تحقیقات جدید نشان می دهد پخت غذا در دمای بالا احتمال ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را به دلیل افزایش اسیدهای چرب ترانس افزایش می دهد.

مطالعات محققان دانشگاه ادینبورگ نشان می دهد کباب کردن و سرخ کردن غذا به جای آب پز کردن یا بخار پز کردن آن، احتمال ابتلا به بیماری های قلبی را افزیش می دهد.
سرخ کردن، برشته کردن و کباب کردن غذاها مستلزم قرار گرفتن آنان در دمای بالاست و این موضوع باعث افزایش اسیدهای چرب ترانس می شود. معمولا پخت غذا در دمای بالا در کشورهای جنوب آسیا بسیار شایع است؛ ولی این مطالعه نشان می دهد نرخ ابتلا به بیماری های قلبی در چین بسیار پایین تر است و دلیل آن نیز بخار پز و آب پز کردن غذاهاست.

معمولا ساختار شیمیایی غذا در دمای 150 درجه سانتی گراد به بالا تغییر کرده و ترکیباتی به نام NFCs تولید می شود. در بخار پز و آب پز کردن غذا، حداکثر دما بین 100 تا 130 درجه سانتی گراد است؛ در حالی که در پخت غذا به شیوه آسیای جنوبی، گاهی دمای پخت به 500 درجه سانتی گراد نیز می رسد و با افزایش اسیدهای چرب ترانس، نرخ ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می دهد. نتیجه این مطالعه در کاهش ابتلا به بیماری های قلبی بسیار حائز اهمیت است.

به گزارش سازمان جهانی بهداشت (WHO)، بیماری های قلبی عروقی مهمترین عامل مرگ و میر در سراسر جهان محسوب می شوند.

فشار خون، قند خون و کلسترول بالا، استعمال دخانیات، چاقی و مصرف ناکافی میوه و سبزیجات، از مهمترین عوامل خطر این عارضه هستند. بر اساس گزارش WHO، حدود 80 درصد مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی با اتخاذ شیوه سالم زندگی و فعالیت بدنی قابل اجتنابند.
نتایج این مطالعه در نشریه Nutrition منتشر شده است.

منبع: خبر پو

5 1000
ارسال شده در 15 آبان 1395 توسط با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • همه چیز در مورد استیک آلکالاین
  • پیشگیری از سرماخوردگی با یک دمنوش عالی
  • صرف وعده شام هنگام غروب به شما در کاهش وزن کمک می کند
  • اثر مواد غذایی بر رفع استرس
  • همه چیز در مورد بستن شکم بند پس از زایمان
  • ساییدگی عصبی دندان ها به یکدیگر
  • بقچه نفیس
  • افزایش طول عمر بیماران قلبی با استاتین ها
  • محبوبترین ها

  • کاهش ضربان قلب و داروهای مربوط به آن
  • دارویی جدید برای مبارزه با سلولهای سرطانی
  • داروهاي جديد تركيبي، تومور پانکراس را کاهش مي‌دهد
  • موثر نبودن داروهای پیلوکارپین یا تیمولول
  • دانشمندان روسي، مدعي توليد واكسن ايدز شدند
  • واكسني جديد عليه آنفاليت ژاپني
  • تداوم واكسيناسيون به مغز كودكان صدمه نمي زند
  • بردن دارو در سفر بهار و تابستان 1391
  • رپورتاژ

  • درمان افتادگی پلک به روش پلاسما
  • فیزیوتراپی- راه حلی برای بهبود حرکت
  • کلینیک فوق تخصصی آندوسکوپی وکولونسکوپی بدون درد
  • کمک به بهبود هضم و افزایش ایمنی
  • متد جدید ترمیم مو فقط در یک جلسه
  • الو دکتر

    دکتر هومن عشقی
    تلگرام دکتر سلام
    سرطان های لب و دهان با مصرف ناس

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما