hypothyroidism-weight-loss-722x406
 کاهش وزن آنقدرها هم که فکر می کنید سخت و دست نیافتنی نیست می توانید با کمی دقت بر خورد خوراکتان به آن دست پیدا کنید تناسب اندام برای برخی افراد تبدیل به رویا شده است در این مطلب سراغ متخصص و مشاوره تغذیه و رژیم درمانی رفته ایم از نظر آن ها  چگونگی جویدن غذا، حجم مواد غذائی مصرفی روزانه، تغییر فرهنگ غذاخوردن در این زمینه بسیار تاثیرگذار خواهند بود .

برای کاهش وزن لازم نیست دنبال راهکارهای پیچیده و عذاب گرسنگی کشیدن باشید.

غذا خوردن یک پرسه و مکانیزم است که باید شروع آن را یعنی ورود غذا بع دهان و سپس به معده و… را اصلاح کرد یعنی چگونگی جویدن غذا…

کاهش وزن با تغییر فرهنگ غذاخوردن و جویدن

روزی برای کنترل و کاهش وزن به سراغ یکی از متخصصین این رشته رفتم.

ایشان به من گفت: باید حجم مواد غذائی مصرفی روزانه را کاهش دهی.

گفتم: من اصلا چیزی نمی خورم، حتی آب هم بخورم، چاق می شوم.

با خونسردی پاسخ داد: قبول، شما در شمار استثنائات روی کره ی زمین،هستید و با نوشیدن آب هم چاق می شوی. در روز چند لیوان آب می نوشی؟

گفتم: در حدود ۱۵ لیوان.

جواب داد: قبول، از این به بعد در روز ۱۰ لیوان آب بنوش تا آرام آرام وزن کم کنی.

بعد از مراجعات متعدد به ایشان در نهایت متوجه شدم، باید فرهنگ غذا خوردنم را تغییر دهم تا دو نتیجه ی اساسی بگیرم؛

1. از غذا خوردن لذت ببرم.

2. در طول غذا خوردن و بعد از آن نگران افزایش وزنم نباشم.

بنابراین، اگر بتوانم سه کار را به عنوان عادت روزانه ام در غذا خوردن، قرار دهم، دیگر هرگز نگران غذا خوردن و اضافه وزن نخواهم بود؛

1.در زمان ناهار و شام، ابتدا تنها سالاد و مخلفات آن را در سفره بگذارم و چون ظرف سالاد، خالی گشت،آنگاه، غذای اصلی را در سفره بگذارم.

تجربه می گوید: اگر سالاد و غذای اصلی را همزمان در سفره قرار دهیم، در بیشتر مواقع، در انتهای صرف غذا، این سالاد است که اضافه می آید و این غذاهای پر کالری است که خورده شده است.

اگر در وعده های ناهار و شام، به مقدار کافی سالاد بخورم، بدنم از من به چهار دلیل از من تشکر خواهد کرد؛

الف) سالاد ضد سرطان دستگاه گوارش است.
ب) سالاد ضد یبوست خوبی است.
پ) سالاد به همراه نوشیدن مایعات در حدی که بیشتر مواقع رنگ ادرار روشن باشد، موجب طراوت و شادابی پوست می شود.
ت) سالاد ایجاد حس سیری می کند، بدون آنکه کالری اضافی وارد بدن شود و موجب چاقی شود.

2.هر لقمه غذا را علاوه بر اینکه کوچک بردارم، در ابتدا سعی کنم آن را ۱۰ ثانیه در دهان نگه دارم و آرام آرام بجوم، آنگاه آن را به داخل معده بفرستم، در این صورت بدنم، باز به سه دلیل از من تشکر خواهد کرد و مرا در این زمینه، مدیری لایق برای اداره ی خودش خواهد دانست؛

الف) چون غذا به طور کامل می جوم، معده مجبور به انجام کار دندان، در نرم کردن غذا نخواهد بود، پس در درازمدت سلامت معده تضمین خواهد شد.
ب) هر لقمه را اگر در ۱۰ ثانیه بجوم و آنگاه به معده تحویل دهم معادل ۱۰ لقمه در یک ثانیه است و هر دو برای بدنم سیری یکسان ایجاد می کنند. اما به لحاظ میزان کالری اون کجا و این کجا؟ و کار معده تا حد زیادی کاهش خواهد یافت.
پ) سلامت دندان های آسیاب را در درازمدت تضمین خواهم کرد، زیرا اگر از دندان های آسیاب به طور دائم و مرتب استفاده کنم ماندگاری غذا در بین آنها کمتر می شود، لذا پوسیدگی انها هم کاهش می یابد.

