مشاوره زیبایی
دکتر هادی صادق /کلینیک
دکتر پژمان هادی صادق و دکتر پریسا هادی صادق
متخصص ارتودنسی
دکتر گوگانی
دکتر صابر سید گوگانی
متخصص ارتودنسی
دکتر علیرضا فقیهی
دکتر علیرضا فقیهی
متخصص گوش و حلق وبينى
چشمخانه، ساختمان پزشکان
کلینیک چشمخانه
به روز ترین تجهیزات و دانش چشم پزشکی
دکتر مجید صالح
دکتر مجید صالح
متخصص جراحی فک وصورت،زیبایی بینی
دکتر مجید نداف کرمانی
دکتر مجید نداف کرمانی
متخصص جراح پلاستیک و زیبایی
دکتر عباسی
دکتر محسن عباسی
متخصص جراحی دهان، فک و صورت، ایمپلنتولوژیست
دکتر بابایی
دکتر بابایی
متخصص پوست،مو، زیبایی، لیزر
بیوتی لیزر
بیوتی‌لیزر
دکتر کیان‌پیشه
پیرایه
پوست، مو و زیبایی
کلینیک ارتوپدی سپید
کلینیک ارتوپدی سپید
دکتر خیرخواه
دکتر خیرخواه
جراح و متخصص پوست و مو ، لیفت با نخ
ایران نوین
کلینیک ایران نوین
کاشت مو
کلینیک ره یا
دکتر امید رحمانی
پزشک پوست مو زیبایی كاسمتولوژيست از فرانسه
دکتر شاهین بهجو
دکتر شاهین بهجو
پیکر تراشی مدرن با روش لیپوماتیک ، بورد تخصصی پلاستیک
ساج
کلینیک ساج
زنان و زایمان

علت جرم دندان درمان جرم دندان ارتباط جرم دندان و مواد غذایی

گاهی اوقات لایه ای نازک و چسبناک روی دندان های شما را می پوشاند که حاوی باکتری می باشد.این مواد پلاک نامیده می شوند.جرم دندان در نتیجه از بین نرفتن این مواد بر روی دندان ها ایجاد می شود.برخی مواد غذایی هستند که می توانند سبب تشدید او ایجاد جرم دندان شوند. در این مطلب قصد داریم به معرفی این مواد غذایی بپردازیم و ببینیم بعد از خوردن آن ها چه کارهایی باید انجام دهیم تا دندان هایمان جرم نگیرند.

موز

موز یک میوه خمیری و چسبنده است. این حالت چسبندگی باعث تماس طولانی مدت با دندان ها شده و به مرور پوسیدگی ایجاد می کند. بهتر است بعد از مصرف موز برای پیشگیری از ایجاد جرم و پوسیدگی دهانتان را شستشو دهید.

میوه های خشک

میوه های خشکی مانند کشمش، زردآلوی خشک و انجیر حاوی قند هستند. این میوه ها به دندان ها می چسبند و در نتیجه باعث ایجاد پلاک و جرم می شوند. میوه های خشک به طور طبیعی حاوی قند زیادی هستند که به دندان ها آسیب زننده است.

نان شیرمال

شیرمال ها نرم و چسبنده هستند و لابه لای دندان ها گیر می کنند. در نتیجه امکان ایجاد پلاک و جرم را بالا می برند. نان های شیرمال حاوی میزان زیادی کربوهیدرات هستند که اسید آزاد می کند و باکتری ها را تغذیه می کند. اگر میزان باکتری دهان بالا باشد جرم دندان نیز بیشتر می شود.

چیپس

برای مراقبت از دندان ها عادت مصرف یک پاکت چیپس در مقابل تلویزیون و یا در هر موقعیتی را ترک کنید. چیپس ها حاوی نشاسته و در نتیجه کربوهیدرات زیادی هستند. باکتری ها نیز از این ترکیبات تغذیه و اسید تولید می کنند که باعث پوسیدگی دندان ها می شود.

نوشابه ها

قند غذای مورد علاقه باکتری های ایجاد کننده پلاک و جرم دندان است. اگر قند روی دندان ها بماند باکتری ها شروع به تولید اسید می کنند و خطر دمینرالیزه شدن دندان ها افزایش می یابد.نوشابه ها و همچنین آبمیوه های پاکتی میزان زیادی قند دارند و باعث ایجاد پلاک، جرم و پوسیدگی می شوند.

آبنبات ها و تنقلات

آبنبات ها دشمن دندان ها هستند. چون چسبنده بوده و از طرف دیگر حاوی قند هستند. در نتیجه باعث ایجاد پلاک می شوند و غذای مورد نیاز باکتری ها محسوب می شوند. هر چه میزان باکتری دهان بیشتر شود دندان ها آسیب پذیرتر خواهند شد. به همین دلیل مصرف این تنقلات برای کودکان و همچنین بزرگسالان توصیه نمی شود.

بعد از مصرف چه باید کرد؟

عدم مصرف موز یا میوه های خشک توصیه نمی شود. بهتر است بعد از مصرف آن ها دندان ها را مسواک بزنید و یا یک لیوان آب بخورید تا باقیمانده مواد غذایی را بشوید. برای خوردن نوشیدنی های شیرین از نی استفاده کنید تا تماس آن ها با دندان ها به حداقل برسد. توصیه می کنیم بعد از مصرف مواد غذایی دهان خود را شستشو دهید.

منبع: خبرپو

 

ارسال شده در 11 آذر 1395 توسط دکتر سلام با موضوع دندانپزشکی
پيلتن شاپ

دندانپزشکی دکترسلام

درباره ی دکتر سلام

مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

خبرنامه

با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید
کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است همکاری با ما پذیرش آگهی
x