تحقیقات جدید نشان می دهد پخت غذا در دمای بالا احتمال ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را به دلیل افزایش اسیدهای چرب ترانس افزایش می دهد.

مطالعات محققان دانشگاه ادینبورگ نشان می دهد کباب کردن و سرخ کردن غذا به جای آب پز کردن یا بخار پز کردن آن، احتمال ابتلا به بیماری های قلبی را افزیش می دهد.
سرخ کردن، برشته کردن و کباب کردن غذاها مستلزم قرار گرفتن آنان در دمای بالاست و این موضوع باعث افزایش اسیدهای چرب ترانس می شود. معمولا پخت غذا در دمای بالا در کشورهای جنوب آسیا بسیار شایع است؛ ولی این مطالعه نشان می دهد نرخ ابتلا به بیماری های قلبی در چین بسیار پایین تر است و دلیل آن نیز بخار پز و آب پز کردن غذاهاست.

معمولا ساختار شیمیایی غذا در دمای 150 درجه سانتی گراد به بالا تغییر کرده و ترکیباتی به نام NFCs تولید می شود. در بخار پز و آب پز کردن غذا، حداکثر دما بین 100 تا 130 درجه سانتی گراد است؛ در حالی که در پخت غذا به شیوه آسیای جنوبی، گاهی دمای پخت به 500 درجه سانتی گراد نیز می رسد و با افزایش اسیدهای چرب ترانس، نرخ ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می دهد. نتیجه این مطالعه در کاهش ابتلا به بیماری های قلبی بسیار حائز اهمیت است.

به گزارش سازمان جهانی بهداشت (WHO)، بیماری های قلبی عروقی مهمترین عامل مرگ و میر در سراسر جهان محسوب می شوند.

فشار خون، قند خون و کلسترول بالا، استعمال دخانیات، چاقی و مصرف ناکافی میوه و سبزیجات، از مهمترین عوامل خطر این عارضه هستند. بر اساس گزارش WHO، حدود 80 درصد مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی با اتخاذ شیوه سالم زندگی و فعالیت بدنی قابل اجتنابند.
نتایج این مطالعه در نشریه Nutrition منتشر شده است.

منبع: خبر پو

ارسال شده در 15 آبان 1395 توسط دکتر سلام با موضوع تغذیه

پیشنهاد سردبیر

  • از بین بردن اگزما به کمک پروتئین
  • فواید پوست سیب را مرور میکنیم
  • اولین تصویر آیت الله رفسنجانی پس از مرگ
  • خوردنی های پرخاصیت زمستانی برای پوست
  • راههای درمانی برای عارضه بلفاریت
  • آسیب قرنیه – پارگی، سوراخ، و ترومای غیر نافذ به قرنیه
  • آب معدنی و این شایعات رایج
  • حرص و جوش خوردن زیاد مساوی با ام اس
  • ناهنجاری ای بی با ازدواج فامیلی
  • علاقه نداشتن اطفال به میوه جات
  • توان هضم غذا متناسب با آب و هوای محل زندگی
  • توصیه هایی در مورد بهداشت و نظافت دندان های مصنوعی
  • رفع آکنه های پوست با این دارو
  • مصرف استامينوفن خطر بروز علائم آسم را تشديد مي‌كند
  • با صحت بالا و به روش جدید گلوکز ادرار اندازه گیری شد
  • محبوبترین ها

  • ابداع درمانهای جدید برای دیابت توسط هورمون جدید
  • بین چاقی ودیابت ارتباط بحرانی وجود دارد
  • درکبد علیرغم مقاومت به انسولین تری گلیسرید تولید می شود
  • قند خون پایین با خطر مرگ در بیمارستان و بستری شدن گره خورده است
  • مانعی مهم برای مشکلات قلبی و عروقی
  • چرا باید دیابتی ها بدون صبحانه نمانند
  • جراحی چاقی و تأثیرات آن بر کاهش بیماری دیابت
  • بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 به رژیم خود توجه کنید
  • کاهش قند خون نشانه ای خطرناک برای افراد دیابتی
  • درمان دیابت نوع 1 با پیوند چربی قهوه ای
  • ساخت دارویی برای تنظیم دیابت نوع ۲
  • مقدار انسولین و تأثیر آن بر لاغر شدن و قلب و عروق
  • جراحی قلب و عارضه های ناگوار دراز مدت آن در اشخاص دیابتی
  • بکارگیری معالجه جدید جایگزینی سلولهای جزایر برای انسان
  • بهبود متابولیسم گلوکز با تیازولیدن دیونها
  • درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است