11 مهر 1395 توسط با موضوع علمی

پیشنهاد سردبیر

  • سرخود ویتامین B تزریق کردن ممنوع
  • طریقه بر خورد با کودکانی که توقعشان زیاد است
  • بررسی کلی بیماری کاوازاکی همچنین علل و نشانه های ابتلا به آن
  • آسیب هایی که موبایل به مغز وارد میکند
  • ضرورت تغییر در طرز تفکر بیماران افسرده
  • غذا هایی که خوردنشان چشم شما را تقویت می کند
  • برای تقویت حس بویایی چه شیوه هایی وجود د ارد؟
  • شما هم احساسی غذا میخورید؟پس این نکات را بخوانید
  • محبوبترین ها

  • نکات تغذیه ای برای پدران آینده
  • اندازه کاهش وزن درهمه رژیم های غذایی یکسان است
  • آسیب ها و عوارض رژیم های خود سرانه
  • بالاخره جگر بخوریم یا نه؟
  • مضرات رژیم غذایی بسیار کم کالری برای بدن چیست؟
  • با 6 خاصیت عسل خام آشنا شوید
  • در ماه رمضان تکلیف تغذیه چاق ها و لاغرها چیست
  • پیشنهادات طب سنتی برای افزایش شیر مادر
  • رپورتاژ

  • جراحی پلاستیک و ترمیمی
  • مرجع فروش انواع کیسه کلوستومی،کیسه یوروستومی و کیسه ایلئوستومی
  • دکتر مقدم ارائه دهنده برترین خدمات پیشرفته دندان پزشکی
  • نگاهی به لیزر و کارکرد آن در پوست و زیبایی
  • لثه ای روشن به رنگ سلامتی
  • الو دکتر

    دندانپزشکی دکترسلام
    تلگرام دکتر سلام

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما