نشانه های زعفران تقلبی فواید استفاده از زعفران زعفران روش های تشخیص زعفران تقلبی تشخیص زعفران تقلبی

زعفران از جمله گران ترین انواع محصولات کشاورزی است که در سفره غذایی ایرانیان جایگاه ویژه ای دارد. این محصول از قیمت بسیار بالایی برخوردار است. زعفران در اقلیم های خاصی قادر به رشد و پرورش است. چندی است که افراد سود جو میزان فراوانی زعفران تقلبی را وارد مصرفی مردم نموده اند. در ادامه با دکتر سلام همراه باشید.

کارشناس اداره نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو گفت: مصرف کنندگان برای اطمینان از سلامت زعفران، باید آن را از فروشگاه های معتبر خریداری کنند و به مشخصات برچسب که شامل تاریخ تولید، انقضاء، پروانه ساخت، آدرس واحد تولیدی همراه با شماره تماس و آرم سازمان غذا و دارو است، دقت نمایند.

مینو حاجیان، کارشناس اداره کل نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو در مورد زعفران مطالبی را عنوان کرد.

وی افزود: زعفران در معرض تقلب‌های زیادی قرار می‌گیرد.این محصول از پرچم گل‌های گیاه زعفران تهیه می‌شود.

حاجیان اظهار داشت: برای تقلب در زعفران، از پرچم گیاه گل رنگ و گیاهان مشابه استفاده کرده و آن را با زعفران مخلوط می‌کنند و عده ای دیگر از ریشک‌های اطراف ذرت استفاده کرده و آن را با رنگ‌های مصنوعی به رنگ زعفران در می آوردند. ریشک ذرت مستقیم ولی پرچم زعفران انحنا دارد. سرشاخه‌های کلاله زعفران سه شاخه و قسمت بالای آن شیپوری بوده که هر چه پایین‌تر می‌آید باریکتر می شود. همچنین زعفران دارای مقداری طعم تند است.

کارشناس اداره کل نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو ادامه داد: چنانچه زعفران پورد شده باشد اصالت آن تنها با دستگاه های آزمایشگاهی قابل تشخیص هستند.زعفران بویژه بعد از آسیاب شدن باید دور از نور و رطوبت و در جام شیشه ای نگهداری شد؛ زیرا با توجه به اسانس (مواد معطر) زعفران قابل تبخیر شدن است در صورت نگهداری نامناسب به مرور زمان اسانس آن تبخیر شده و از اثرات دارویی و طعم و مزه آن کاسته می شود و مرغوبیت آن از دست می رود.

حاجیان خاطر نشان کرد: مصرف کنندگان زعفران در زمان خرید زعفران باید به نوع بسته بندی و مشخصات درج شده بر روی بسته ها، از جمله داشتن شماره پروانه ساخت و پروانه بهره برداری ازسازمان غذا و دارو، تاریخ تولید و انقضاء و آدرس کارخانه تولید کننده توجه نمایند.

وی تصریح کرد: پودرهای مشابه زعفران که در اماکن مختلف از جمله به صورت دستفروشی در متروها با قیمت های بسیار پایین به فروش می رسند و برخی از مردم اقدام به خریداری از آن ها می کنند و فاقد پروانه ساخت و مشخصات برچسب گذاری هستند به هیچ عنوان مورد تأیید نیستند.این پودرها کاملا تقلبی و از رنگ های شیمیایی تشکیل شده‌اند .

کارشناس اداره کل نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو در پایان گفت: مصرف کنندگان برای اطمینان از سلامت زعفران، باید آن را از فروشگاه های معتبر خریداری کنند و به مشخصات برچسب که شامل تاریخ تولید، انقضاء، پروانه ساخت، آدرس واحد تولیدی همراه با شماره تماس و آرم سازمان غذا و دارو است، دقت نمایند.بسته بندی محصولات تقلبی فاقد مشخصات کامل و صحیح تولید کننده هستند.

منبع : فارس

امتیاز بدین ! 1 امتیاز2 امتیاز3 امتیاز4 امتیاز5 امتیاز
Loading...
ارسال شده در 18 آذر 1395 توسط دکتر سلام با موضوع اخبار پزشکی

پیشنهاد سردبیر

  • طب سنتی و انواع طبع ها!
  • کیک با خمیر مایه
  • کیک دارچین و هویج در قالب مافین
  • بررسی مزایا و معایب آی یو دی و قرص های ضد بارداری
  • استرس و اضطراب نگهداری از فرزند نورسیده
  • میوه های مختص روزه داران
  • سلولیت و دانسته هایی در این باره
  • استفاده از عنوان “داروی خوراکی دسفرال ” موجب گمراهی تالاسمی ها می‌شود
  • محبوبترین ها

  • ساخت قرصی که عمر انسان را به 100 سالگی می رساند!
  • موارد مصرف داروی آنتی‌ دیابتیک
  • اثر بخشی داروی ایرانی و خارجی ساندیمون یکسان است
  • جلوگیری کننده های منو آمین اکسیدس (MAOIs)
  • آنتی‌بیوتیک‌ها به ایمنی بدن لطمه وارد میکنند
  • لزوم شناخت ویتامین E
  • آنتی بیوتیک ها و این عوارض ناگوار
  • جلوگيري از تخريب كبد با مصرف آسپرين
  • رپورتاژ

  • متد جدید ترمیم مو فقط در یک جلسه
  • نگاهی به لیزر و کارکرد آن در پوست و زیبایی
  • خداوند متعال مو را برای زیبایی بندگانش قرار داده است
  • مریم جواهریان، متخصص روانشناسی سلامت و استادیار دانشگاه
  • بیش از آن‌چه فکر می‌کنید از دندان‌هایتان کار می‌کشید!
  • الو دکتر

    تلگرام دکتر سلام
    محبوبیت داروهای گیاهی در بین بیماران قلبی
    دکتر هومن عشقی
    رفع جای نیش حشرات با استفاده از کرم های مختلف
    نخ دندان ارکید

    درباره ی دکتر سلام

    مجله پزشکی دکتر سلام (hiDoctor.ir) در تاریخ دوم اسفند ماه سال ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد. در حال حاضر سایت دکتر سلام با بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص، مترجم، کارمند و کسانی که در رشته های مرتبط هستند در حال همکاری است.

    خبرنامه

    با عضویت در خبرنامه ی دکتر سلام از آخرین مطالب و مقالات پزشکی و سلامتی با خبر شوید

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است