3.مواظب خوردنی های بین وعده های اصلی غذا باشم.

تجربه و پژوهش های علمی می گوید : میان وعده های کنترل نشده و بی حساب و کتاب، نقش عمده ای در افزایش وزن دارد.

این جمله را روی یک کاغذ به صورت خوانا و درشت نوشتم که:

ده لقمه غذا در یک ثانیه
یک لقمه غذا در ده ثانیه
سیری یکسان دارند

البته برای رسیدن به نتیجه خوب و مطمئن با کمک پزشک مشاورم، طی شش ماه سعی کردم به تدریج زمان جویدن غذا را به سی ثانیه افزایش دهم و برای رسیدن به این هدف، دو کار اساسی را سرلوحه برنامه ام در سر سفره غذا قرار دادم؛

۱- با گذاشتن هر لقمه غذا در دهان فوری آن را نمی جوم، بلکه ابتدا، بدون جویدن آن را در دهان می چرخانم تا ضمن مخلوط شدن با بزاق دهان و آماده شدن برای هضم در معده، از طعم و مزه ی آن لذت ببرم و به من حس سیری بدهد.

۲- چون عادت کردن به جویدن به مدت طولانی سخت بود و در بین غذا غرق در افکار روزانه می شدم و ناخودآگاه همچون گذشته به سرعت و بدون جویدن، غذا را تحویل معده می دادم با خانواده و یا دوستانم، سر میز غذا علاوه بر اینکه باید به همدیگر، زمانی که می دیدیم یک نفر در عالم هپروت است و تند تند غذا را می بلعد، تذکر بدهیم، مسابقه می گذاشتیم که مشخص شود، چه کسی می تواند در طول غذا خوردن، روی جویدن هر لقمه، بیشترین کنترل را داشته باشد.

با این روش و راهکار، علاوه بر اینکه وزن خود را کنترل کردم، همیشه از غذا خوردن لذت می برم بدون اینکه نگران افزایش وزن باشم.

تابناک

ارسال شده در 11 آبان 1395 توسط خانم فردوس فرد با موضوع تغذیه
  • ازطرف همه ی مردم بابت زحماتتون ممنون…
    راجب بیماریهای مختلف مطلب بزارین عالی عالی میشه…سپاس

  • پیشنهاد سردبیر

  • همه عوامل ایجاد کننده بیش فعالی بچه
  • مبارزه با کلسترول بالای خون با روش های تغذیه ای
  • عوارض هندزفری برای گوش ها
  • اگر از مشکلات ریوی رنج می برید بخوانید
  • عوارض داروهای مصرفی و اختلال در ترشحات داخلی
  • راهی برای بالا بردن کربوهیدرات سالم
  • منبع و منشا تهوع در بارداری و از بین بردن آن
  • پیامدهای سرد مزاج بودن مغز
  • از فراموشی تا خطر مرگ
  • روش های طبیعی برای داشتن پوست شفاف
  • بهبود عملکرد چشم با برخی تمرینات
  • آسیب رسیدن به سلامت مو با این کارها
  • عادات مخرب و پوسیده کننده دندان
  • علاقیات عجیب و غریب برخی اطفال
  • با طب سنتی خشکی و خارش پوست را مرتفع کنید
  • محبوبترین ها

  • بهترین تقویت کننده های ذهن را بشناسید
  • چطوری بافت هایی که با چاپگر سه بعدی پرینت میشوند شامل رگ خونی میگردند
  • برای زنان مسن زیاد نشستن ضرر دارد
  • پیشگیری اولیه چاقی
  • در حین استحمام کدامیک را ترجیح می دهید ؟ لیف یا کیسه
  • آیا میدانید تعداد خالهای موجود در پوست با سرطان سینه ارتباط دارند؟
  • چای درمان کننده پولیپ بینی
  • ژنهای تعیین کننده سن بلوغ در دختران
  • ابتلا به اختلالات روحی و روانی با آب
  • اطلاعاتی در مورد پیچش ناگهانی تخمدان در خانم ها
  • برای افراد دیابتی دو دارو در یک قرص ساخته شد
  • پروستات در کجا قرار دارد
  • رسیدگی بیشتر به سلامتی در ایام تعطیلات
  • اندازه اکسیژن خون با مچ بند سنجیده می شود
  • با این نشانه ها به پزشک مراجعه کنید
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است